UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ви ги гледам процентиве и сакам да прашам дали Челзи ќе игра против оној Баерн што е 5ти во Бундес или некој друг?
Против друг, против екипа што ќе биде [овој пост ќе биде апдејтиран во февруари] во Бундес лигата :D
Автоматски споено мислење:

Против секој Баерн Челзи ќе има 0% шанси бро.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Не и оној од 2012 :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.889
Поени од реакции
116.208
Ne dupete, toa bese edno od najtragikomicnite finalinja u istorijata. 500 000 ziceri i sansi imase Baern, na kraj na penali izgubija. Toa bese edna od onie "one in a milion" tekmi.

Брат, Игорче викаше дека Клоп е најбоље тренер, па коа дое Тухел, убедуваше дека Тухел е боље од Клоп. Кога го избркаа Тухел, бил просек. Сеа еве читам дека овој (статистички) бил боље и од Тухел (ваљда и од Клоп, по математикава).
Dobro Igorce ekspertiza e toa, do pred dve nedeli go brkase Favre sea go stava pred Klop i Tuhel. :D Akanji ime i vera ke smeni posle dvomecot poradi eNbape.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ne dupete, toa bese edno od najtragikomicnite finalinja u istorijata. 500 000 ziceri i sansi imase Baern, na kraj na penali izgubija. Toa bese edna od onie "one in a milion" tekmi.

Dobro Igorce ekspertiza e toa, do pred dve nedeli go brkase Favre sea go stava pred Klop i Tuhel. :D Akanji ime i vera ke smeni posle dvomecot poradi eNbape.

Аха, епа добро тогаш, штом one in a milion.

Robert+Kovac+UEFA+Champions+League+Quarter+enAQHvcW5aGl.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
1576515629168.png
1576515641744.png

Еве ги квотите :D

Горе доле реално, иако Челзи и Атлетико малце се потценети

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.027
Се може да биде до крај.

Реал - Манчестер Сити 49-51.. тежок противник и за двете екипи. Манчестер со ова ќе игра тешки две утакмици + премиер лига каде треба да бркаат голема предност. Или ќе играат за ЛШ или ќе пробаат на карта Премиер Лига. Мене ми личи на првото. А и со Реал е некако исто. Или ќе ја освојуваат Примера или ќе одат до каде ќе одат во ЛШ. Повеќе ми изгледа на првото, затоа можеби Сити би бил во предност.
Аталанта - Валенсија 50-50... нема да ме изненади Аталанта да отиде во 1/4-финале. Се бива овде.
Атлетико - Ливерпул 45-55.. Атлетико е послаб и досаден, ама и гаден. Зависи Ливерпул колку е заинтересиран. Нивната цел е Премиер Лига, така да зависи колку ќе се залагаат.
Челзи - Баерн 45-55... не би потценил Челзи. Имаат интересен млад тим и знаат да бидат незгодни. Баерн си игра константно во ЛШ, ама во Бундес топло-ладно.. тоа му е шансата на Челзи некако.
Наполи - Барселона 33-67.. Уефалона си се стандард фаворити, а најмногу поради кризата во Наполи, смена на тренер и лош период.
Лион - Јувентус 23-77.. ќе видиме до каде ќе стигнат, ама мислам до 1/4-финале и после толку за Јувентус.
Дортмунд - ПСЖ 38-62... ПСЖ се подобри и фаворити, ама па стално оплескуваат тука негде и не би се изненадил ако испаднат.
Тотенхем - Лајпциг 53-47... Тотенхем се подобар тим. Имаат доста добри играчи и лани стигнаа до финале. Можат и овојпат да изненадат. Лајпциг се брза и солидна екипа и да проблем им е искуството. Ама па поповолно за нив Тотенхем отколку Реал.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ако има екипа што никад не треба да се подцени тоа е Реал. Колку и да изгледаат најмртви тогаш и уствари најопасни се.

Се надевам Пеп нема повторно да ги подцени ко у Баерн кога беше.
Toa bese vremeto koa vi igrase Kiki... Sam igrase on u LŠ, a sega bez nego ste momentalno prosek na evroscenata

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ти и останатите тврдевте дека Челзи во било кое време немал, ниту пак ќе има шанса да го победи/елиминира Баерн. Во таа насока се движевте, како и да е.
Драгонот го спомена финалето, јас 1/4 финалето од 2005 година.
Темата беше деградирање на Челзи по секој основ, без основа.
Поврзаност помеѓу ,,финалиња реков" и ова, едноставно не постои. Анализа на финалето од 2012, не ќе да беше тема.
Исто како што не постои два грама мозок кај оној од фанклуб Јунајтед, што мавта со 0% на Челзи во двомечот.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да не се заборави и супер купот што заврши исто така нерешено и се решаваше на пенали.

Што значи во официјални мечеви:

Челзи и Баерн имаат одиграно две нерешни финалиња, и еден нокаут меч што севкупно го има добиено Челзи 6-5 :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.157
Поени од реакции
19.554
Како ги ставате бе Псж и Сити како сигурни патници во 1/4 финале а тие кутрите години наназад испаѓаат од мртви екипи не пак овој пат против посериозни противници, не дека нема да поминат ама далеку од лесен пролаз ќе имаат, едино ако се сконцентрираат Реал и Дортмунд на првенствата оваа сезона па да влезат полабаво тука, поготово Реал, затоа што се презаситени во ЛШ.

Лајпциг не е лесен залак, Тотенхем со онаа одбрана тешко ќе се справат со нападот на Лајпциг, тука на Тотенхем му давам предност само заради Мурџо поради искуството во ЛШ.

Барса ќе ги прегори Наполи затоа што се мизерија оваа сезона, освен ако не се смени нешто до дуелите.

Челзи ми се енигма оваа сезона исто и Баерн, поготово Германците, ќе победат некоја екипа со 7 гола наредната ќе изгубат, далеку од голем фаворит се.

Аталанта Валенсија е 50/50

Атлетико Ливерпул, најнепосакуваниот противник ми беа Ливерпул, ама полека полека ја креваат формата Атлетико па имам малку надеж ( не се филмајте со процентите за Ливерпул оти ќе барате од отровот на Рики после :) )

Единствено Јувентус го гледам како сигурен патник другите ми се неизвесни.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Убави спомени иаме од Германија

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А бе и ја сум за Челзи, ама да бидеме реални стварно Баерн се фаворити, не знам зошто волку оптимизам кај фановиве на Челзи :D

Да се играа утакмициве у Јануари ќе бев поуверен вака..
Ајде, ќе видиме, можда Меси ќе го земеме во Јануари :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom