Ф
Флеш
Гостин
Во Македонија топ би било да се изградат такви терени ,таква клима има во Македонија,лете е +40,-20 на зима . Идеално решение би било. Но коа запнале природна трева,шо да им се прави ,камен у глава ![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
Клубовите во лигата им се полу-професионални. Кога сме кај лигата, ептен интересно беше последното коло.Имам гледано по видеа , немаат ни некое висок развиен фудбал или било каква силна кокуренција во нивната лига ,се се базира само на селекции и правилна организација при развиток . Имаат затворени сали со теренчиња со вештачка трева . Да може сето тоа во Македонија да се спакува и организира,ќе бидеме за краток период онаму каде што сакаме .![]()
Поради тоа, глеам на ова.Луѓе дали некој гледа некоја утакмица на Сопкаст?
Јас пробувам да уклучам нешто да гледам, на секој линк ми вика ''Cannot access sopcast''.
Знам дека не е за тука проблемов, али ви се јавува и на вас истото, да знам дали е до мене?
После некој ќе ми рече ние немаме услови за фудбал и затоа сме слаби. Не бе, Исланд има услови на мразон за хокеј и со 6 месеци ден, 6 месеци ноќ. Да ти се крене коса на глава кога ќе помислиш кој се научи да игра фудбал а ние наместо да напредуваме, влезени сме во минус за овие дваесет и кусур години и успех ни е минимален пораз од една скапана Украина.Леле Исланд човечегол разлика 8:0 и тоа со какви противници
![]()
Кој ги навреди.....зарем е навреда да се констатира дека Бугарија нема играчи во топ екипите ? Пошто сум Хрват и пратам што се збори и пишува таму,можам да ти кажам дека ниту тренерот,ниту играчите еден лош збор немаа кажано за Бугарија.сето тоа започна уште пред да дојдат, тренерот на Хрватите започна со навреди кон целиот тим, дојдоа Ултрасите од Сплит, од таму беа оние кои ги тепаха и им зедоа знамето предниот ден, тепаха ги од цска и гробари, на стадионот први почнаа Хрватите .такива работи кога играат тимови на различни држави не се сеќавам да се случиле пред тоа во бугарија.
никој не се прави на мажи, вистината е дека и двете екипи во моментов се катастрофа ама ние барем си го признаваме
Да, ова е ултимативен пример дека само со сериозна работа се стигнува до успех. Не верувам дека ова нешто од Исланд е случајна среќа, ако не се лажам минатиот циклус играа бараж, еве ги и во овој продолжуваат со жестоко темпо. Тоа е сигурно резултат на сериозна и систематска работа, секоја чест, можеме само да учиме од нив. Имаат само 320 000 жители...пола Скопје човечеПосле некој ќе ми рече ние немаме услови за фудбал и затоа сме слаби. Не бе, Исланд има услови на мразон за хокеј и со 6 месеци ден, 6 месеци ноќ. Да ти се крене коса на глава кога ќе помислиш кој се научи да игра фудбал а ние наместо да напредуваме, влезени сме во минус за овие дваесет и кусур години и успех ни е минимален пораз од една скапана Украина.
320.000 жители без никаква дијаспора вс. нашите 2 милиони + дијаспора,што Македонци, што Албанци.Да, ова е ултимативен пример дека само со сериозна работа се стигнува до успех. Не верувам дека ова нешто од Исланд е случајна среќа, ако не се лажам минатиот циклус играа бараж, еве ги и во овој продолжуваат со жестоко темпо. Тоа е сигурно резултат на сериозна и систематска работа, секоја чест, можеме само да учиме од нив. Имаат само 320 000 жители...пола Скопје човече...и колкав процент од нив се занимаваат со спорт? А колкав од нив па со фудбал? Колку спортски терени има на 1000 жители...а колку кај нас?
![]()
Па и играат320.000 жители.
Во ракомет - подобри од нас
Во фудбал - подобри....
Уште да решат баскет да играат и да ни одржат лекција и комотно можеме да се убиеме..