UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Се знаеше ова, го зборев и ова долго време, следен логичен чекор е да пробаат со некоја смена. За жал ми делува дека е неизбежно.
Ама може и да испадне нешто ок.

Вака, на хартија не ми се свиѓа ова пишаново.

Од прва, како идеја за нешто ново, а сепак слично ми доаѓа ова:

Истиве 32 екипи од сега + шампионот од тоа третото натпреварување минатата сезона

Три "лиги" со 11 екипи.

Секој игра со секого т.е. 10 мечеви од септември до Март т.е. термините што до сега се за 6 групни мечеви + 4те недели во кои што се игра 1/8 финалето.

Секоја екипа игра 5 меча дома и пет меча на гости.

Најдобрите две екипи од секоја лига + двете најдобри третопласирани екипи ќе одат во 1/4 финале каде ќе се игра како до сега дома-гости.

Вака речиси сигурно секоја година ќе има висококвалитетни екипи во 1/4 финале и секој меч ќе биде интересен.Третото натпреварување добива нешто битно за следење. Малите екипи пак ќе бидат дел од натпреварувањево и ќе играат повеќе мечеви и аналогно на тоа ќе имаат повеќе профит. Во самата лига ќе има претерано битни мечеви и скоро па сигурно ќе отпаднат 5-6 солидни екипи.

Се е сменето, а сепак останува некое чуство на сличност. Башка, поради тоа што 2 од 11 екипи ќе одат во 1/4 финале...тоа ќе мотивира сериозни екипи да мораат да бркаат победа во секое коло, па дури и да гостуваат кај Митјиланд.

Ова со "historically elite clubs" ми е мех.
Автоматски споено мислење:

Се знаеше ова, го зборев и ова долго време, следен логичен чекор е да пробаат со некоја смена. За жал ми делува дека е неизбежно.

Истиве 32 екипи од сега + шампионот од тоа третото натпреварување минатата сезона

Три "лиги" со 11 екипи.

Секој игра со секого т.е. 10 мечеви од септември до Март т.е. термините што до сега се за 6 групни мечеви + 4те недели во кои што се игра 1/8 финалето.

Најдобрите две екипи од секоја лига + двете најдобри третопласирани екипи ќе одат во 1/4 финале каде ќе се игра како до сега дома-гости.

Вака речиси сигурно секоја година ќе има висококвалитетни екипи во 1/4 финале и секој меч ќе биде интересен.Третото натпреварување добива нешто битно за следење. Малите екипи пак ќе бидат дел од натпреварувањево и ќе играат повеќе мечеви и аналогно на тоа ќе имаат повеќе профит. Во самата лига ќе има претерано битни мечеви и скоро па сигурно ќе отпаднат 5-6 солидни екипи.

Се е сменето, а сепак останува некое чуство на сличност. Башка, поради тоа што 2 од 11 екипи ќе одат во 1/4 финале...тоа ќе мотивира сериозни екипи да мораат да бркаат победа во секое коло, па дури и да гостуваат кај Митјиланд.

Еве иначе у фиктивен свет каде што ова што го пишав би било реалност, ако се водиме според ова моменталново, вака би изгледале лигите

Лига 1:
Баерн Минхен
Ливерпул
Зенит
Атлетико Мадрид
Челзи
Ајакс
Лајпциг
Лацио
Локомотив Москва
Истанбул
Рен

Лига 2:
Севиља
Јувентус
Барселона
Манчестер Сити
Шахтјор
Салцбург
Интер
Краснодар
Марсеј
Менхенгладбах
Ференцварош

Лига 3:
Реал Мадрид
ПСЖ
Порто
Манчестер Јунајтед
Борусија Дортмунд
Динамо Киев
Аталанта
Олимпијакос
Бриж
Митјиланд
Шампион од третата лига

Мора во нешто вакво да има и исти екипи од иста земја пошто е невозможно да се избегне, ама вака на хартија делува слично на досегашните. Екипи што се одделуваат и ептен досадни екипи.
Арно ама, баш тие досадни екипи може да соберат бодови против тапа екипи и да стигнат до изнеандување можеби.
Како што реков..слично..ама не е слично.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Чекајте сега малце, натпреварот Атлетико Челзи ќе се игра на неутрален терен а повратниот дуел ќе се игра на Стемфорд ???
Ова нема смисла.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Чекајте сега малце, натпреварот Атлетико Челзи ќе се игра на неутрален терен а повратниот дуел ќе се игра на Стемфорд ???
Ова нема смисла.
Што толку исплашена, нели сте сигурни патници?

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

Три "лиги" со 11 екипи.

Автоматски споено мислење:

Еве иначе у фиктивен свет каде што ова што го пишав би било реалност, ако се водиме според ова моменталново, вака би изгледале лигите

Лига 1:
Баерн Минхен
Ливерпул
Зенит
Атлетико Мадрид
Челзи
Ајакс
Лајпциг
Лацио
Локомотив Москва
Истанбул
Рен

Лига 2:
Севиља
Јувентус
Барселона
Манчестер Сити
Шахтјор
Салцбург
Интер
Краснодар
Марсеј
Менхенгладбах
Ференцварош

Лига 3:
Реал Мадрид
ПСЖ
Порто
Манчестер Јунајтед
Борусија Дортмунд
Динамо Киев
Аталанта
Олимпијакос
Бриж
Митјиланд
Шампион од третата лига

Мора во нешто вакво да има и исти екипи од иста земја пошто е невозможно да се избегне, ама вака на хартија делува слично на досегашните. Екипи што се одделуваат и ептен досадни екипи.
Арно ама, баш тие досадни екипи може да соберат бодови против тапа екипи и да стигнат до изнеандување можеби.
Како што реков..слично..ама не е слично.
Kоа веќе решиле да праат некоја си „елитна лига“ мислам дека ова е најдобрата можна варијанта.
Пред се тоа "historically elite clubs" не ми е јасно.Кој се тие клубови? Има некоја листа? Нотингем Форест ќе го враќаат?

Другово се ми делува доста интересно. Чекор напред, повеќе утакмици, поатрактивни утакмици, повеќе пари за малите тимови, едноставно ќе биде МНОГУ потешко да се освои, т.е ќе биде мноогу потешко да се стигне во четврт финале. Нема да може ниту една екипа да има „лесен“ пат до титула. Со измениве самото натпреварување ми добива многу тежина. Баш ме интересира кој ќе биде првиот шампион со ваков формат, каде што по 4-5 јаки екипи ќе се борат за 2.5 места во некој си Плеј Оф. Со измениве барем сите ќе треба тежок пат да поминат до финале, и буквално ќе победи најдобриот а не најсреќниот. Нема лесни групи, нема лесна нокаут фаза до полуфинале и сл.

Би требало доста поинтересна фудбалска година да биде следната ( ако тогаш го пуштат прв пат овој формат).

И нормално, баш ме интересира кој ќе бидат тие "historically elite clubs". (Тука фали ПСЖ да го стаат и да се самобанирам заради горенапишаното).

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Пред се тоа "historically elite clubs" не ми е јасно.Кој се тие клубови? Има некоја листа? Нотингем Форест ќе го враќаат?
Нормално дека не :D
Најголемите клубови од топ лигите сигурно. Уствари тие што сакаат да направат супер лига. Веројатно тоа е поентата на сето ова, кога видоа дека сериозно се спремаат за таа лига. Вака би им гарантирале повеќе пари и пласман без разлика каде ќе завршат во лигата.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Нормално дека не :D
Најголемите клубови од топ лигите сигурно. Уствари тие што сакаат да направат супер лига. Веројатно тоа е поентата на сето ова, кога видоа дека сериозно се спремаат за таа лига. Вака би им гарантирале повеќе пари и пласман без разлика каде ќе завршат во лигата.
По некоја логика секој клуб што освоил Триплета, и секој клиб што има 3+ титули во ЛШ треба да има загарантирано место :D
Реално Псж и Сити колку и да се јаки и атрактивни за глеање не треба да се на таа листа, барем според мене.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А јакото е што стварно повеќе луѓе би го гледале Чемпионшип-ашот Нотингем Форест наместо Зенит, Брага или Лил :D

Член од
5 февруари 2021
Мислења
398
Поени од реакции
1.043
Е не ќе плачи по пресови ко Клоп и слични :)
Изгледа у Симеоне како мене не знаел дека Хаверц и Зијеч се веќе дојдени во Челзи, затоа вака им се испонаша. Да знаеше друга песна ќе пееше.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Најинтересно ќе биде да се следи Јунајтед сега. Дечките по само еден натпревар се квалификуваа и имаа дури и повеќе од доволно време за подготовки за нокаут фазата. Мислам дека би можеле да одат до крај.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Јас мислам уште поинтересно ќе биди да го следиме исчезнувањето на Донев после дебаклот на Челзи од Атлетико. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom