UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.985
Поени од реакции
7.128
Секоја чест за Карло и Реал, се надевам ќе бидат успешни и во финалето.

Фан сум на фудбалот на Пеп, отсекогаш сум го почитувал како тренер и додека се согласувам дека сите бламови во ЛШ откога го нема Меси се главно заради негови глупости и фикс идеи овој пат не сум сигурен дека е така. Баш напротив, Пеп во двете утакмици се постави онака како што требаше и како што сите викаа дека треба да се постави после секое негово фијаско во ЛШ, е сега што се деси на утакмицата во Манчестер и како истста заврши само со еден гол разлика за Сити е нешто необјасниво и нема никаква врска со Пеп.

Исто фер е да се спомнат овие два старта на Касемиро, првиот во 8ма а вториот во 32ра минута.

Касемиро излезе од игра во 75та минутс без жолт картон. Орсато мастерклас :icon_lol:

И да, фудбалот е поинтересен без правилото гол во гости. (y)
Со правилото за гол во гости, Реал уште после 90+6 минута ќе беше пласиран . Али генерално да, поферски е вака, а и Уефа верувам ќе се откажат од идејата за фајнл 4. Само реванш меч во 1/2 може да понуди ваква драма.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
808
Поени од реакции
971
Џабе тоа недефинирано радување од фановите на Реал...ова биле - она биле...кога нема убавина во нивниот фудбал...'ќелчо наш, оваков - онаков освојуваше трофеи и тоа со убав, прав, фудбал и виде дека не е се во трофеите т.е. трофеј се освојува со стил а и се презасити од титули и ЛШ и домашни првенства и купови и мупови... https://www.transfermarkt.com/pep-guardiola/erfolge/trainer/5672 ...така да он игра за публика...убав фузбал за очи...за разлика од акционерско - асоцијативното - кралско со дресови продажба фудбалско друштво - Реал.
1651757298316.png
Ne znam sto se nervirash, ionaka posedot tikirakataka a ne tituli i golovi e najvaznata rabota za ubav fudbal...stom go imale posedot se znae podobri bile i ubavinata e kaj pep:vozbud:

p.s. sekako i messi edna zlatna topka za pokazanoto godinava treba da zeme

p.p.s. steta so ova VAR sto se vovede, se namali mnogu ubavinata vo fudbalot. Mnogu bese ubavo koga ke se soberea cel copor okolu sudijata da se pitacat za penal za nekoja glumaza :tapp:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Повторувам Ферги е еден од најдобрите. Муабетот ми е дека да кажеш Анчелоти е далеку од тоа е глупост. Прво и Фергусонпрвите неколку сезони во Јунајтед нема нешто сјаен скор. Друга работа Анчелоти не се ни задржи во тие клубови за да направи нешто повеќе. Трета работа како тоа Пеп со катаљарди потрешени пари во Сити и 0 успех во ЛШ не е фејл? А и да како Анчелоти бил бајаги фејл во Баерн?
Kako sto spomnav, bogati klubovi frlaat pari (nebitno dali e City, Psg, United, Barcelona...). City frla poveke pred se radi toa sto e preterano bogat. Ne go devalviram uspehot na Carlo, on si e vo kremot na menadzerstvoto. Kako sto rekov, ednostavno ne mi e vo rangot na Klop, Pep, Ferguson. Na ovie 3-ca po nacinot na rekonstrukcija na tim, nacinot na igra, taktickata fleksibilnost, uspesite Carlo ne im e blizok.
Pep e sam po sebe recept za golemi uspesi (na pragot od 4/6 premier liga tituli, 6-7 kupovi vo drzavnoto prvenstvo, finale i polufinale vo LS vo poslednive 2 sezoni...). Klop slicen primer kako Pep napravi potpolna rekonstrukcija na timot (premier liga, 3-to finale vo LS so pul, 1-finale vo Europa liga...),Ferguson ne go spomenuvam zatoa sto predolga e listata so posledovatelni rekonstrukcii i tituli.
Carlo e menadzer veke 24 godini, ovie veke so 10-tina godini menadzerstvo imaat 10-tina tituli poveke od nego.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.076
Поени од реакции
19.465
Касемиро треба да убие човек на терен за да биди исклучен, единствен играч на кој му прогледуваат судиите низ прсти.
Нејсе се слагам и дека Лапорт требаше да биди исклучен, му врза шамар пред судијата алоо, Диего Коста за ова ќе добиеше суспензија од пет натпревари како од шала.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Kako sto spomnav, bogati klubovi frlaat pari (nebitno dali e City, Psg, United, Barcelona...). City frla poveke pred se radi toa sto e preterano bogat. Ne go devalviram uspehot na Carlo, on si e vo kremot na menadzerstvoto. Kako sto rekov, ednostavno ne mi e vo rangot na Klop, Pep, Ferguson. Na ovie 3-ca po nacinot na rekonstrukcija na tim, nacinot na igra, taktickata fleksibilnost, uspesite Carlo ne im e blizok.
Pep e sam po sebe recept za golemi uspesi (na pragot od 4/6 premier liga tituli, 6-7 kupovi vo drzavnoto prvenstvo, finale i polufinale vo LS vo poslednive 2 sezoni...). Klop slicen primer kako Pep napravi potpolna rekonstrukcija na timot (premier liga, 3-to finale vo LS so pul, 1-finale vo Europa liga...),Ferguson ne go spomenuvam zatoa sto predolga e listata so posledovatelni rekonstrukcii i tituli.
Carlo e menadzer veke 24 godini, ovie veke so 10-tina godini menadzerstvo imaat 10-tina tituli poveke od nego.
Кој има 10тина титули повеќе од него? Башка Пеп никад немал муда да се проба во послаб тим. Секоја година лупа по 200-300 милиони за трансфери па не може да освои ЛШ. Срамота и греота е да кажеш и деградираш успехот на Анчелоти. Единствен тренер со 5 финалиња ЛШ, единствен тренер со титула во секоја лига.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Кој има 10тина титули повеќе од него? Башка Пеп никад немал муда да се проба во послаб тим. Секоја година лупа по 200-300 милиони за трансфери па не може да освои ЛШ. Срамота и греота е да кажеш и деградираш успехот на Анчелоти. Единствен тренер со 5 финалиња ЛШ, единствен тренер со титула во секоја лига.
Ne go degradiram, ne mi bese toa celta na postot. Carlo osvoi La liga bez konkurenti (ocekuvano), Pep osvojuva premier liga protiv najdobrite veke nekolku godini. Ne sporedlivo.
Pep ne bil vo poslab tim? Pa kako ne bil, Barca B od 4-liga ja donese vo segunda(ova mu e najslab tim sto go vodel) i bil uspesen. Barcelona koga ja prezede bese 15-poeni zad Real, site ja otpisaa togas i smetaa deka e vo dolgogodisna tranzicija. Pep ja vrati so instant uspeh od 6/6 tituli i stvori neverojaten dzin.
Nemal muda da se proba vo poslab tim, kakov bese City koga go prezede Pep, najdobar? Bese megu podobrite, najdobar ne. Eve, dajte mu muda na Carlo neka go prezeme United/Chelzi i neka go pretvori vo City t.e ona sto go napravi Pep.
Jas glava stavam deka sega da se prefrli Pep vo Barca deka Real so Carlo nema da vidi titula vo Spanija edno dobri 10 godini. Klop i Fergi ti se slicen primer. Ovie menadzeri se sposobni da napravat timovi koj ke dominiraat na mnogu natprevaruvanja i dolgi godini.
Inaku, istoto mu go recitiraa koga bese vo Baern i deka nemozel vo Premier liga, koga ja izmonopolizira od zavist se izedoa.
Ne vikam deka Carlo e slab menadzer, Carlo e odlicen menadzer ama deka kotira so ovie 3-ca, ne e niti blizu.

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
U redu e de za Anceloti, trenercina, manguparija od lik. Ama strikno za utakmicava vcera nemase nikakov udel za golovite nit pa nekakva taktika za da padnat istite. Centarsut ne e taktika fudbalska, nikade i nikogas. Nula sutevi vo okvir na gol 90 minuti uste pomalce.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.943
Поени од реакции
23.765
U redu e de za Anceloti, trenercina, manguparija od lik. Ama strikno za utakmicava vcera nemase nikakov udel za golovite nit pa nekakva taktika za da padnat istite. Centarsut ne e taktika fudbalska, nikade i nikogas. Nula sutevi vo okvir na gol 90 minuti uste pomalce.
А што треба са направи за да има удел?
Да влезе и да му асистира на Родриго?
Родриго го стави на сметка на Крос а Камавинга место Модриќ. Они учествуваа во акцијата за првиот гол.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ne go degradiram, ne mi bese toa celta na postot. Carlo osvoi La liga bez konkurenti (ocekuvano), Pep osvojuva premier liga protiv najdobrite veke nekolku godini. Ne sporedlivo.
Pep ne bil vo poslab tim? Pa kako ne bil, Barca B od 4-liga ja donese vo segunda(ova mu e najslab tim sto go vodel) i bil uspesen. Barcelona koga ja prezede bese 15-poeni zad Real, site ja otpisaa togas i smetaa deka e vo dolgogodisna tranzicija. Pep ja vrati so instant uspeh od 6/6 tituli i stvori neverojaten dzin.
Nemal muda da se proba vo poslab tim, kakov bese City koga go prezede Pep, najdobar? Bese megu podobrite, najdobar ne. Eve, dajte mu muda na Carlo neka go prezeme United/Chelzi i neka go pretvori vo City t.e ona sto go napravi Pep.
Jas glava stavam deka sega da se prefrli Pep vo Barca deka Real so Carlo nema da vidi titula vo Spanija edno dobri 10 godini. Klop i Fergi ti se slicen primer. Ovie menadzeri se sposobni da napravat timovi koj ke dominiraat na mnogu natprevaruvanja i dolgi godini.
Inaku, istoto mu go recitiraa koga bese vo Baern i deka nemozel vo Premier liga, koga ja izmonopolizira od zavist se izedoa.
Ne vikam deka Carlo e slab menadzer, Carlo e odlicen menadzer ama deka kotira so ovie 3-ca, ne e niti blizu.
Хахахха у реду е Пеп мастермајнт со катаљарда потрошени евра губи од Анчелоти и неможе да осови Лш бил далеку пред Анчелоти. Секако.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.076
Поени од реакции
19.465
И Атлетико мање ама и овие Сити крепење, кај испаднаа па и ќотек како магариња изедоа. Фоден гарант потрес на мозокот има сеуште од ударот на Фелипе кога го акна на почеток на натпреварот инаку друго објаснување за синоќешното промашување нема.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Кој послаб тим можи да го плати Пеп за да се проба таму?.

Kajgana Shop

На врв Bottom