UEFA Nations League 2020-2021

Реално не можеш ни само такво натпреварување да направиш, зашо кој би гледал Македонија-Гибралтар? Затоа и го направија ко проект Лига на нации иако и мене воопшто не ми се допаѓа. Ако им е толку за помаливе земји да обезбедат учество на ЕП (а не им е ама ај) може да направат на крајот од квалификациите 6те или 4те најдобро пласирани послаби репрезентации да играат мини турнир што би му дошол како бараж и така да обезбедат учество на ЕП. Со тоа би се зголемила мотивацијата кај помалите земји да играат максимално во секој дуел од квалификациите затоа што ќе имаат цел и покрај тоа што знаат дека немаат шанси за едно од првите две места.

Глуп е системот и непотребно комплициран. Можело да биде вака. Квалификациите за Евро 2020 да си почнеа во септември 2018 и да завршат во јуни 2019. Ќе се пласираат 20 репрезентации. Останатите 35 нека добијат шанса преку Лига на нации. Тие 20 пласирани нема зошто да играат во таа лига, можат да играат пријателски до ЕП. Многу поедноставен систем е, а истите цели на УЕФА ќе бидат остварени.

Од една страна репрезентации како нашата ќе имаат шанса да се пласираат. Од друга страна квалитетни репрезентации што носат гледаност и многу фанови, а кои не успеале да минат квалификации ради тешка група или Х причини, како Италија или Холандија на ова СП, ќе добијат втора шанса преку Лигата. Барем ќе знаат дека тоа им е последна можност и ќе влезат во сите мечеви максимално мотивирани. Не како сега кога беше очигледно дека на поголемите репрезентации оваа лига не им значи ништо.

Епа глуп е форматот, уствари глупо е цело натпреварување, ако целта им било да се прошири Европското со повеќе репрезентации и шанса да имаат помлите држави можеа да направат натпреварување само со тие држави, зошто по ѓаволите Франција, Германија Шпанија итн да го играат ова натпреварување кога им нема никакво значење.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јас кога ти пишев дека големите екипи не се замараат ,ти се палеше дека Франција изгубила од Холандија 2-0...Холандија никогаш нема да ја победи Франција во сериозна утакмица дури ни тогаш.

Јас кога ти пишев дека големите екипи не се замараат ,ти се палеше дека Франција изгубила од Холандија 2-0...Холандија никогаш нема да ја победи Франција во сериозна утакмица дури ни тогаш.
Ти мене не ме свати, јас нигде не пишав дека приоритет му е ова натпреварување на големите репрезентации туку муабетот беше конкретно за пристапот на Франција, значи играа бункер пд прва минута, баш дека не им беше битен натпреварот можеа опуштено да излезат и да прикажат барем убав фудбал за публика. А тоа дека во секое време ќе ја добие Холандија мало морген

Јас мислам дека првенствено идејата со лигата беше да се заменат сите тие пријателски натпревари кога репрезентациите немаат квалификациони, со натпреварување на кое ќе се борат за освојување титула, со што би ги направиле истите тие натпревари поинтересни. Од денешна перспектива можеби и не е така престижно, но по 10, 20 години, ако го издржи забот на времето, убеден сум дека за Лигата ќе се зборува, ќе се пребројуваат титулите, ќе се споредува кој колку бил успешен и од кого бил поуспешен... Можеби не е најсјаен концептот, но во секој случај е поинтересен од рандом пријателски натпревари помеѓу репрезентации од типот на Франција и Фарски Острови. Ако ништо друго, еве и тема отворивте на Кајгана, и дискутирате за Лигата, а за пријателските натпревари не сум сигурен дали имало тема.

Ти мене не ме свати, јас нигде не пишав дека приоритет му е ова натпреварување на големите репрезентации туку муабетот беше конкретно за пристапот на Франција, значи играа бункер пд прва минута, баш дека не им беше битен натпреварот можеа опуштено да излезат и да прикажат барем убав фудбал за публика. А тоа дека во секое време ќе ја добие Холандија мало морген

Можеби неможат секогаш да ги добијат,се случува некогаш да изгубиш,ама од километар се познаваше дека Франција играше онака колку да заврши натпреварот...еве живи здрави ќе ги видиме Холандија доколку играат на ЕП колку се силни со големите екипи

Како и да е интересни натпревари имаше ова коло бе, се изнагледавме пресврти и битни голови во судиско продолжение, епскиот пресврт на Швајцарија со Белгија, враќањето на Холандија од 0:2 до 85 минута до 2:2 кои ги однесоја во фајнл фор, тука ќе ја ставиме и победата на Холандија против Франција, Хрватите со Шпанците добар меч одиграа, Англија против Хрватска исто со пресврт на крајот од натпреварот, единствено лошо беше тоа шо се повредија неколку клучни играчи баш пред битните наторевари кои следат, иначе таман, барем се занимававме со нешто дури немаше првенства.

РОналдо го немаше цела сезона, денес му текна за гол од слободен.
Имаше контакт врз швајцарецот, кој и да беше. Златен Кансело, он Цементо го игра.... :D

Ау каква кражба од Феликс Брих во корист на Швајцарија, непостоечки пенал. Истиот судија беше исклучен од светското заради што ја оштети Србија против Швајцарија. Никако не смееше да суди пак на Швајцарија, очигледно суди пристрасно за нив. Каков "пропуст", страшно.

Ги врати комшијава у игра, да не го "видеше" микро допиров чист пенал за Португал 2:0 и толку

Интересна работа ВАРот.[DOUBLEPOST=1559766716][/DOUBLEPOST]Еве го tap-in царот за водство на порчугал :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom