UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам што лечите фрустрации тука па кога ќе видам Арсеналовци се смеат јес да играше Челзи како пички ама вие храбриѕ 3:1 дома од Монако изгубивте хах...

Jose Mouringho - tactical genius. :kuracc:

Имаше право кога го рече дека го продава Луиз пошто му бил многу офанзивен.

И нормално, Ligue 1 >>>> Premier League.

Да, многу луѓе, секој ден. И незнам како го извади Виеира помеѓу овие, позиција у фудбал не дефинира карактер

Брат имаш фајтер, имаш пргави играчи и имаш сељаци. Не мора ДМФ, можам уште 20 бекови, централни и напаѓачи да ти набројам кои не се сељаци. Не се сите играчи исти.

Како им го спопикавме лани, така оваа година тие. Презаслужено иде ПСЖ даље.

Вака не сум скокал од кога му правија кил на Џофри. :drk::drk::drk::drk:

80 ебени минути мајмунот бранеше гол во гости. И потоа продолжи пак на 2-1 истото да го прави. :facepalm:

Играш дома, имаш играч повеќе од 30-та минута, и во тимот да ги имаш Фабрегас, Хазард, Оскар, Матиќ, Коста и да не поминеш понатаму, еве незнам... овој пораз целосно паѓа на грбот на Мурињо. Знаеме дека тера дефанзивна тактика, ама ваков натпревар несмееше да си дозволи да го изгуби

Мислам дека поќе судијата кој кратастрофално судеше и ги оштети ПСЖ ги натера да 'свршат' многу луѓе и да навиват за ПСЖ денес не поради нешто друго иначе (y) за искреноста
Би рекол дека судијата направи неправди кон двете екипи:
1. Сомнителен црвен картон, опасен старт со левата копачка али десната му беше собрана, жолт сепак.
2. Недосуден пенал за старт врз Коста.
3. Жолт за Луиз за удар без топка над Коста и за Верати за мавање у нервоза врз Азар ми се чини.
4. Да не кажувам што правеше Коста, заслужи два жолти да добие.
5. Верати требаше да оди на туширање ама не со замена туку со втор жолт (ако добиеше жолт во прво полувреме). Претходно спомнав за Луиз, ама провоцирањата што ги правеше кон Коста беа вербални и не беше за втор картон.
Ова се работите што ги приметив. Ситни ствари беше негде изедначено. Пеналот заслужено досуден, имаше контакт со рака, видов убаво на повторената кога ја дадоа на паузата ми се чини, рачунај дека Зума ја чекаше со глава да ја замавне.

Така да, не би рекол дека биле оштетени само ПСЖ или само Челси. Судијана се изгуби уште у прво полувреме, се виде убаво тоа. Да му дадеше жолт на Ибрахимовиќ, а не црвен, немаше после да се колеба дали да даде пенал или друга одлука.

А јас па у темата за предвидувања за сезона ги напишав Челзи како своевидено ''изненадување'' на сезоната и да освојат ПЛ и ЛШ, и да тераат најдалеку од сите екипи. :facepalm:

Греота е за играчите што ги има Челзи, Мурињо буквално им ја ускрати ЛШ, пошто се доволно добри да се борат за титулата од играчки аспект гледано.

Би рекол дека судијата направи неправди кон двете екипи:
1. Сомнителен црвен картон, опасен старт со левата копачка али десната му беше собрана, жолт сепак.
2. Недосуден пенал за старт врз Коста.
3. Жолт за Луиз за удар без топка над Коста и за Верати за мавање у нервоза врз Азар ми се чини.
4. Да не кажувам што правеше Коста, заслужи два жолти да добие.
5. Верати требаше да оди на туширање ама не со замена туку со втор жолт (ако добиеше жолт во прво полувреме). Претходно спомнав за Луиз, ама провоцирањата што ги правеше кон Коста беа вербални и не беше за втор картон.
Ова се работите што ги приметив. Ситни ствари беше негде изедначено. Пеналот заслужено досуден, имаше контакт со рака, видов убаво на повторената кога ја дадоа на паузата ми се чини, рачунај дека Зума ја чекаше со глава да ја замавне.

Така да, не би рекол дека биле оштетени само ПСЖ или само Челси. Судијана се изгуби уште у прво полувреме, се виде убаво тоа. Да му дадеше жолт на Ибрахимовиќ, а не црвен, немаше после да се колеба дали да даде пенал или друга одлука.
Немој да ме сватиш погрешно не влеам дека намерно помагал судијата на Челзи. Исто така колку верати толку и Оскар требаше да оди на туширање и тоа 10мин после Ибра.

Ти реков брат за пеналчето немам видено јас досега онаков во продолженија да свирнат во ЛШ и реков дека имаше контакт. Како и да е тотално заслужено помина ПСЖ. Исто како што тотално заслужено Бенфика лани го отпадна Јуве во ЛЕ, не лежеле провоцирале па цели 30 мин со играч помалку играја и не дадовме гол, тоа е. :)

Ајде уште година две вака, па ќе му земат едно место на Англичаните, и ќе го вратат каде што припаѓа. Така Арсенал нема да мораме да го гледаме во ЛШ да се мачи секоја година.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom