Иако вриеш ама да искоментирам само за таа БеНе лига.Досега беше 5та по квалитет знаејќи дека француската и германската се каде каде бољи. А за две сезони откако ќе се формира БеНе Лига најверојатно ќе биде 6та по квалитет.
Ма да сега ме замисли со ова, гледам и Португалија имаат сеуште преставник во ЛШ, може комотно италијанската да се стави на ниво на украинската или руската.
Сеа ќе му се јавам да го прашам, биди тукаПрашањето е дали имаше намера за Савиќ или беше само обично кошкање во шестнаесетник. Ако имаше, онда ок
Ти со "стапчето" не можиш шољата дома да ја погодиш од Пелистер ќе мочал, сус таму .Колку грда екипа Патетико, Боже мили.
Па и кога ќе ја прочитам онаа од битолските чикмаци како ми зборува за некаков си „успех“ во ЛШ... х'к, ПУ!!!
Mрш, дај Боже Барса да ги помине на табела, има да и мочам во кујната (во која ја Емитира мајка и) од Пелистер.
Јас како што прочитав ќе се спојат лигите, ќе има 2 или 3 претставници во ЛШ и уште пар работи. Паралелни лиги нема шанса да има, кога ќе се изиграат? Ако оваа БЕНЕ лига брои 20 или 18 тима, тоа се ете 34 кола во најмала рака, нема теорија да се изигра друго првенство паралелно со истото. Така да или ќе им дозволат и ќе се спојат лигите со тоа што и Холандија и Белгија како посебни лиги ќе одат во заборав, или оваа БЕНЕ лига ќе биде за тимови ко Еупен, РКЦ Валвијк и останати фенерџии за да може да играат среда-сабота како и појаките тимови.Иако вриеш ама да искоментирам само за таа БеНе лига.
Последно што знам е дека Уефа не дозволува такво нешто односно нема да имаа претставници во Уефа натпреварувањата од таа лига.
Таа ќе им биде само за појаки утакмици на холанѓаните и белгијците и нема да собира бодови и коефициенти од Уефа. Нешто ко Сеха лига у ракомет.
А и дел од екипите не се согласуваат и најверојатно нема да играат таму.
Епа еве да речеме ќе има 20 тима, по 10 од секоја држава. Другите 10 прволигаши што ќе праат?Јас како што прочитав ќе се спојат лигите, ќе има 2 или 3 претставници во ЛШ и уште пар работи. Паралелни лиги нема шанса да има, кога ќе се изиграат? Ако оваа БЕНЕ лига брои 20 или 18 тима, тоа се ете 34 кола во најмала рака, нема теорија да се изигра друго првенство паралелно со истото. Така да или ќе им дозволат и ќе се спојат лигите со тоа што и Холандија и Белгија како посебни лиги ќе одат во заборав, или оваа БЕНЕ лига ќе биде за тимови ко Еупен, РКЦ Валвијк и останати фенерџии за да може да играат среда-сабота како и појаките тимови.
Досега беше 5та по квалитет знаејќи дека француската и германската се каде каде бољи. А за две сезони откако ќе се формира БеНе Лига најверојатно ќе биде 6та по квалитет.
Ма да сега ме замисли со ова, гледам и Португалија имаат сеуште преставник во ЛШ, може комотно италијанската да се стави на ниво на украинската или руската.
Која тема се избегнува жити се? Опаднал квалитетот затоа што екипите не прошле ЛШ 1/8 финале.Абе се гледа до каде е квалитетот на Италијанската лига низ последниве неколку години. Може да се лажете вие дека не е паднат квалитетот, ама реалноста друго зборува. Да бевте малку повеќе објективни ќе ја прифатевте вистината. Ама поубаво е да живееш во илузија, посебно ако си навивач на жабарска екипа. Во ЛШ најубаво се гледа квалитетот. И јас не го спомнав квалитетот на останатите лиги туку само на жабарската. Ама поубаво е итро да се избега од темата на разговор.
Премиер Лигата е најдобра лига последниве 10 години. Нема збор тука.Абе од памет си тропаат. До пред 2-3 год шпанците беа доминантни, освојуваа ЛШ и лига европа секоја година, па пак стручнаците овде пишуваа деа премиер лигата била најдобра. А кутрите Сити кога ги гледав против Реал, си мислев Прилеп Сити се.
Која тема се избегнува жити се? Опаднал квалитетот затоа што екипите не прошле ЛШ 1/8 финале.
Еве шпанците имаат само еден преставник во 1/4 финале. Според вашата експертиза е на рамниште на португалската а полоша од германската. Зашто нели, во ЛШ се гледа квалитетот. Нокаут фаза е, еден лош меч и во АУТ си. Ман Сити изгубија од Монако и Лион, па никогаш не се пишало дека француската е бољи од англиската, затоа што не е.
Аталанта и Лацио добија претешки противници и се очекуваше да испаднат. Јуве и Интер потфрлија, ама тоа не значи дека лигата е полоша од француската или германската. Не знам како може вакви глупи заклучоци да си донесувате небаре муабет на треттоодделенци е ова.
Јас се кладам вие што овде објаснувате дека италијанската е полоша од германската и француската, никогаш немате гледано натпревар од тие лиги.
Да била толку дно како што е преставена тука на форумов, дали играч како Рибери ќе потпише за Фиорентина или ќе се одлучи својата кариера да ја заврши во Анжер?
Роналдо изгледа не разбира фудбал, па ја одбра токму таа лига затоа што му е најлесна од сите 5. Она дрвцено Андре Силва не можеше играч да помине во Серија А, отиде во Германија ИМБА, незапирлив. Исто и со Лазаро. Дробеше во Германија, дојде во Интер како да сме го купиле Брдаровски. Еден тон играчи кои играле во повеќе лиги ќе ти кажат дека е сериозно тешка лига за играње, ама битно за Флафи Бани од Куманове е полоша од германската и француската и тоа е факт кој мора сите да го прифатиме и да не бегаме итро од темата. Сепак мислењето на член со 600 коментари на Кајгана е далеку поверодостојно од некој што ја игра играта.