UEFA Champions League 2015/2016

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Новиот шампион со пораз почна :place: некои ептен влегоа у филм и Сити го направија ко секоја година полуфинале да игра.Освен Челзи не гледам др тим во Англија што може да дојде до самиот крај па и да освои.Сити Шиту!
Јас не гледам друг англиски тим освен Сити да помине групи, живи били па видели :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Моментот кога навивач на Јувентус кој до преклани не можеше група да помини, Галата со нив си играше пучи-качи, сега ќе речи Јунајтед се резилел во ЛШ. :pos:
Decko, ti preklani u vtornik i sreda u 8 i pol si legnuval..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Јас напишав нешто пред две недели дека Сити не се дораснати за ЛШ и тука треба нешто повеќе од пари и играчи како Де Бурјне и Стерлинг..Syn напиша дека очекува од нив да загризат сериозно и сите се попаливте по нив бидејќи нормално Syn мора секогаш во право да е
Интер кога освоија ЛШ стартуваа со освоени 3 бода од првите ТРИ кола од групна фаза, нерешено со барса дома, големите рубин гости и уште поголемите динамо киев дома.

:kafence:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Вчера ги гледав и Сити и Јунајтед истовремено.

За Сити неможам да сватам што видоја во оној Бони 100 шанси им упропасти (така се вика :)) Стерлинг поголем зицер од Смолинг промаши т.е. му одбранија. Вчера Буфон беше најзаслужен за победата. Е сега ќе речат за Јувентус тоа е тим така се игра бла бла. Ал ида останеше 1-0 или да реализираа шансите Сити сега ќе имаше коментари како Јуве се изгубиле и ги рушиле. Реално Сити се далеку од изгубени и мислам дека на нив одбраната им е слаба иако Компани го прават класа дефанзивец според мене далеку од тоа. Туак е проблемот на Сити одбраната.

За Јунајтед. Оној тим многу ме потсеќа на Арсенал од пред 5-6 години. Млад перспективен тим но без стабилност. Ќе растурат со игра али резултат слаб. Незнам дали Ван гал
ќе ги среди или не времето ќе покаже, но оној тим има голем потенциал и за да се направи тим потребно е 2-3 сезони да се оформи костур за да има резултат. Друго зошто ме потсеќа на Арсенал е несериозноста со трансферите како случаевите со Ди Марија, Фалкао Де Геа. Колку и да изгледаат оправдани тие потези сепак влијаат врз целокупната игра. Истото беше со Арсенал иако мораа да продаваат од Х причини никогаш не застанаа саглам да претат. Еве две сезони се постабилни од тој аспект и се гледа разлика во нивната стабилност иако сеуште нема голем резултат.

Поентата ми е дека Јунајтед го очекува ваков период уште една до макс две сезони и се зависи од Ван Гал колку ќе ги среди и тоа ќе покаже дали е тренериште ил итренер.

Инаку за стартот на Шо не беше намерен али е пенал и мин жолт, можеби не црвен затоа што не беше намерен и прво ја избаци топката т.е. прв стигна.
Само многу се трубеше за стартот над Едуардо и Ремзи дека не биле намерни и дека не се за црвен така, дури и Шоукрос и Тејлор херои ги направија мажи, дека така се игра фудбал а не балет, а сега дека Шо е енглез ќе го осудат морено на доживотен затвор. (ова се однесува на англиските медиуми и јавност не на фановите тука).

А за споредбата на падот на играта играчите на Јунајтед вчера со таа на арсенал е далеку подруга, затоа што кај шо не се ни гледа скршеницата ни пак знаеја точно што е, за разлика кај Едуардо и Ремзи е језиво да го видиш преку екран а пак во живо.. Едуардо малку фалело да остане и без нога.... Има разлика.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
па баш заради тие екипи што ги викаш за катастрофални се дешаваат вакви катастрофи на англиски екипи во ЛШ. Тие "катастрофални" екипи ја прават лигата премногу компетитивна и тешка за играње, каде секој може да победи секого (во Шпанија, Германија или Италија се дешава 1-2 пати да изгубат најголемите екипи од оние што се помали). Финансиската моќ што ја добија помалите екипи во англија (погледни какви трансфери прават екипи од средина и втора половина на табелата во Англија, и спореди ги со сличните екипи од другите лиги и се ќе ти стане јасно), затоа е оваа најтешка лига за освојување
премногу компетитивна и тешка а сити имаат 5/5 без примен гол и уште од сега се знае дека ке освојат. како?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Денеска се умрени екипи играат, ко Лига Европа да е матер им ебам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.694
Поени од реакции
88.679
МТВ1: Рома - Барселона

Арена 1: Челзи - Макаби
Арена 2: Мултипренос (Валенсија - Зенит)
Арена 3: Олимпијакос - Баерн
Арена 4: Динамо Загреб - Арсенал
Арена 5: Баер - Бате

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Интер кога освоија ЛШ стартуваа со освоени 3 бода од првите ТРИ кола од групна фаза, нерешено со барса дома, големите рубин гости и уште поголемите динамо киев дома.

:kafence:
Тој Интер и овој Сити се дијаметрално спротивни екипи во концепт,квалитет,техника,визија и најбитно менаџер...Сити како прво е Англиска екипа кога доаѓа од Премиер лигата и тешко дека ќе постигни успех со онаков концепт и секако одбраната што ја имаат..овој Сити неможи да се носи со посилни или изедначени по квалитет екипи поради многу причини..а Де Брујне и Стерлинг не се решението за тоа...

Сити веројатно ќе ја помини групата ама понатаму шо?..да јади 3-4 парчиња од Баерн,Реал,Барса,ПСЖ...и да биди посрамотен уште на Етихад?..бидете сериозни малце,имаат само еден единствен играч во нападот а тој е Агуеро..ајде да видиме другите врвни екипи колку квалитетни играчи имаат напред....Бони и Стерлинг мислите дека можат да го заменат?..зарем со еден напаѓач се станува сериозна екипа?..и како второ повеќе од пола играчи се 30+ каде го опфаќа и Јаја Туре што е мотор на тимот и не верувам дека ќе го издржи до крај ова темпо сабота/недела-вторник/среда...

Фудбалот е многу повеќе од трошење пари и купување преценети фудбалери..ете и Русија и нивните смрдени екипи веќе 20 години имаат вложени милијарди во фудбалот па пак неможат да се споредат со Португалија и Португалските екипи а камоли да му парираат..а овие играат буквално со дечишта собрани низ плажите од Јужна Америка

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.991
Поени од реакции
67.825
Вчера ги гледав и Сити и Јунајтед истовремено.

За Сити неможам да сватам што видоја во оној Бони 100 шанси им упропасти (така се вика :)) Стерлинг поголем зицер од Смолинг промаши т.е. му одбранија. Вчера Буфон беше најзаслужен за победата. Е сега ќе речат за Јувентус тоа е тим така се игра бла бла. Ал ида останеше 1-0 или да реализираа шансите Сити сега ќе имаше коментари како Јуве се изгубиле и ги рушиле. Реално Сити се далеку од изгубени и мислам дека на нив одбраната им е слаба иако Компани го прават класа дефанзивец според мене далеку од тоа. Туак е проблемот на Сити одбраната.

За Јунајтед. Оној тим многу ме потсеќа на Арсенал од пред 5-6 години. Млад перспективен тим но без стабилност. Ќе растурат со игра али резултат слаб. Незнам дали Ван гал
ќе ги среди или не времето ќе покаже, но оној тим има голем потенциал и за да се направи тим потребно е 2-3 сезони да се оформи костур за да има резултат. Друго зошто ме потсеќа на Арсенал е несериозноста со трансферите како случаевите со Ди Марија, Фалкао Де Геа. Колку и да изгледаат оправдани тие потези сепак влијаат врз целокупната игра. Истото беше со Арсенал иако мораа да продаваат од Х причини никогаш не застанаа саглам да претат. Еве две сезони се постабилни од тој аспект и се гледа разлика во нивната стабилност иако сеуште нема голем резултат.

Поентата ми е дека Јунајтед го очекува ваков период уште една до макс две сезони и се зависи од Ван Гал колку ќе ги среди и тоа ќе покаже дали е тренериште ил итренер.

Инаку за стартот на Шо не беше намерен али е пенал и мин жолт, можеби не црвен затоа што не беше намерен и прво ја избаци топката т.е. прв стигна.
Само многу се трубеше за стартот над Едуардо и Ремзи дека не биле намерни и дека не се за црвен така, дури и Шоукрос и Тејлор херои ги направија мажи, дека така се игра фудбал а не балет, а сега дека Шо е енглез ќе го осудат морено на доживотен затвор. (ова се однесува на англиските медиуми и јавност не на фановите тука).

А за споредбата на падот на играта играчите на Јунајтед вчера со таа на арсенал е далеку подруга, затоа што кај шо не се ни гледа скршеницата ни пак знаеја точно што е, за разлика кај Едуардо и Ремзи е језиво да го видиш преку екран а пак во живо.. Едуардо малку фалело да остане и без нога.... Има разлика.
Како друга бе брат, немој да се правиш како овој смотановиот што го нема гледано мечот... Mу виси ногата од коленото.
Гледај ги сите после мечот, па и Ван Гал во пост меч интервјуто, едвај збори човекот.

Секој кој играл фудбал и имал можност да види од прва рака вакво кршење на нога ке ти каже каков звук е уствари кршење на коска, и тоа не излегува од глава за 5 минути.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.694
Поени од реакции
88.679
Неможеше сликите у спојлер да ги ставиш...? :вонзем:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
znaci poentata mi e deka toj inter vo prvi 3 kola bese ekipa koja so tie izdanija i pokazan karakter ne zasluzuva da pomine grupna faza vo LS ( ne zaboravaj deka i so Rubin i so Kiev se izvadija i se spasija od porazi ), a na krajot osvoija trojna, poentata mi e jasna, ova od vcera nisto ne znaci, a i siti voopsto ne bea losi ko sto gi pretstavuvate, utnaa zicer u prvo so stertling, utnaa sansa bolja od penal pri 1-0, sepak LS e ova, Juve se aktuelni vicesampioni i toa go kaznija, vo sekoj slucaj grupi pominuvaat u seuste stojam na toa deka sezonava se konecno kadarni da stignat do top 4 ekipi vo Evropa.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
скршеница на тибиа (или тибиа и фибула) кај 20 годишњак е далеку по не опасна повреда од кињене на лигаменти и слично. Шо е млад и скршеницата може брзо да заздрави само зависи како е психички спремен за периодот на рехабилитација и кога ќе треба да се врати на терените.

Kajgana Shop

На врв Bottom