Under the Dome

• Креатор на темата Креатор на темата Alex Baratheon
  • Време на започнување Време на започнување
Eдинствено полошо во сцената и креирањето на психопатот како лик што ја затвори оваа во бункер ќе беше ако у позадина пееше Није Хтела.
Благодарение на постов тоа и ќе ми биде саундтракот во втора епизода...
Абе оди глеј ја The Killing не туку мудруј многу.
Не.

Ептен аматерски беа изведени "драматичните" моменти. Просечна глума и во позадина засилување на музиката ко ќе кажеа нешо интригантно.

Не би ја продолжил да ја пратам.

П.С. wot, шо ти реков за Килинг дека уште е та вистинска атмосфера. :) А ми се противеше ко излезе првата епизода годинава.

Ептен аматерски беа изведени "драматичните" моменти. Просечна глума и во позадина засилување на музиката ко ќе кажеа нешо интригантно.

Не би ја продолжил да ја пратам.

П.С. wot, шо ти реков за Килинг дека уште е та вистинска атмосфера. :) А ми се противеше ко излезе првата епизода годинава.

Побратиме, разумемо се ми меџу нама. Еве и за оваа гледам, и за Килинг.

Ам тој над тебе не му текнува секогаш на време. Пола сезона има од Килинг, се мачи со пилоти како Under the Dome и серии како Continuum.
Гледал 4-5-6-7 сезони за некое мочано финале, не дека во меѓувреме гледа квалитет и е добро возење. Џабе тоа, битно е финалето.
Јас да сум како него, само финалиња би симнувал. Шо е битно нали..

Јас да ти кажам искрено се откажав oд убедување. Мислам и за интервенција да се собериме џабе ќе е. :D

Него да не офтопичариме, јас ќе ја применам тактиката на џимеј за гледање серии, па можда ќе се вратам на гледање после завршеток на сезона.

Ау да, ќе забораев за малку да спомнам колку е лигав во фацата овај Џуниор. Мрсул.

Почеток.
Куќата изгоре. Ја изгаснаа.
Крај.

Почеток.
Куќата изгоре. Ја изгаснаа.
Крај.

Умре џандар коа спизди друг џандар, попот е будала, водата поминува...Али у право си уствари...

Ако пилотот беше просек, последнава епизода беше катастрофа.

Пожарот :pos:

„Ех, чудни се патиштата Господови, хехе. Затоа ќе ги запалам документиве, ќе ги фрлам нека горат в канта, а кантата ќе ја ритнам во завесите. На крај, кога цела куќа ќе се запали, јас ќе си седнам в ќоше и ќе чекам некој/а идиот/ка да улета во куќата за да ме спаси.“

Ако се викаш Енџи, а дечко ти Џуниор е психопат и те држи врзана во бункер, како ќе се обидеш да избегаш?

1. Ќе плачаш оти вратата е заклучена, дури дечко ти ти ги мава клучевите пред фаца.

2. Ќе го убедуваш Џуниор дека го познаваш уште од градинка и дека тој не е убиец, иако истиот тој Џуниор те обвинува дека си се дупела со непознат човек и поради тоа те држи врзана во бункер.

3. Ќе го лажеш дека Барби (имињата хаха) fucked the shit out of you.

4. Се` од горенаведеното.

Глумата, дијалозите, ликовите, камерата и музиката која ја има во секоја секунда и која за џабе се обидува да внесе тензија кога нема никаков простор за истата... се работи поради кои серијата вришти на ефтино. Ефтино, не во смисла на буџет, туку на несериозност. Да беше само оваа сезона арно, ама не планирам три, четири или повеќе сезони да чекам да дознаам што е уствари финтата со мистеријата, притоа гледајќи глупи ликови.

The Killing е совршенство во споредба со оваа работа.

Значи џимеј од мене имаш непрепорака.

Лапидус беше ангел.

Ако се викаш Енџи, а дечко ти Џуниор е психопат и те држи врзана во бункер, како ќе се обидеш да избегаш?

1. Ќе плачаш оти вратата е заклучена, дури дечко ти ти ги мава клучевите пред фаца.

2. Ќе го убедуваш Џуниор дека го познаваш уште од градинка и дека тој не е убиец, иако истиот тој Џуниор те обвинува дека си се дупела со непознат човек и поради тоа те држи врзана во бункер.

3. Ќе го лажеш дека Барби (имињата хаха) fucked the shit out of you.

4. Се` од горенаведеното.

5. Ќе се обидеш да го нападнеш со куфер(?).

Инаку да, ова е планирана да биде летна мини-серија со една сезона, но со оглед на рејтинзите кои ги добива без оглед дека се емитува во 10 часот во сред лето, ништо чудно да ја развлечат.
Инаку вчера имаше 2.9 рејтинг и скоро 12 милиони гледачи.

Првата ми беше интересна, на оваа скапав од досада. Не планирам да ја гледам се дури не излезе цела сезона... ама за секој случај тогаш ќе ве прашам тука дали да трошам нет..

Ова не смее да се развлече, значи било каква лакомост за пари поради рејтинзи мора да си заврши со една сезона ако се мудри сценаристите!

И да, доста послаба втора сезона, но нема шанси да ја прекинам, ме занимат некои ствари понатаму што би можело да биде (y)

Вторава епизода беше ептен cheesy а претпоставувам така ќе биде до крај. Џандарот кој збудалува треба да добие Златна Малина пошто е антиталент и подобро нека иде нека лупи компири пошто глумење не му е јака страна. Дури не знам кој е поголем антиталент џандарот или Џуниор или како и да се викаше психото што ја држи заробена девојката. Глумење е споредна работа во серијава, битно да си убав.

Најјако е што имаше 2 потенцијално интересни ликови од кои едниот умре во првата епизода и тоа од pacemaker malfunction. Да не знаев ќе мислев дека сценарист е Damon Lindelof. :D

Серијава сега за сега ми е тиња,очекував многу а ништо не добив. Пилотот ај така така не беше многу лош,али веќе вторава епизода ке ме натера да не ја гледам веќе.
Што е тоа деца ке разрешуваат што е куполата, џандариве ги исчистија по брза постапка(колку се смеев на одбивањето на куршумот по пожарот),психопат не се станува тек така па да збеснеш и да си земеш робинка по дома:pos:,само хенк ми е супер со тоа заебанциите со метанот и останато...
А и уште не е дефинирано што е серијава научна фантастика или драма или двете,ако е научна нека почнат повеќе за вонземјани да зборат ако не нека кажат нешто од кај потекнува или сл.
Се на се многу незадоволен 5/10 оцена од мене

Скапав.
Ќе и дадам шанса уште една недела, за понатаму ќе видиме.

Се заебав читкав синопсиси на Кинг не мислејќи дека ќе се екранизира нештово и знам како завршува и знам се што е битно за да ја гледаш серијава - мистеријата. Така да не верувам да ја почнам да ја гледам, ама можам да ви давам совет да не се откажите, посебно ако се малку епизоди. Или почекајте си па топтан. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom