UEFA Europa League 2010/2011

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Џабе се води дискусијава....
Додека не почнеш да идеш редовно на стадион,да навиваш и вистински да сакаш некој клуб никад нема да сватите тоа што го пишуваше Saber Rider на оваа страна,и ја неколку страни поназад...

Баталете ова пишувајте за тоа што треба на темава :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе што го дупите за џабе не знам.Македонско првенство имало ривали.Нит пратам ниту сум бил последниве години на некој натпревар.Ама кога се игра Европска утакмица не ме интересира дали игра Вардар,Работнички,Ренова итн.Тие едноставно го претставуваат Мак фудбалот во Европа во случајов против Англискиот.Доаѓа 5 кратен Европски првак и ако се легне на колена дали сфаќате што значи тоа за нас.Некој ми кажува бил за Вардар неможел за Работночки да навива.Јебем ти глупите екипи си навивам за нашава земја.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.033
Поени од реакции
2.059
Абе што го дупите за џабе не знам.Македонско првенство имало ривали.Нит пратам ниту сум бил последниве години на некој натпревар.Ама кога се игра Европска утакмица не ме интересира дали игра Вардар,Работнички,Ренова итн.Тие едноставно го претставуваат Мак фудбалот во Европа во случајов против Англискиот.Доаѓа 5 кратен Европски првак и ако се легне на колена дали сфаќате што значи тоа за нас.Некој ми кажува бил за Вардар неможел за Работночки да навива.Јебем ти глупите екипи си навивам за нашава земја.
Само овие не. Или Милано од Куманово. Тие не се Македонски клубови. Тие се албански клубови во Македонија. Исто сега Загреб да формира свој клуб во Србија и Србите да навиваат за него.
Вардар - ДА, Работнички - ДА, МАКЕДОНСКИ КЛУБ - СЕКОГАШ ДА!!!

албански клуб во МАКЕДОНИЈА? Е НЕ!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.862
Поени од реакции
12.387
Не би мислел така да играше твојот омилен клуб.......the carpenter, Drachevo the sity i Saber Rider се во право...........ти кажувам да играше твојот клуб немаше вака да зборуваш.......

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Зборот доаѓа така.Кога играме во Европа треба сите да сме заедно.Во мак лига што сакат нека прават.Кога ќе се зајакне тогаш ќе ја гледаме.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не би мислел така да играше твојот омилен клуб.......the carpenter, Drachevo the sity i Saber Rider се во право...........ти кажувам да играше твојот клуб немаше вака да зборуваш.......
кој мој клуб бе?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Шо е битно за кого ќе се навива?

Гледајте малку реално, ваквите натпревари и на клупско и на национално ниво, се голема реткост за Македонија. Независно која екипа игра, дали Работнички, Тетекс, или Македонија како репрезентација. И нормално 80% од гледачите ќе дојдат да го видат Ливерпул.
Лично, јас не пропуштам утакмица на Ливерпул на телевизија, или стримови ... и сега доаѓа на Градски! Од друга страна македонски фудбал немам гледано 10 години. Многу нормално дека одам примарно да си ја видам омилената екипа.

И ќе се согласам со тие што рекоа дека Работнички си игра за себе, не за Македонија. Постои ривалство и во македонската лига, сигурно дека нема сите да заборават на тоа и ќе летнат по Работнички.

И цела оваа паника се крева баш заради тоа што фудбалот ни е на многу ниско ниво и ептен ретко се случуваат вакви можности, македонска екипа да игра со некоја светски позната екипа. Да бевме константни и јаки ова ќе беше само уште еден европски натпревар. Ама не е така...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Тоа е тоа брат.Цело време што го збориме ама кој да сфати.Ми прават споредби Реал и Барса со Вардар и Работнички.Тоа на ниеден Шпанец освен навивач на Барса не го интересира дали ќе помине 1/8 финале или не,зеденоо за пример.Но кај нас европски натпревари се реткост поготово со ваков силен противник и треба сите заедно да наиваме.А не знам што се буните нормално е и повеќето да дојдат поради Ливерпул.Сакаат да видам некого во живо доста по ТВ окапаа.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Шо е битно за кого ќе се навива?

Гледајте малку реално, ваквите натпревари и на клупско и на национално ниво, се голема реткост за Македонија. Независно која екипа игра, дали Работнички, Тетекс, или Македонија како репрезентација. И нормално 80% од гледачите ќе дојдат да го видат Ливерпул.
Лично, јас не пропуштам утакмица на Ливерпул на телевизија, или стримови ... и сега доаѓа на Градски! Од друга страна македонски фудбал немам гледано 10 години. Многу нормално дека одам примарно да си ја видам омилената екипа.

И ќе се согласам со тие што рекоа дека Работнички си игра за себе, не за Македонија. Постои ривалство и во македонската лига, сигурно дека нема сите да заборават на тоа и ќе летнат по Работнички.

И цела оваа паника се крева баш заради тоа што фудбалот ни е на многу ниско ниво и ептен ретко се случуваат вакви можности, македонска екипа да игра со некоја светски позната екипа. Да бевме константни и јаки ова ќе беше само уште еден европски натпревар. Ама не е така...
Работнички игра за себа, ама сигурно не игра за Шпанија исто така. Не знам како не можите да сватите дека игра и за македонскиот фудбал, рејтинг. Интер играше за себе во лига на шампиони ама играше и за италијанскиот фудбал. Ќе се повторам од пред некој ден ама дури и Галијани навиваше за Интер за да им остане местото на Италија за во лига на шампиони да не им го преземат Германците. А овде секој дуел, секое коло, секое излегување на европски терен е плус за македонскиот фудбал, за македонската држава.
И работнички и тетекс заслужуваат подршка во овие дуели од секој кој живее во Македонија, а кој сака после тоа нека навива за вардар, беласица, башкими, ренова во македонско првенство. Не е толку сложено да се свати. :smir:

Член од
15 мај 2010
Мислења
145
Поени од реакции
2
od kaj kur znaes ti dali ima ili nema rivali u makedonski fudbal koga ne pratis

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^ Тоа е тоа брат.Цело време што го збориме ама кој да сфати.Ми прават споредби Реал и Барса со Вардар и Работнички.Тоа на ниеден Шпанец освен навивач на Барса не го интересира дали ќе помине 1/8 финале или не,зеденоо за пример.Но кај нас европски натпревари се реткост поготово со ваков силен противник и треба сите заедно да наиваме.А не знам што се буните нормално е и повеќето да дојдат поради Ливерпул.Сакаат да видам некого во живо доста по ТВ окапаа.
Не знам кој ја направил таа споредба али еве ја ќе ти дадам друга,од нашето поблиско соседство ( нивниот фудбал не е којзнае колку подобар од нашиот )
КОЈ НОРМАЛЕН НАВИВАЧ НА ПАРТИЗАН БИ САКАЛ ЦРВЕНА ЅВЕЗДА ДА ОТИДЕ ШТО ПОДАЛЕКУ ВО ЕВРО НАТПРЕВАРУВАЊАТА !?!?!
КОЈ НОРМАЛЕН НАВИВАЧ НА ХАЈДУК БИ САКАЛ ДИНАМО ДА ОТИДЕ ШТО ПОДАЛЕКУ ВО ЕВРО НАТПРЕВАРУВАЊАТА ?!?!
Ако има некој таков ја одма,али одма глаата на трупче ја турам......
За болдираното ќе ти кажам,не повеќето туку СИТЕ што ќе идат ќе идат ради Ливерпул.

Работнички игра за себа, ама сигурно не игра за Шпанија исто така. Не знам како не можите да сватите дека игра и за македонскиот фудбал, рејтинг. Интер играше за себе во лига на шампиони ама играше и за италијанскиот фудбал. Ќе се повторам од пред некој ден ама дури и Галијани навиваше за Интер за да им остане местото на Италија за во лига на шампиони да не им го преземат Германците. А овде секој дуел, секое коло, секое излегување на европски терен е плус за македонскиот фудбал, за македонската држава.
И работнички и тетекс заслужуваат подршка во овие дуели од секој кој живее во Македонија, а кој сака после тоа нека навива за вардар, беласица, башкими, ренова во македонско првенство. Не е толку сложено да се свати. :smir:

Прашај некој навивач на Милан,али оној вистински навивач од Италија дали го мисли истото што го кажа ти во споредбата.....
Ти ова озбилно за болдираново ?

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Не знам кој ја направил таа споредба али еве ја ќе ти дадам друга,од нашето поблиско соседство ( нивниот фудбал не е којзнае колку подобар од нашиот )
КОЈ НОРМАЛЕН НАВИВАЧ НА ПАРТИЗАН БИ САКАЛ ЦРВЕНА ЅВЕЗДА ДА ОТИДЕ ШТО ПОДАЛЕКУ ВО ЕВРО НАТПРЕВАРУВАЊАТА !?!?!
КОЈ НОРМАЛЕН НАВИВАЧ НА ХАЈДУК БИ САКАЛ ДИНАМО ДА ОТИДЕ ШТО ПОДАЛЕКУ ВО ЕВРО НАТПРЕВАРУВАЊАТА ?!?!
Ако има некој таков ја одма,али одма глаата на трупче ја турам......
За болдираното ќе ти кажам,не повеќето туку СИТЕ што ќе идат ќе идат ради Ливерпул.

[/B]
Прашај некој навивач на Милан,али оној вистински навивач од Италија дали го мисли истото што го кажа ти во споредбата.....
Ти ова озбилно за болдираново ?
Убаво им кажа друже, ама кој да те сфати. Се се кампањски љубители на мак-фудбалот. Од лето до лето пратат наш фудбал. Најмногу ме нервираат некои навивачи на Вардар кои забораваат дека е тоа клубот од кои сме трпеле навреди, многу пати и некоректно се однесувале према нашиот клуб. И сега сето тоа го оставааат на страна, само затоа што доаѓал Ливерпул. Ма не ги удостојувам со мое присуство и не им пунам буџет на нив :nenene: Тоа е ставот на секој прав навивач, од која држава и да е. Се друго е една голема неискреност....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Очигледно си имаме различни видувања.Јас пак ќе кажам дека ме интересира само настапот на нашите тимови во Европа.А внатре во земјава се е пролазно.Имам другар кој игра во Вардар,неверојатно игра.Ретко кога го ставаат во игра.Нивните играчи се скопјанчиња и деца на фирмаши.Не само во Вардар тоа се случува и во многу други тимови.Затоа и ќе си пропаднат малку по малку.И за овие да пратам мак лига и да не навивам за нашиот фудбалски рејтинг.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Сериозно, не сакам да ви се мешам во тоа колку си ги сакате Вардар и Работнички. Ама да изигрувате којзнае какви навивачи, па да глумите квази-омраза меѓу двата клуба е банално и смешно. Немало да го поддржат Работнички или Ливерпул зашто навивале за Вардар и го мразеле Работнички...живи глупости. Па луѓе ние не сме Шпанија или Англија, немаме 4 претставници во ЛШ секоја година, и немаме освоено никаква европска титула. А Шпанија и Англија? Десетици имаат, не се на нула како нас. Нивните клубови се големи и богати, со стадиони поголеми од арена Филип II што се полни и на натпревар кога Реал игра против Рајо Ваљекано, а не како кај нас, полни се речиси до пола кога и најголемите европски екипи играат против нас, еднаш на неколку години. Сфаќам како е да сакаш клуб и да го поддржуваш, и јас ја сакам(в) Победа, ама НИКОГАШ не би бил против македонски клуб кога игра против клуб од пичкасимајчина. Не ми е гајле дали бил Вардар, Работнички или ФК Млекар од Мало Коњари, тој е клуб што ми ја претставува државата против клуб на друга држава и треба да го поддржиме. Појдете сите Комити на стадион против Ливерпул и кога Џерард ќе даде гол сите радувајте се, а после степајте се со навивачите на Работнички. Кога ќе ве видат во Англија ќе ви завидуваат, па во ЛШ сите навивачи на Ливерпул ќе се истурат на Стемфорд Бриџ и ќе се степаат со навивачите на Челзи :) Ако толку не сакате да го видите Работнички понатаму во ЛЕ, седете дома и не ни одете на стадион, барем сите што ќе бидат таму нека навиваат за Работнички а не против него. Гревота е да не го поддржете Работнички кога како-така ни ја претставува и оваа мала бедна лига со низок квалитет. И жално е да се размислува како вас, зашто и јас имам навивано против Македонија во 2003 кога Англија дојде и за малце не паднав во несвест кога ги добив картите и се радував што ќе го видам Бекам во живо. Ама тогаш имав 10 години и за среќа се сменив од тогаш. Сериозно, не тепајте се за кој клуб навивајте туку излезете сите и поддржете го Работнички, нека видат тоа Англичаните дека и кај нас има навивачи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom