UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Досега беше 5та по квалитет знаејќи дека француската и германската се каде каде бољи. А за две сезони откако ќе се формира БеНе Лига најверојатно ќе биде 6та по квалитет.
Ма да сега ме замисли со ова, гледам и Португалија имаат сеуште преставник во ЛШ, може комотно италијанската да се стави на ниво на украинската или руската.
Иако вриеш ама да искоментирам само за таа БеНе лига.

Последно што знам е дека Уефа не дозволува такво нешто односно нема да имаа претставници во Уефа натпреварувањата од таа лига.
Таа ќе им биде само за појаки утакмици на холанѓаните и белгијците и нема да собира бодови и коефициенти од Уефа. Нешто ко Сеха лига у ракомет.

А и дел од екипите не се согласуваат и најверојатно нема да играат таму.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Единствениот проблем шо го имам со варот е шо немат појке вакви потези да поминвет, а шо до сега (особено во минатото) биле окарактеризирани како "луцидни и итри" и често пати кључни за нечиво неперформирање на ниво.

Колку пати имам слушано интервјуа од веќе пензионирани фудбалери кои шо кажвет за одредени играчи, посебно дефанзивци дека таквите работи ги праело да се "страшни", ги ваѓало од памет и било многу тешко да се играт против нив.

Удари со лакто в гради и во ребро, намерно газење на стапало, штипење за мадиња и слабини - немат појке така. Шо технички ќе донесит поатрактивен и чист фудбал, али дефинитивно помалце ќе бидит познат спортот како "машки" :)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.979
Поени од реакции
19.331
Колку грда екипа Патетико, Боже мили.

Па и кога ќе ја прочитам онаа од битолските чикмаци како ми зборува за некаков си „успех“ во ЛШ... х'к, ПУ!!!
Mрш, дај Боже Барса да ги помине на табела, има да и мочам во кујната (во која ја Емитира мајка и) од Пелистер.
Ти со "стапчето" не можиш шољата дома да ја погодиш од Пелистер ќе мочал, сус таму .

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Да, тој е критериумот. Ако ептен е во грешка тогаш му сугерираат да погледне од ВАР собата на главниот судија. Ако е климаво и не досуди тогаш останува првичната одлука. Глупо и лошо користење на технологијата според мене, со оглед на тоа дека несекогаш првиот впечаток е точен. Конкретно она вчера над Караско повеќе влече на фаул отколку не. Но, по актуелниве критериуми оставено е на судијата на теренот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.599
Иако вриеш ама да искоментирам само за таа БеНе лига.

Последно што знам е дека Уефа не дозволува такво нешто односно нема да имаа претставници во Уефа натпреварувањата од таа лига.
Таа ќе им биде само за појаки утакмици на холанѓаните и белгијците и нема да собира бодови и коефициенти од Уефа. Нешто ко Сеха лига у ракомет.

А и дел од екипите не се согласуваат и најверојатно нема да играат таму.
Јас како што прочитав ќе се спојат лигите, ќе има 2 или 3 претставници во ЛШ и уште пар работи. Паралелни лиги нема шанса да има, кога ќе се изиграат? Ако оваа БЕНЕ лига брои 20 или 18 тима, тоа се ете 34 кола во најмала рака, нема теорија да се изигра друго првенство паралелно со истото. Така да или ќе им дозволат и ќе се спојат лигите со тоа што и Холандија и Белгија како посебни лиги ќе одат во заборав, или оваа БЕНЕ лига ќе биде за тимови ко Еупен, РКЦ Валвијк и останати фенерџии за да може да играат среда-сабота како и појаките тимови.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јас како што прочитав ќе се спојат лигите, ќе има 2 или 3 претставници во ЛШ и уште пар работи. Паралелни лиги нема шанса да има, кога ќе се изиграат? Ако оваа БЕНЕ лига брои 20 или 18 тима, тоа се ете 34 кола во најмала рака, нема теорија да се изигра друго првенство паралелно со истото. Така да или ќе им дозволат и ќе се спојат лигите со тоа што и Холандија и Белгија како посебни лиги ќе одат во заборав, или оваа БЕНЕ лига ќе биде за тимови ко Еупен, РКЦ Валвијк и останати фенерџии за да може да играат среда-сабота како и појаките тимови.
Епа еве да речеме ќе има 20 тима, по 10 од секоја држава. Другите 10 прволигаши што ќе праат?
Не знам како ќе го изведат ова со оглед на тоа што има екипи што се против ваквата идеја. АЗ Алкмар и Феенорд мислам дека беа против.

Уште нема детали освен што федерациите на двете земји изгласале за.

По моја логика би имало 10-12 екипи, првите 5-6 од двете лиги и ќе играат у БеНе, ќе си праат забава.

Не верувам дека ќе ги откажат домашните лиги.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
943
Поени од реакции
1.482
Ливерпул - Баерн
Реал - Челзи
Сити - Дортмунд
ПСЖ - Порто

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.380
Поени од реакции
3.179
ПСЖ - Дортмунд (најлесен :D)
Баерн - Сити
Ливерпул - Реал
Порто - Челзи

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
2.350
Досега беше 5та по квалитет знаејќи дека француската и германската се каде каде бољи. А за две сезони откако ќе се формира БеНе Лига најверојатно ќе биде 6та по квалитет.
Ма да сега ме замисли со ова, гледам и Португалија имаат сеуште преставник во ЛШ, може комотно италијанската да се стави на ниво на украинската или руската.

Абе се гледа до каде е квалитетот на Италијанската лига низ последниве неколку години. Може да се лажете вие дека не е паднат квалитетот, ама реалноста друго зборува. Да бевте малку повеќе објективни ќе ја прифатевте вистината. Ама поубаво е да живееш во илузија, посебно ако си навивач на жабарска екипа. Во ЛШ најубаво се гледа квалитетот. И јас не го спомнав квалитетот на останатите лиги туку само на жабарската. Ама поубаво е итро да се избега од темата на разговор.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.925
Поени од реакции
23.695
Абе се гледа до каде е квалитетот на Италијанската лига низ последниве неколку години. Може да се лажете вие дека не е паднат квалитетот, ама реалноста друго зборува. Да бевте малку повеќе објективни ќе ја прифатевте вистината. Ама поубаво е да живееш во илузија, посебно ако си навивач на жабарска екипа. Во ЛШ најубаво се гледа квалитетот. И јас не го спомнав квалитетот на останатите лиги туку само на жабарската. Ама поубаво е итро да се избега од темата на разговор.
Која тема се избегнува жити се? Опаднал квалитетот затоа што екипите не прошле ЛШ 1/8 финале. :facepalm:
Еве шпанците имаат само еден преставник во 1/4 финале. Според вашата експертиза е на рамниште на португалската а полоша од германската. Зашто нели, во ЛШ се гледа квалитетот. Нокаут фаза е, еден лош меч и во АУТ си. Ман Сити изгубија од Монако и Лион, па никогаш не се пишало дека француската е бољи од англиската, затоа што не е.
Аталанта и Лацио добија претешки противници и се очекуваше да испаднат. Јуве и Интер потфрлија, ама тоа не значи дека лигата е полоша од француската или германската. Не знам како може вакви глупи заклучоци да си донесувате небаре муабет на треттоодделенци е ова.

Јас се кладам вие што овде објаснувате дека италијанската е полоша од германската и француската, никогаш немате гледано натпревар од тие лиги.

Да била толку дно како што е преставена тука на форумов, дали играч како Рибери ќе потпише за Фиорентина или ќе се одлучи својата кариера да ја заврши во Анжер?
Роналдо изгледа не разбира фудбал, па ја одбра токму таа лига затоа што му е најлесна од сите 5. Она дрвцено Андре Силва не можеше играч да помине во Серија А, отиде во Германија ИМБА, незапирлив. Исто и со Лазаро. Дробеше во Германија, дојде во Интер како да сме го купиле Брдаровски. Еден тон играчи кои играле во повеќе лиги ќе ти кажат дека е сериозно тешка лига за играње, ама битно за Флафи Бани од Куманове е полоша од германската и француската и тоа е факт кој мора сите да го прифатиме и да не бегаме итро од темата. Сепак мислењето на член со 600 коментари на Кајгана е далеку поверодостојно од некој што ја игра играта.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
Абе од памет си тропаат. До пред 2-3 год шпанците беа доминантни, освојуваа ЛШ и лига европа секоја година, па пак стручнаците овде пишуваа деа премиер лигата била најдобра. А кутрите Сити кога ги гледав против Реал, си мислев Прилеп Сити се.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.925
Поени од реакции
23.695
Абе од памет си тропаат. До пред 2-3 год шпанците беа доминантни, освојуваа ЛШ и лига европа секоја година, па пак стручнаците овде пишуваа деа премиер лигата била најдобра. А кутрите Сити кога ги гледав против Реал, си мислев Прилеп Сити се.
Премиер Лигата е најдобра лига последниве 10 години. Нема збор тука.
Ама и во тие сезони кога била најјака, барем 2-3 сезони имаат како оваа на Италија, односно без преставник во 1/4 финале.
Мене ме курчат ваквите експертизи и ставање на италијанската на рамниште на француската и германската. Со шпанската може да иаме дискусија, ама кога ќе прочитам коментар дека е полоша и од гер и фра запек ме фаќа па еве од шоља реплицирам.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
2.350
Која тема се избегнува жити се? Опаднал квалитетот затоа што екипите не прошле ЛШ 1/8 финале. :facepalm:
Еве шпанците имаат само еден преставник во 1/4 финале. Според вашата експертиза е на рамниште на португалската а полоша од германската. Зашто нели, во ЛШ се гледа квалитетот. Нокаут фаза е, еден лош меч и во АУТ си. Ман Сити изгубија од Монако и Лион, па никогаш не се пишало дека француската е бољи од англиската, затоа што не е.
Аталанта и Лацио добија претешки противници и се очекуваше да испаднат. Јуве и Интер потфрлија, ама тоа не значи дека лигата е полоша од француската или германската. Не знам како може вакви глупи заклучоци да си донесувате небаре муабет на треттоодделенци е ова.

Јас се кладам вие што овде објаснувате дека италијанската е полоша од германската и француската, никогаш немате гледано натпревар од тие лиги.

Да била толку дно како што е преставена тука на форумов, дали играч како Рибери ќе потпише за Фиорентина или ќе се одлучи својата кариера да ја заврши во Анжер?
Роналдо изгледа не разбира фудбал, па ја одбра токму таа лига затоа што му е најлесна од сите 5. Она дрвцено Андре Силва не можеше играч да помине во Серија А, отиде во Германија ИМБА, незапирлив. Исто и со Лазаро. Дробеше во Германија, дојде во Интер како да сме го купиле Брдаровски. Еден тон играчи кои играле во повеќе лиги ќе ти кажат дека е сериозно тешка лига за играње, ама битно за Флафи Бани од Куманове е полоша од германската и француската и тоа е факт кој мора сите да го прифатиме и да не бегаме итро од темата. Сепак мислењето на член со 600 коментари на Кајгана е далеку поверодостојно од некој што ја игра играта.

Не опаднал квалитетот затоа што не поминале во наредна фаза, туку затоа што и ЛШ е еден од показателите на квалитет. Јас зборував за моментален квалитет на лигата, а во поглед на ранкингот на лигите знам како стојат на официјалните листи. Ама тие ранкинг листи се прават за целокупниот период, значи не се прават за моменталниот квалитет на лигата. Јас вакви споредби како ти што правиш не знам да правам. Патем на натпреварите влијаат повеќе фактори. Инаку ако правиме психолошки профили, јас можам да кажам дека ти воопшто не ни читаш што сум напишал туку само цитираш и си пукаш што ти лежи на душата. Ако сакаш да знаеш јас пратам и пониски лиги од овие првенства. Така да тоа за некој друг може да го кажеш не за мене. Овој ранкинг на сликата е направен врз основа на сите натпреварувачки сезони. Не е за моменталниот квалитет, штета што не прават такви за да видиш колку всушност грешиш.

Screenshot_2.png

Во поглед на играчите и нивните настапи во одредени лиги. Ти не можеш да го мериш квалитетот на лигата преку играчите и нивните настапи. Играчот е индивидуа сама за себе. Може да се прилагоди на играта во екипата, може нема да се прилагоди. Така да џабе се обидуваш да споредуваш квалитет на лига преку играчи.

Каде јас напишав дека е полоша или дека е подобра од нив. Јас зборував за моментален квалитет. Тоа што ти не можеш да разбереш, всушност не е мој проблем. А со лични навреди само докажуваш дека немаш доволно аргументи. И темава не е дали јас сум од Куманово, дали сум од Баново брдо или Бумбарево брдо. Кога ќе отвориш тема стриктно за мене можеш таму да ме коментираш. Немам намера да се спуштам на твое ниво.

Kajgana Shop

На врв Bottom