- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.921
- Поени од реакции
- 41.893
zborish od inaet. gomez od site ovie shto gi spomna e podobar igrach, pogotovo od luka toni i makai, pa i elber koi samo so glava znaeshe golovi da dade.Единствено нешто зошто сакам Челзи да ја освои титулата е поради неписмениот играч од редовите на Баерн (сите знаете кој е) кој не заслужува да игра во Баерн а камоли да му биди прв играч од нападот...па во Баерн играле шпицој неверојатни..Елбер,Макаи,Лука Тони и наеднаш на онај со никаквата фризура се ослонија..па дури даде еден куп гола оваа сезона..ама пак од друга страна тие се германци и нема лабаво кај нив...
За жалење е типов, ми се згади и Реал и Барселона и Ел Класико од него“Ove godine,morate priznati,Ronaldo je daleko ispred Messija.”
— Jose Mourinho
Mourinho : "Ronaldo nije iskoristio ključni penal večeras? Messi je također promašio jučer."
Не му излегува Меси од уста.
За жалење е типов, ми се згади и Реал и Барселона и Ел Класико од него
На Мурињо Барселона му е крива за елиминацијата
“Специјалниот“ Жозе Мурињо, никако да се помири со поразот од Баерн Минхен, и вината за несупехот ја бара насекаде освен во сопствените редови. Па така Мурињо, истакна дека последното “Ел Класико“ е виновно за елимнацијата.
- Против Барселона, го игравме најважниот меч во домашното првенство. Да не го игравме натпреварот кој решава за титулата во домашното првенство, сигурно дека немаше да ги испратиме најдобрите играчи на теренот, рече Мурињо.
Португалецот, очекувано застана во одбрана на своите играчи „Оние кои ги промашија пеналите имаа срце да бидат изведувачи. Беа без страв, несебични, излегоа и се обидоа. Се гордеам со нив. Меси против Челзи шутираше пенал и промаши, тоа е фудбал и такви работи се случуваат“, истакна Мурињо.
Мурињо втора година по ред мора да се задоволи со полуфиналето со кралскиот тим. Тој во својата кариера два пати ја освои Лигата на шампиони, и тоа со португалскиот Порто и италијанскиот Интер.
Бог да чува, демек полуфинале не претставува "борба" на фронт? Тогаш ниту една екипа во Европа немала таков тим, а посебно не Барселона. Ама ок, Филе го разбира фудбалот, вие не го разбирате, па пишувате што ќе ви сервира он на фб.Samo koga ke razmislam kakvi majtapi mu praevte na File posle negoviot muabet deka Real nema tim za da se natprevaruva na 3 fronta
Вели дека во Италија го послушале за ова но во шпанија немал толкав авторитет,абе видете донекаде му држи вода ама неможе тоа да го обвини за негов пораз.За жалење е типов, ми се згади и Реал и Барселона и Ел Класико од него
На Мурињо Барселона му е крива за елиминацијата
“Специјалниот“ Жозе Мурињо, никако да се помири со поразот од Баерн Минхен, и вината за несупехот ја бара насекаде освен во сопствените редови. Па така Мурињо, истакна дека последното “Ел Класико“ е виновно за елимнацијата.
- Против Барселона, го игравме најважниот меч во домашното првенство. Да не го игравме натпреварот кој решава за титулата во домашното првенство, сигурно дека немаше да ги испратиме најдобрите играчи на теренот, рече Мурињо.
Португалецот, очекувано застана во одбрана на своите играчи „Оние кои ги промашија пеналите имаа срце да бидат изведувачи. Беа без страв, несебични, излегоа и се обидоа. Се гордеам со нив. Меси против Челзи шутираше пенал и промаши, тоа е фудбал и такви работи се случуваат“, истакна Мурињо.
Мурињо втора година по ред мора да се задоволи со полуфиналето со кралскиот тим. Тој во својата кариера два пати ја освои Лигата на шампиони, и тоа со португалскиот Порто и италијанскиот Интер.
М.П.
2
26.04.2012 15:56
Прочитана е : 261 пат
© 2012 Ohridnews.com.
Не, не, не...2. Мур дур не си ја консолидира одбраната каде луксуз добиваат пред Се Пепе и Марсело никад нема да го освои овој трофеј со Реал, вчера тоа ги кошташе елиминација од ЛШ, а тука го ставам и првиот меч такоџе со вториот гол што го примија. Во текот на вчерашниот меч по првиот гол одма зицер за Робен по катастрофална одбрана на Марсело, после 2-0 Пепе прави пенал, а по 2-1 Баерн беа тие со шансите и голема среќа имаа Реал што мечот не го загубија во 90те мин.Гледам го критикувале што немал иницијатива и на двата натпревари.
.
Интересни? Како тоа интернесни? Според мене Јуве нема квалитет, далеку далеку е од квалитетна европска екипа и тоа е факт. Дали ќе се средат и дали би издржале големи натревари останува да видиме.Некој што не гледа фудбал, да земе да те чита ќе помисли дека Јуве првпат влегува во ЛШ а не дека ќе му биде 13-14 учество со тоа што во првите 4 изданија на ЛШ одеше само шампионот а тој период доминираше Милан во Калчото. Јуве според пласманот на табела не обезбедил учество само трипати 1999/2000 кога заврши 6ти и минатото и предминатото првенство кога завршуваше 7ми. Истото му се случи и на Милан во сезоните 1996/1997 и наредната со тоа што нивните пласмани беа на 10 и 11 место. Исто така Милан не учествуваше и пред 2-3 години кога местото во ЛШ му го зема Фиорентина.
Зошто двете отпаѓања на Јуве во групите во текот на целата историја на ЛШ ги земате како репер за квалитетот на Јуве во ова натпреварување? Сакате да испаднете интересни? Зошто на пример мене не ми е репер за квалитетот на Барса нејзиното отпаѓање во група со Манчестер, Баерн и Брондби? Зошто истото тоа не ми е репер за Милан кога отпадна со Челзи, Херта и Галатасарај? ...или отпаѓањето на Интер од Хелсингборг во квалификациските кола? Манчестер двапати испаѓал од групи и двапати од Бенфика, во првиот случај со Виљареал и Лил како противници а во вториот, годинава од Базел и Отелул.
Зошто, на пример, да не се молиме за овие екипи да не отпаднат во првиот круг?
Ај барем голови ќе има вака .Ќе биде тешко на одбраната на Баерн да го запре Дрогба и тешко ќе биде за Босигва и Кол да ги запрат Рибери и Робен. Се на се ќе биде интересен натпревар во кој влоговите се огромниУефа потврди: суспендираните играчи неможе да играат во финалето.
Има мал исклучок тоа е во случај Челзи да биде шампион Тери ќе може да го крене трофејот.