UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Е ОВА Е ФУДБАЛ!!! Ова што го прикажуаат Реал и Баерн е тоа вистинското, а не 90 минути силуење на топката!!

Нормално дека ова е фудбал кога двете екипи напаѓаат, кога двете екипи играат отворено, верувам баш заради ваквите утакмици како оваа вечерва сите ние сме го засакале фудбалот...
Ако едната екипа закочи ништо нема да видиме, среќа тоа нема да биде вечерва.

можам да погодам дека си од Прилеп ( од кај мене ) и имаш некаде 15-16 години. Те молам реплицирај ми и кажи ми дали сум во право или не сум ?
Од Прилеп да, иначе имам 12 години, не 15.

А ти си фан на овие педерчињава и затоа сеа не ти се свиѓа. Не ме читај тогаш, ајТ.

Добар фудбал дефинитивно, едино што ме нервира е што кашаи некако како изгубен ми делува, секој контакт го суди како слободен за реал, а тоа што не досуди пенал за Баерн кога го мавна топката пепе уште повеќе ме нервира...
Очекувам второво полувреме уште пожестоко да нападнат и едните и другите и не верувам дека ќе има продолженија, ќе паднат барем уште 2 гола и се надевам дека на крајот сепак Баерн ќе оди во финале

Каков Рамос бе Јонзе, Рамос е најслабата алка у одбраната моментално, а и последниве 3 натпревари.

Пепе изигра најдобро, али го направи пеналот (на кој Рамос му кумуваше), потег што може да му ја уништи целата утакмица. Рамос, Арбелоа и Марсело се катастрофа.

Надежта на Реал е во нападот, и тоа без Бензема во нападот... :)

more za toj ramos jas ti go davam pola tim na inter.

Интересно прво полувреме, добар фудбал. Баерн игра подобро, мора да се признае.

Ова Фарсалонциве незнаат да гледаат фудбал убав бре. Е бре одма пенал имало и тоа само овие го видоа, ни коментаторов кој е каталонец у душа. Ќе кажам ова е тоа, ова е лигата ова е она шо се вика Фудбал

што сакам да испадне реал кога веќе барса испадна.. Да глеам право финале. :)

Како што реков, фудбал ќе има кога и двете екипи сакаат да играат.
Замисли сега Реал или Баерн стават 11 играчи во шеснаесетник и само да рогаат, па што фудбал ќе видиме тогаш :)
Не зборам за Челзи, туку за било кој противник на Барса...
Пристапот на екипите кога противник им е барса и кога противник им е било која друга екипа е тотално различен. Ако една екипа игхра со 11 души во шеснаесетник противникот ако сака и нека има 20 играчи на терен и да напаѓа со сите нив, ни Ф од фудбал нема да се види ;)
Тотално се сложувам.
Али против Барса не можеш да се отвориш, затоа што постои ризик дека ќе те наполнат, а нивните играчи се створени за отворен фудбал. Против бункери Барса не може да игра, не се снаоѓаат кога пред себе имаат ѕид од 11 играчи и затоа тренерите на противниците на Барса знаејќи го тоа поставуваат таква тактика затоа што така имаат најголеми шанси за поволен резултат. :)

Тотално се сложувам.
Али против Барса не можеш да се отвориш, затоа што постои ризик дека ќе те наполнат, а нивните играчи се створени за отворен фудбал. Против бункери Барса не може да игра, не се снаоѓаат кога пред себе имаат ѕид од 11 играчи и затоа тренерите на противниците на Барса знаејќи го тоа поставуваат таква тактика затоа што така имаат најголеми шанси за поволен резултат. :)
Епа затоа не треба да се мрчи дека не ја бивало играта на барса :)
Може да се мрчи само ако некој тим игра со сите во одбрана а има финансии и екипа за високи дострели и победува со некои гзларски голови (значи пак не мислам на Челзи, туку во општ случај зборам :)).
Не сум за Барса, ама се курчам кога некој вика, ете ви ја тик-такл играта, божем постои тим на светов што би нашол против решение на противничката игра со 11 души во шеснаесетник. Едноставно шеснаесетникот е премал за да собере толку многу противнички играчи за да се направи добра акција :D Плус со класа голман позади немаш гајле... :icon_mrgr:
Да е некој рандом тим со леви играчи, со некој сакат голман, ќе му бувнеш гол од 40 метра и после ќе им дадеш уште 10, ама кога противници со играчи кои земаат иста плата како оние на Барса, се на исто рамниште и ти играат на таков начин, па кој сака нека е, неможен да даде гол од изработена акција.
Треба Барса да си ја земат топката и да си додаваат во свој шеснаесетник, кад-тад ќе им падне коцентрација на противниците и атакувј со ситен сили после тоа :icon_mrgr:

Е па сега и тоа е начин на игра :) ова е како во шахот имаш различни начини како да стигнеш до победа.
--- надополнето: 25 април 2012 во 22:01 ---
Бензема оваа сезона се изнапромашува.Какви шанси има утнато тоа е чудо едно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom