UEFA Europa League 2010/2011

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^ Зборот доаѓа така.Кога играме во Европа треба сите да сме заедно.Во мак лига што сакат нека прават.Кога ќе се зајакне тогаш ќе ја гледаме.
За ова си во право,но има некои ова не го сваќаат

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
^ Зборот доаѓа така.Кога играме во Европа треба сите да сме заедно.Во мак лига што сакат нека прават.Кога ќе се зајакне тогаш ќе ја гледаме.
Па не се сите ко тебе, што ти текнува дека мак-фудбалот постои само кога ќе дојде Ливерпул, Англија и Шпанија. Има луѓе што постојано го пратат својот клуб, а не еднаш годишно, и на нив душата не им дава да одат да бодрат некого што го мразат. Сфатете, ова е клупски фудбал, а не репрезентација на Македонија. Ама кај нас се е изместено, па така и ова.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.025
Гоксо брат доста им објаснуваш, нема никогаш да сватат <3
Преку тасе ми е секоја година да го објаснувам истово. Гледаш тој е спремен да иде и на ренова, а нема врска дека самото раководство на Ренова и нивните навивачи секојденвно искажуваат омраза кон Македонија, ама битно да напредува македонскиот фудбал. Неможеш да правиш муабет со луѓе кои заедно немаат гледано 3 утакмици од домашниот фудбал :back:
Остајте ги да си дебатираат на темата...
Ќе им дадам само уште еден пример. Играат ѕвезда-паок и сите гробари идат да навиваат за паок. Ама ете некој што не бил на утакмица во својот живот тоа никогаш нема да го свати!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Гоксо брат доста им објаснуваш, нема никогаш да сватат <3
Преку тасе ми е секоја година да го објаснувам истово. Гледаш тој е спремен да иде и на ренова, а нема врска дека самото раководство на Ренова и нивните навивачи секојденвно искажуваат омраза кон Македонија, ама битно да напредува македонскиот фудбал. Неможеш да правиш муабет со луѓе кои заедно немаат гледано 3 утакмици од домашниот фудбал :back:
Остајте ги да си дебатираат на темата...
Ќе им дадам само уште еден пример. Играат ѕвезда-паок и сите гробари идат да навиваат за паок. Ама ете некој што не бил на утакмица во својот живот тоа никогаш нема да го свати!
Така е брат ми. Па и јас, а верувам и ти и многу други, би навивале за Шалке против било кој друг македонски клуб. Како што навивачите на тој клуб му помогнаа на Вардар, сите навивачи од Македонија заедно му немаат помогнато.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.025
Така е брат ми. Па и јас, а верувам и ти и многу други, би навивале за Шалке против било кој друг македонски клуб. Како што навивачите на тој клуб му помогнаа на Вардар, сите навивачи од Македонија заедно му немаат помогнато.
Многу нормално, со цело срце би одел да го поддржам Шалке. Како што имаше пишано еден на ФБ, ВИСТИНСКИОТ ВАРДАРЕЦ НЕМА ДА ЈА ПОЛНИ КАСАТА НА РОМАНТИЧАРСКИТЕ ЛИГЛИЊА :bip:
Батали тоа, колку и да кењам дека сум неутрален, пак имам највеќе постови околу овој меч. Другите стручњаци со исклучок на Мали Капитано кој е вистински фан, само се караат за тоа од кај да купеле карти, дали ќе дошол Жерард. Ама ете на крај пак јас сум тој кој не поддржува македонскиот фудбал. Можеби они потмогаат со тоа што во цела сезона присуствуваат на дури 0 утакмици. Нема публика, нема спонзори, нема убав фудбал, ама затоа има Премиер лига, Примера и Калчо во викендите , и европски утакмици во лето кога сите се верни фанови, а ние сме гробари на напредокот на македонскиот фудбал :icon_mrgr

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.862
Поени од реакции
12.387
Момци не се расправајте веќе.......не може да разберат и готово

B

boki10messi

Гостин
Се расправаат кој е поголем македонец... :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

T

the Carpenter

Гостин
Дечки ... јел сте болесни? Билдате патриотизам само за ад ви аплаудираат? Никој нема да ви рече браво, не се секирајте.

Прашање:
Зошто никогаш во македонија нема да има добар фудбал?

- Зошто не постои ривалитет!
Се прајме навивачи на Тетекс, Силекс, Вардар, ама по потреба навиваме за сите тимови македонски. Шо има врска дали ќе оди понатаму во УЕФА? Нели вие не сте навивачи на Работнички? Или сте, како што реков, по потреба? Еднаш го мразите, а кога игра со Лиерпул едвај чекате да го видите, па чекате три саати во ред за скапа карта. Оти сте големи фанови. И на вардар, и на Работнички, и на Тетекс, оти и тој игра во УЕФА. Но, не бевте кога играа со Мика или со Вентспилс. Тогаш, не мораше. Сега е битно. Кога дојде Ливерпул.

Да имаше ривалство во Македонија, ќе имаше и публика на трибини. Немојте да се правдате поради малиот квалитет на лигата. Во Шкотска трета лига, стадионите се полни. Но, Шкотите живеат за и со фудбалот. Ривалството ги одржуав во живот. Посреќни би биле ако нивната Гретна го тепа Думбартон, отколку Гретна да оди во УЕФА и да биде разглобена таму. Затоа фудбалот живее. Навивачи на Ренџерс не навиваат за Селтик во Лига на Шампиони и обратно.

И сега, ќе се уфрли некој кретен и ќе ми рече: Абе не споредувај со тие лиги, појаки се, понапред се ...

- Па нормално дека ќе се по напред и ке се подобри, кога има ривалство меѓу екипите, има традиција, има историја. Ако Ренџерс во 1967 година навиваа за Селтик во купот на прваците, немаше да бидат ривали денес. Немаше да биде најголемо дерби на светот.
Ренџерс и по цена да не оди никогаш во ЛШ, нема да го подржи Селтик. И обратно. И во сите лигие така. Освен во Македонија, Папуа Нова Гвинеја, Белизе, Мадагаскар, Цејлон, Француска Гвајана и Бурунди. Таму, се навива за тимот што оди во континенталнио натпреварување.

Да имаше ривалство, Вардар (пример) ќе дадеше се од себе за да биде подобар од Работнички, по секоја цена. И обратно. Победа ќе мораше да биде пред Пелистер, и обратно. И за сите важи тоа. Па и Охрид - Караорман дербито.
Ќе имаше полни трибини, без разлика дали Вардар губи со 11:1 од Милано ... воопшто не ке беше битно. Ќе постоеше една љубов. Ама трајна
А не до мечот со Ливерпул.

П.С. Секоја чест за дечките погоре што се стварни фанови на тимовите од Македонија и ги заболе за останатите!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро кажано го сфаќам и твоево.Но ти требаше обратно да го поставиш прашањето.Ривалство нема затоа што играат само децата скопјанчиња што појма немаат од фудбал,тоа се деца на фирмашите и со самиот катастрофален квалитет се намалува и ривалството и посетеноста и се.Па затоа ќе си чекаме да дојде некој појак тим во Европа да ги гледаме.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^
Стефан Ристовски во Парма
Дино Најдовски во Швајцарски тим ( не му го знам точно името )
Да не набројувам други кое само од ланскиот тим на Вардар,скоро сите од младинскиот погон преминаа во други Македонски тимови каде што сега се едни од главните играчи.... Се гледа дека не си идел на утакмици од Мак. првенство...
За постот погоре,скоро за све се согласувам,освен за ривалството
Во Македонија постои ривалство,огромно ривалство помеѓу клубовите што имале некаква историја
Не може Вардар да биде ривал пр. со Ренова која нема навивачи и постои 7-8 год
Али затоа со Пелистер ( клуб кој има каква таква историја ) и нивните навивачи постои огромно ривалсво.Сите тие тепачки,инциденти меѓу Комити и Чкембари не биле онака само за ништо,постои големо ривалство ( читај омраза ) меѓу овие 2 навивачки групи... и да не набројувам други,кој сака може да си побара по интернет има многу текстови,слики по интернет за тоа фудбалско ривалство во Македонија.
Е сега,за жал тоа ривалство се повеќе тоне пропорционално со намалувањето на бројот на луѓе кои идат на утакмици и кои попрво би гледале фудбал на ТВ него на стадион.....

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Добро кажано го сфаќам и твоево.Но ти требаше обратно да го поставиш прашањето.Ривалство нема затоа што играат само децата скопјанчиња што појма немаат од фудбал,тоа се деца на фирмашите и со самиот катастрофален квалитет се намалува и ривалството и посетеноста и се.Па затоа ќе си чекаме да дојде некој појак тим во Европа да ги гледаме.
А сега да те прашам јас нешто како одеднаш тие скопјанчиња шо немале поим од фудбал како што ти викаш станале одеднаш добри за да ги гледаш? Или пак се вртиме на муабетот дека сите идат Ливерпул да го гледаат.
Е баш поради таа шема која иде на стадион само да биде видена иако сум голем фан на Работнички искрено не ми се иде на утакмицава.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Кажими што барам на стадион,да гледам некој си скопјанчиња кои со децава од маалово ќе ги победам.Јас не живеам во такво време во кој македонскиот фудбал растура и може да се одлучам за кого да навивам ниту пак во мојот град има некој добар клуб.

--- надополнето ---

А сега да те прашам јас нешто како одеднаш тие скопјанчиња шо немале поим од фудбал како што ти викаш станале одеднаш добри за да ги гледаш?
Ќе ги гледам ради тоа што ќе има 20 000 гледачи ќе биде спектакл и со евентуално изненадување да се радуваме на успехот на мак фудбалот.
Ј

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Oкеј не иди,ме заболе.....
И уште подобро бар знам тие 200 души што дошле со мене,дошле стварно да навиваат со срце и да гледаат фудбал,истиот фудбал што ќе го игра тој тим во домашното првенство или во Европа.....
A за тоа со "скопјанчињата" прочитај го уште еднаш првиот дел од претходниот мој пост ќе ти се разјасни нешто

И крај веќе не пишувам овде,не вреди да ви труби човек нешто што нејќете или неможете да го разберете.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Ова ти го кажувам од чиста реалност.Поради тоа штто се форсираат тие што ги напоменав многу млади таленти се откажуваат од мак фудбалот,па заатоа ќе си проаѓаат екипиве.Али ова е за дискутирање во другата тема за мак лига.Сега малку по малку префрлете се на темата Работнички-Ливерпул.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Не е само народот крив, целата држава е таква.

МТВ и Канал5 дебилите на пример кур ги болеше за Работнички-Мика и Тетекс-Вентспилс, ама ОП, сега дојде Ливерпул и се нацртаа.

Јас да сум газда на Работнички сега за било која цена не би им го продал преносот.

И да спомнам дека го гледав финалето Тетекс-Работнички, а нема да ја гледам сега Работнички-Ливерпул.

Kajgana Shop

На врв Bottom