UEFA Евро 2016 (квалификации)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Каков напредок имаат Исланд. :cuc:

Заедно со Албанија ќе бидат тоа шо беше Босна минатиов циклус за СП.

А Босна мислам дека сеа нема да биде погоре од трето место.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Мене Чешка ми е омилена репрезентација на овие квалификации, и за нив ќе бидам и на квалификациите и на самото ЕП, на кое сигурен сум дека ќе учествуваат. Симпатична репрезентација+плус Росицки+мојата и претходна наклонетост и симпатии кон Чешка и чешкиот народ.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ја увек навивам за сите словенски држави, во било кој спорт, а и за комшиите сум си...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Италија ќе го тепа ова како тргнало. Голче на Пелезињо, а и црвен Малта.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Гледа некој у живо Италија, што формација играат? Гледам на резултати.цом 3-4-1-2 со Кандрева десен бек :eek:
Ама искрено не ми се верува дека така игра.

Член од
7 јули 2014
Мислења
346
Поени од реакции
165
Albanija nema kvalitet za da odi ponatamu, imaat disciplina strategija i igraat von nivnite moznosti no sepak toa ne e dovolno, ke bidat vo konkurencija za plasman do 3 kola pred krajot i na kraj ke gi gubaat site, kako i sekogas, toa e ti e toa luzerski mentalitet. Treba idnite talenti da igraat za "Kombetarja" a ne da se setaat niz Evropa.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Конечно Холандија добија тренер кој заслужува да ја води таа репрезентација, не како тој предходниот :icon_lol:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Мене Чешка ми е омилена репрезентација на овие квалификации, и за нив ќе бидам и на квалификациите и на самото ЕП, на кое сигурен сум дека ќе учествуваат. Симпатична репрезентација+плус Росицки+мојата и претходна наклонетост и симпатии кон Чешка и чешкиот народ.
Чешка одсекогаш била симпатична репрезентација, а и многу добра генерација имаа до пред 10 години... одкако се пензионираа Недвед, Поборски, Колер, Галашек, Шмицер, Блажек итн... почна да тоне репрезентацијата. Ама еве сега гледам повторно почнуваат да одат нагоре со формата, ама мислам дека многу тешко ќе го достигнат тоа што го стори предходната генерација

Него Конте го игра Дармиан како ЦБ :eek:

Ф

Флеш

Гостин
Браво за Исланд,газат 2-0 ... А Хрватска експлодира со 4-0 против Азерите ... :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Чешка одсекогаш била симпатична репрезентација, а и многу добра генерација имаа до пред 10 години... одкако се пензионираа Недвед, Поборски, Колер, Галашек, Шмицер, Блажек итн... почна да тоне репрезентацијата. Ама еве сега гледам повторно почнуваат да одат нагоре со формата, ама мислам дека многу тешко ќе го достигнат тоа што го стори предходната генерација

Него Конте го игра Дармиан како ЦБ :eek:
На резултати.цом ја виде формацијата? :D

И јас се изначудив кога видов, Дармиан ЦБ, Кандрева десен бек/крил Лихт позиција, ама не ми се верува така да игра, ваљда 4(Пасквал, Џорџо, Лео, Дармиан), 3(Маркисио, Флоренци, Верати), 1(Кандрева) и 2(Ќиро и Пеле).
Вака би било многу понормално

Сеа баш ќе пуштам второ да ги глеам :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Лукаку и Ориги врска немаат кај Белгија, а и Де Брујн ептен лоши пасови има. Со влегувањето на Мертенс/Чадли уште на полувреме ќе бидат доста поопасни.
Босна исто ептен ограничени во напад. Све у свему интересно полувреме, ништо чудно да направи пресврт Белгија, затоа што нон стоп напаѓаат.

Респект за Исланд, неверојатен напредок (y)
Така обично бидува, кога прави луѓе го водат фудбалот во државата и имаат амбиции за напредок. Во некои други фудбалски федерации се гледа само профит :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
На кои дроги се овие од Исланд... нека дадат нешто и на нашиве.
Секоја чест, се надевам ќе издржат и второ полувреме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ларс Лагербек селектор на Исланд, сеа глеам, одлично

Ф

Флеш

Гостин
Лукаку и Ориги врска немаат кај Белгија, а и Де Брујн ептен лоши пасови има. Со влегувањето на Мертенс/Чадли уште на полувреме ќе бидат доста поопасни.
Босна исто ептен ограничени во напад. Све у свему интересно полувреме, ништо чудно да направи пресврт Белгија, затоа што нон стоп напаѓаат.

Респект за Исланд, неверојатен напредок (y)
Така обично бидува, кога прави луѓе го водат фудбалот во државата и имаат амбиции за напредок. Во некои други фудбалски федерации се гледа само профит :)
Имам гледано по видеа , немаат ни некое висок развиен фудбал или било каква силна кокуренција во нивната лига ,се се базира само на селекции и правилна организација при развиток . Имаат затворени сали со теренчиња со вештачка трева . Да може сето тоа во Македонија да се спакува и организира,ќе бидеме за краток период онаму каде што сакаме . :)

Kajgana Shop

На врв Bottom