UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Од снимкава дефинитивно е за црвен само не ми изгледа Салах ко човек што намерно би направил ваков старт, верувам дека на топка имал намера да оди и не ја тргна ногата на време, али директно на нога го удара така да ги има сите елементи за црвен и е директно пред судијата.

Ќе ги отворат дома 5:0 и готово, голем кур што изгубиле у гости.

Никад не беше пенал за Порто.
Али смешно беше што напраи Алисон,какп лабаво си ја допре топката[emoji23]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Можеби е поставено претходно, ама сум заборавил дали ако некој тим од ПЛ на пр освои ЛШ и е во топ 4, тогаш и 5то пласираниот од ПЛ ќе се пласира во ЛШ?

Од Ла Лига ми се чини не беше таков случај ама се погодуваше и ЛЕ да освојат и 5 имаа.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Можеби е поставено претходно, ама сум заборавил дали ако некој тим од ПЛ на пр освои ЛШ и е во топ 4, тогаш и 5то пласираниот од ПЛ ќе се пласира во ЛШ?

Од Ла Лига ми се чини не беше таков случај ама се погодуваше и ЛЕ да освојат и 5 имаа.

Нема. Шпанија имаше пет екипи пошто Севиља освојуваше ЛЕ а не беше во топ 4 во Ла Лига.

Англија ќе има пет екипи ако на пример Арсенал или Челзи освојат ЛЕ а не се во топ 4. Или ако некој освои ЛШ а не е во топ 4 во ПЛ.

И Јунајтед кога освои ЛЕ имаше пет тимови од ПЛ.

А ако Јунајтед и Челзи/Арсенал освојат ЛШ и ЛЕ и не завршат во топ 4, четвртиот испаѓа.

(Читам по нет : "Дерби на колото, Ман vs Барса ". )
:place::place::place:

Абе немој така, имаше еден Бошко Ѓорѓевиќ од Партизан мислам дека имаше 10 или 11 пенали по ред реализирано, смрт беше за голмани, и у дерби му ја фатија жива. Не шутна пенал од тогаш. Затоа НИКОГАШ не викај никогаш;)
Се поклопуваат некогаш коцките за голманот и на добро изведен пенал!
Не може брат голман да одбрани силен шут високо горе, голман брани ниски или полу ниски топки, а така шутираат 99% од фудбалериве денес. Ја незнам кој ги учи така, па подобро да му ја зачукам силна високо по страна па и да го утнам голот него да му давам 50/50 шанса на голманов да ми ја фати

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Па добро, не кажа нешто непознато. Пеналот е уствари казна за другиот тим. Да беа шансите однапред 50-50 за играчот и за голманот, ќе вртеа паричка. Вака пеналот е за да се казни противникот.

Има голмани пеналџии (На Чех и Диего Алвес ми текна во моментов).
Има и добри шутери кои се непредвидливи, ама се дешава да утнат. И Руни има утнато пенал, и Кејн, и Пирло и Меси и сите. Тоа не значи дека се лоши пеналџии.
Балотели кога беше во својата најдобра форма имаше 19/20 пенали. Реина му го фати во Серија А ваљда.

Не е само до шутот, треба и со тело да го излажеш голманот/играчот сеедно. Има играчи за кои до последен момент не знаеш кај ќе шутнат. Најчесто има некоја статистика од претходните 5 пенали и се држат до таа и играчите и голманите. Ама ако некој е доволно смирен во такви ситуации, многу лесно може да го прати голманот по бурек :)

Како бе брат Чех пеналџија, неславен рекорд држеше до скоро, немаше пенал одбрането од ко падна Берлински Ѕид

56866505_2440987415926112_7124632492388122624_n.png

Како бе брат Чех пеналџија, неславен рекорд држеше до скоро, немаше пенал одбрането од ко падна Берлински Ѕид

Ги одбрани он најбитните пенали. :D

Иста ваква ситуација имаше Арнолд со Рома и тогаш не свиреа пенал, исто Сандро некни чист пенал. Се слагам или свири или не, не за џабе е воведено рацете да се слепени, сега апла го мава во рака и да нема пенал, или Марсело со Баерн ако не се лажам ракомет играше. Секое играње со рака според мене треба да е пенал, освен кога се одбива од друг дел од телото па да го мавне во рака. Многу комплексно е ама мора некое решение да се донесе, пошо моѓе да е на пола метар одалеченост да нема време да реагира а да спречи чист гол. Од друг страна уште сеќавам на мечот Јувентус-Рома кога Тоти шутираше од слободен а Пепе си го штитеше лицето со рака значи му одеше топката во глава и да не го нокаутира раката ја стави и свирнаа пенал, така да кој судија како ќе му текне така прави за жал.

Се сеќаваш на тој момент со Пепе од времето на дедо ное, а пред три години не се сеќаваш за иста таква ситуација кога играа Јуве и Рома, кога Мајкон се штитеше да не го опне топката по глава на линија на шеснаесетник и судијата досуди пенал:sakasuste:

На 00:49 се гледа

Не може брат голман да одбрани силен шут високо горе, голман брани ниски или полу ниски топки, а така шутираат 99% од фудбалериве денес. Ја незнам кој ги учи така, па подобро да му ја зачукам силна високо по страна па и да го утнам голот него да му давам 50/50 шанса на голманов да ми ја фати

Ај сега да те праша чичко, си шутнал ли ти топка од 11 метри? Која поставеност на стопалото ти треба и колку време ти треба да шутнеш прецизна висока топка?
Шансите да го утнеш голот се 70 па и кусур %. Не оти се глупи играчите, па шутираат ниско или полувисоко, него оти е поприродно така!
При пенал е важно да ја опнеш силно и да не го промашиш голот, тука веќе 9 од 10 влегуваат.
Е сега мадер*акери седат и у тоа стручните штабови, прават анализи пред секој меч, тоа го знае и тој што шутира и ете ти оптеретување плус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom