UEFA Champions League Final : F.C.Barcelona - Manchester United F.C.

Кој ќе победи во финалето во ЛШ ?

• Барселона

Гласови: 111 49,8%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 112 50,2%

• Вкупно гласачи
    223
Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
А јас го чекам денот кога ќе се пензионираат Меси и компанија, па пак да ја гледам Барса како се бори за опстанок со Херкулес и Алмерија :tapp:

Рече "живеам за денот кога ќе си замине Фергусон за да го видам Утд како се бори за 10то место со Фулам и Болтон"

Значи сам себе се побиваш што си рекол! Дај само те молам не биди толку многу патетичен и не се бламирај! Ако имаш нешто да кажеш за финалево кажи, ако не молчи!
Барса функционирала и без меси,и ќе функционира и понатаму затоа што и после меси ќе се појави некој нов меси.
како што беше случајот со роналдињо,кога си замина викаа дека ќе пропадне Барса,ама видовме што се случи.

а твој проблем е како си го преведуваш тоа што е напишано,јас мислам дека без Ферги нема ништо да функционира барем некој период без разлика кој и да дојде,затоа што предолго е тука и е движечка снага на тимот.
а и сигурен сум дека ја сакаш/сакате Барса,колку јас ман утд. така да нема потреба да глумите фер навивачи.

и нема потреба да молчам,се додека не кршам правила на форумот ти не си тој кој би требало да ме замолчува.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
почеток на крајот на барса....до курца ми се дојдени неможам да ги гледам више со тоа натија-дајмија фудбалот....ама сколс не е пепе па да промаши...има да им скрши 2 нозе на тие педерчињата каталонски. така да си знаат!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Барса функционирала и без меси,и ќе функционира и понатаму затоа што и после меси ќе се појави некој нов меси.
како што беше случајот со роналдињо,кога си замина викаа дека ќе пропадне Барса,ама видовме што се случи.

а твој проблем е како си го преведуваш тоа што е напишано,јас мислам дека без Ферги нема ништо да функционира барем некој период без разлика кој и да дојде,затоа што предолго е тука и е движечка снага на тимот.
а и сигурен сум дека ја сакаш/сакате Барса,колку јас ман утд. така да нема потреба да глумите фер навивачи.

и нема потреба да молчам,се додека не кршам правила на форумот ти не си тој кој би требало да ме замолчува.
Јас никогаш не сум рекол нешто против Барса, но со оглед на последните глумски способности што ни ги покажа го променив мислењето!

Јас искрено не ја мразам барса, а ти ако имаш некој комплекс од Јунајтед(не гледам зошто но кај тебе постои) тоа е друга работа! Не гледам причина зошто би мразел некој клуб освен ако тој не е максимално арогантен или педерски(значи треба да си имаш безброј причини за мразење)!

Важно е да си го почитуваш твојот клуб, а за јадење на гомна против друг клуб без основ секогаш ќе ти се спротивставувам/е!

--- надополнето ---

почеток на крајот на барса....до курца ми се дојдени неможам да ги гледам више со тоа натија-дајмија фудбалот....ама сколс не е пепе па да промаши...има да им скрши 2 нозе на тие педерчињата каталонски. така да си знаат!
Муабетот е, ако маваат нашиве да маваат и овие вистински да се виткаат по терен, а не да глумат:smir:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Јас никогаш не сум рекол нешто против Барса, но со оглед на последните глумски способности што ни ги покажа го променив мислењето!

Јас искрено не ја мразам барса, а ти ако имаш некој комплекс од Јунајтед(не гледам зошто но кај тебе постои) тоа е друга работа! Не гледам причина зошто би мразел некој клуб освен ако тој не е максимално арогантен или педерски(значи треба да си имаш безброј причини за мразење)!

Важно е да си го почитуваш твојот клуб, а за јадење на гомна против друг клуб без основ секогаш ќе ти се спротивставувам/е!

--- надополнето ---

Муабетот е, ако маваат нашиве да маваат и овие вистински да се виткаат по терен, а не да глумат:smir:
и ти го згреши спортот изгледа :tapp: сакаш да гледаш фудбал со дуели или со борилачки вештини пропратен со скршеници,исчашувања,истегнувања само заради тоа што твојот тим не знае фудбал со топка против посилен тим од него ?! мислете малку дека на секоја акција има и реакција -Мурињо форсираше фудбал со многу грубости па од спротивната страна паѓаа на секој контакт,што е подобро отколку да заминат искршени од теренот

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Тешко можи да се предвиди резултатот. Сакам да има убав фудбал со 3-4 гола :) . И се надевам на победа на Јунајтед :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

ееее тука те чекав да зборнишш сине! Ами ко заминаја Кристијано и Тевез сите го дркавте дека ќе се бориме за ЛЕ да играме ,ама сепак бевме второ место (делба 1 бод за прво место)...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.816
Поени од реакции
11.440
Манчестер Јунајтед единствено можи да ја победи барселона доколку одиграат еден смирен пресинг и притоа со зонална одбрана, а не како што некои викаат фластер на меси и готова е работата.Мислам дека парк руни и видич ќе бидат клучните во играта на манчестер.Според мене најголем проблем за Манчестер ќе биде да ја пробие зоната во која владее бускетс.Мислам дека тој е клучниот играч на барса во фазата на одбрана иако "стручните аналитичари " често го изоставуваат.
Предност за манчестер е што виља е надвор од форма,а меси е надвор од гол серија, па можно е да се надеваме на нивна фрустрација и нервоза.Мислам дека фергусон ке се определи за игра со тројца во средината флетчер-керик-гигс, при што флетчер ќе биде исклучиво задолжен за чави.За да можи манчестер да се одбрани и да не прими гол не смее да си дозволи во фаза на напад двајцата бекови да бидат на противничка половина.Можно е натправарот да биде решен и од слободен удар на нани бидејки мислам деа валдес знае да биде голем киксер.
Fergie is that you?! :icon_mrgr:devil3:
Ѕвер!

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Мое предвидување 2-0 повторно за Барса , стрелци повторно Меси и Ет... Виља

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Победа на Барселона од 3 разлика, ако не, победа на Барселона на пенали.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Победа на Барселона од 3 разлика, ако не, победа на Барселона на пенали.
Значи ќе изгуби Барселона. Ти предвиде победа на Барса од 10 разлика у финалето од купот...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Манчестер моментално е каде каде поарна екипа од Барса... ќе видиме како ќе излези, ама моите пари се на нив.

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Многу е тешко да одбереш од две скапаници. Али типувам на Ман Јун, чисто информативно.
Така му иде, да биде...:)

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Барселона - Манчестер . . . ФИНАЛЕ КОЕ НАЈВЕЌЕ ГО ПОСАКУВАМ . . .

Како навивач на Блауграна, најомилениот тим со кој сакав да играме финале е Манчестер . . . Манчестер е најзрелата екипа од островот, која моментално може да се надигрува со Барса . . . Кога велам да се надигрува, не значи дека Ферги ќе се надигрува со Барселона . . . ,, Стариот лисец " добро го памети финалето во Рим . . . Проба да се надигрува, но тоа траеше неполни 9 минути . . . Чави, Иниеста и Меси се највоиграните играчи од кога фудбалот постои како спорт. . .

Мислам дека Ферги ќе тргне претпазливо, трпеливо . . . Ќе проба да ја запре Барселона ако не со иста, со слична поставеност како на Реал Мадрид во 4те последни натпревари од циклусот Ел Класико . . . Искрено не верувам толку груба игра од играчите на Манчестер, која дефинитивно ќе предизвика контраигра од нашиве, т.е малку повеќе глумење ( Барем глумењето е човечка работа ) . . . Искрено сакам ЧИСТ фудбал од двете страни, а ако Манчестер игра чисто, не се сомневам дека нашиве ќе играат НАЈ ЧИСТО. . . Целата дефанзива на Ферги ќе се базира во спречување на Чави и Иниеста, а со тоа да се спречат употребливи топки во нападот . . . Но, Чави и Иниеста практично е невозмоно да се спречат . . .Сите знаеме дека тие се технички најпоткованите играчи од средниот ред, највоиграните играчи што некогаш заиграле заедно и најдобрите играчи од средниот ред последните неколку години . . .

Од друга страна, Пеп исто така не верувам дека ќе фрли се на една карта т.е офанзива . . . Одбраната за финалето ќе е комплетна, како и целиот состав . . . Алвес - Пиќе - Пујол - Абидал . . . Најдобрите четворијца заедно . . . Пеп ќе направи претпазливост во тие истрачувања на Алвес во противничката половина . . . Со тоа се спречува можност за контра напад по бочните позиции, кој фудбалерите на Манчестер, ако и се дозволи и те како ќе знаат да го искористат . . . Бускетс ќе има клучна задача меѓу поврзувањето на одбраната и средниот ред, па кога говорам дека Пеп ќе крене по претпазливо и Бускетс го очекувам малку поназад од вообичаено . . . Доколку Манчестер е поставен како Реал, повторно ги очеувам оние додвања на нашата половина, што кај противниците доведува до нервоза ( Многу е подобро да си подаваш во одбраната, одколку без топка да стоиш во својата половина ) . . .

Кога веќе говориме за реприза, зошто и резултатот да не е реприза . . . 2-0 ( ова и не е така објективно предвидување, туку фанско :smir:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Гласав за Барселона (навивачки) но ќе биде пеколно финале.Овој Ман.Унт не е наивен како 2008 година.Овој Ман. е многу смирен,многу добра дефанзива а со доаѓањето на Чичарито и враќањето на Руни и Гигс овој Ман доби друга димензија и во нападот.Ќе биде крајно интересно.Од тактички аспект не знаеме со каква игра ќе излезе Ман но очекувам само стрпливост и добра дефанзива(не како онаа на Реал пошто делумно и ќе напаѓаат но најважно ќе им биде да се заштити својот гол).Гвардиола верувам ќе очекува нешто слично на Реал па од тактички план ќе биде играта слична како таа против Реал(т.е алвес и абидал како крила да не излетуваат многу во напаѓачки задачи а средината да ја чува топката и стрпливо да се чека на шанса) но со исклучок на фактите како Абидал и Пујол што ќе им даде и тоа каква сигурност во одбраната.Ман.Утд нема робусни дефанзивци т.е убици како Пепе од Реал,така да веројатно Меси ќе биде често дуплиран или дури триплиран со цел да се укочи неговото отварање на простор.Друга многу важна работа се која оди во прилог на Ман.Утд се брзите крила кои ќе отвараат простор за напаѓачите(гигс и валенсија подпомогнати од евра и рафаел ќе биде нешто интересно да се види т.е како би се справила одбраната на Барселона со вакво крилно напаѓање од страна на противникот).Други многу важен факт е посесијата на топка(65%-35% или 60 мин-30 мин ),долгото држење на топка со таква средина како Чави и Иниеста па дури и Меси им дава огромна шанса за постигнување на погодок.
Како и да е и двата тима имаат огромни предности и слабости,подобар ќе биде оној кој што максимално ќе ги искористи слабостите на противникот.

Мој тип:2:1 за Барселона.

Поз

Kajgana Shop

На врв Bottom