UEFA Champions League - Season 2022/23

Кој ќе биде шампион во ЛШ?

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.555
Поени од реакции
59.255
Малку им го испра срамот Осимен.
Во 3 текми за 2 недели да не можеш да процениш противник и тактика да создадеш, при тоа во 270 минути да немаш гол дадено е срамота.

Финалето ќе е двомечот Реал - Сити годинава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296
Ретко очаен играч Квича, на цел јад од игра што го пружи, уште и пенал промаши.
Да да очаен пошо изиграл слаб двомеч, а небитно е што ги тероризира сите цела сезона. Партијава на Кварацкелија иде на душа на Спалети, утројуван беше ликот и наместо да повлече бекот или везњакот што игра по таа страна он го остава сам, нормално е дека не може против тројца, не е семоќен.

Класика Спалети е ова, кога брка гол немилосрдно игра по страна и само нафрлаат играчите, а во 16ник Осимен сам со 8 играчи на Милан. И во Интер истото го правеше, Перишиќ и Кандрева рекорди рушеа во центаршутеви, еднаш мислам и стварно срушија рекорд во Серија А. Имаат огромна среќа Наполи што Милан и Интер имаат очајни сезони во Серија А и во ниту еден момент не им дишеше некој во врат, инаку немаше да бидам зачуден да ја загубеа титулата во Серија А. Нема везе, и вака ова им е супер успешна сезона зашо ќе земат Скудето после 30 години.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155
Има, @cholismo со анализите за овие три натпревари помеѓу Милан и Наполи. :D
Кај ме најде мене бе.
Јас после првиот дуел 90 % бев сигурна дека оди Милан понатаму, барај си друга жртва
Автоматски споено мислење:

Сити е шампион оваа сезона бе пријатели

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.298
Поени од реакции
3.339
Браво за Милан..
Изгореа во желбата овие како влегоа како муви без глави во напад.. Тактика сака не како улав јуриш...
Квича на дело... Јебемти чеченецот...ќе го снема како и цел тим на Наполи сега и више никад први.. Да беше сега сред сезона сигурно и ќе ја испуштеја титулата..
На здравје бричење. Пекол ќе биде доколку и Интер помине..

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.134
Поени од реакции
2.245
Реално на вакви утакмици пресудно е искуството, Наполи нема, пак да играат двомеч ќе тепа Милан.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Честитки до фановите на Реал, рутинирано во суштина. Против група индивидуалци и без тренер, лесно како песна. Иако морам да кажам дека Реал некако ми изгледаше преобично на моменти за нивни стандарди и токму затоа мислам дека оваа најверојатно е сезоната на Сити.

Милан во полуфинале, а и Интер, одлични вести за неутралци, вистинско освежување. Милан на искуство и со тренер. Со тренер (подвлечено), што знаеше и надвор од терен да го води тимот. Нешто што не знаеше да го направи Спалети, на пример. Број еден виновник за посрамотувањето на Наполи. Со изјавите и несреќните пресови, дозволи да се создаде непотребна тензија, нетипична атмосфера, а со тоа и огромен притисок врз своите играчи. Наместо да биде одмерен и да ги заштити, да го сврти некако вниманието, тој дополнително потпалуваше.
Фудбалерите на Наполи со пресечени нозе, оние на Милан со мотив плус. Едноставно не знаеше да се носи со ситуацијата. Епа ова натпреварување не простува. Победата во лига, индиректно, на Милан му донесе полуфинале во ЛШ. Им влегоа во глава тогаш, им ја разнишаа самодовербата.

Последно уредено:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Да да очаен пошо изиграл слаб двомеч, а небитно е што ги тероризира сите цела сезона. Партијава на Кварацкелија иде на душа на Спалети, утројуван беше ликот и наместо да повлече бекот или везњакот што игра по таа страна он го остава сам, нормално е дека не може против тројца, не е семоќен.

Класика Спалети е ова, кога брка гол немилосрдно игра по страна и само нафрлаат играчите, а во 16ник Осимен сам со 8 играчи на Милан. И во Интер истото го правеше, Перишиќ и Кандрева рекорди рушеа во центаршутеви, еднаш мислам и стварно срушија рекорд во Серија А. Имаат огромна среќа Наполи што Милан и Интер имаат очајни сезони во Серија А и во ниту еден момент не им дишеше некој во врат, инаку немаше да бидам зачуден да ја загубеа титулата во Серија А. Нема везе, и вака ова им е супер успешна сезона зашо ќе земат Скудето после 30 години.
Ако гледаме така, односно да го земеме Наполи ко мала екипа и да земеме дека нивно скудето вреди ко пет скудета на Јуве, Милан или Интер, тогаш да, ова е успешна сезона за него. Од друга страна, играч на голем тим да одиграше вакво четвртфинале ќе се посереше на сите претходни осум месеци од сезоната.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Мило ми е што Наполи се издигна како екипа и што ќе освои Серија А, ама за ЛШ испадна дека сепак не се дораснати. И тоа што стигнаа до овде не е мала работа ама сепак во двомечов Милан издоминира, пред се' во одбрана беа извонредни. Не ми се верува дека сезонава ќе гледам полуфинале Милан - Интер, ама стварно е освежување тој дуел и супер е од неутрален аспект.

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.618
Поени од реакции
1.168
Реално на вакви утакмици пресудно е искуството, Наполи нема, пак да играат двомеч ќе тепа Милан.
Sekako posto Milan so Saelemaekers,Junior Messias od Crotone i Rade Krunic od Borac Banja Luka puka od iskustvo vo vakvi natprevaruvanja :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom