Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
Pa toa mi e zborot mene....za da ne se primetuvaat tie socialni razliki.

VMRO напиша:
абе сега не се преценувај до толку :pos:

pa taka e...ne se precenuvam za mojot predlog naseto opstestvo nazadno poso ne im ni teknalo,a i ne bi imale kjar od toa...a i da se precenuvam deeeee deeee ostaj me da se furam malce...detska radost ovo ono,aman komsii sme ili ne :kez:

Против униформи.Јас у струмичката гимназија носев црно сако шо беше униформа еден вид,по заслуга на еден забеган кој беше директор.
Социјалната разлика на таков начин не можеше да се скрие.Сето тоа е некако безвеза...
А и немаме ние традиција како Англија,пример, за такви работи.

Jas sum ZA uniformi no ne kako sto se ovie.Partalavi teksas paltinja i koj gi nosi koj ne.Ako veke mora da nosime uniformi barem da bide cel komplet a ne ...GLUPOSTI

Handsome напиша:
Jas sum ZA uniformi no ne kako sto se ovie.Partalavi teksas paltinja i koj gi nosi koj ne.Ako veke mora da nosime uniformi barem da bide cel komplet a ne ...GLUPOSTI

AMAN JA VIDOVTE LI WE SLIKATA?!:icon_mad: :icon_mad:
maicka i DZEMPER UBAV DZEMPER koj MORA site da go nosat lelelelel
aman vise puknav od temava :kez: :kez:

betogrozdanov45 напиша:
Ја до пред некое време бев против воведувањето униформи.Али униформата на дотичната дефинитивно ме разубеди.Многу ми изгледа шема, башка класика е...Учам у ЈБТ и сите знаете какви деца има се таму.Има кремци, кремки неможам више да ги глеам у панталони од 20.000!!!Редно време е да се воведат униформи у Јосип Броз.

Башка кои идеш дотеран на школо, пак у петок ќе бидеш исто облечен ко за у школо:)
Изгледа забораваш дека пред некој месец имаше јака дебата околу тоа дали да се воведат униформи кај нас.. и резултатот го гледаш сега.

Немам мислење јас за оваа тема.. онака, сеедно ми е (=

doti4nata напиша:

pa SRY ama ja ne zboram za tvojata uniforma tuku ovaa sto nie ja nosime vo sr.Ziva bruka

doti4nata напиша:

Оди пријави се на А1 и раскажи им ја твојата страшна приказна како си психички малтретирана од неколу кајганаши кои сметаат дека бесмислено е да се носи униформа на школо а ти неможеш да ги убедиш во спротивното. :pos::pos:

Не ме сфаќај погрешно али треба да им стане јасно на учениците дека сите се родени како луѓе и сите се од крв и од месо али сите се различни по карактер и потекло и нема ништо лошо во тоа , исто како што нема ништо лошо во тоа кој како е облечен бидејќи облеката е работа на вкус на индивуата. А учениците во средно се доволно зрели за да ја разберат индивидуалноста на една личност, кој не е ќе созрее подоцна или порано.
Да беше муабетот за униформирање на ученичиња од 1 до 4 одд. па можеби и ќе ме убедеше дека е правилно.

:oftopic:
Тема на страна убаво ти стои униформата.

Handsome напиша:
pa SRY ama ja ne zboram za tvojata uniforma tuku ovaa sto nie ja nosime vo sr.Ziva bruka

i vie imate?kaj ucis?
pa bunete se na nas sakaa da ni daat edni bedni i se bunevme i sea vakvi ubavki ni dadoa :)

Bacillus gagous напиша:
Оди пријави се на А1 и раскажи им ја твојата страшна приказна како си психички малтретирана од неколу кајганаши кои сметаат дека бесмислено е да се носи униформа на школо а ти неможеш да ги убедиш во спротивното. :pos::pos:

Не ме сфаќај погрешно али треба да им стане јасно на учениците дека сите се родени како луѓе и сите се од крв и од месо али сите се различни по карактер и потекло и нема ништо лошо во тоа , исто како што нема ништо лошо во тоа кој како е облечен бидејќи облеката е работа на вкус на индивуата. А учениците во средно се доволно зрели за да ја разберат индивидуалноста на една личност, кој не е ќе созрее подоцна или порано.
Да беше муабетот за униформирање на ученичиња од 1 до 4 одд. па можеби и ќе ме убедеше дека е правилно.

:oftopic:
Тема на страна убаво ти стои униформата.

okey e we...kazuvas svoe mislenje za toa e forumot mene me iznerviraa odredeni izjavi,a ne mislenjeto deka nekoj e protiv uniformi :)

btw fala :)
doti4nata prasuva dali nekoj go ima brojot od A1 :kez: :kez:

doti4nata напиша:
i vie imate?kaj ucis?
pa bunete se na nas sakaa da ni daat edni bedni i se bunevme i sea vakvi ubavki ni dadoa :)

hehe.ucam u strumica u gimn.i ovie uniformi se peza za drzavata.A sto da se bunam so toa ke se zamaram.I taka ja nosam samo na cas.Pa jebi ga ke izdrzam za 40 min.Uste 1 godina i dosta.Koa ke zavrsam 4-ta ke ja zapalam...:lud:

Дискусииве на двете бич-ки ме потсетија на една руска поговорка. Можеби е малку вон темата униформи но сепак фаќа место:
”Човекот се дочекува по облеката, но се испраќа по зборот”.
Како човек со искуство на професор, сметам дека униформите можат да донесат само позитивни промени во односите меѓу самите ученици и односите ученици-професори.

Handsome напиша:
hehe.ucam u strumica u gimn.i ovie uniformi se peza za drzavata.A sto da se bunam so toa ke se zamaram.I taka ja nosam samo na cas.Pa jebi ga ke izdrzam za 40 min.Uste 1 godina i dosta.Koa ke zavrsam 4-ta ke ja zapalam...:lud:

Auuu ne da se za peza ne mozam da se gledam ko ja nosam.Licame na tie od Komunalec:pos:.Pa ojdana sum tam da ucam za nesto poveke a ne za cistacka:pos: Da bea barem poubavi...Evaaa koj ke ja nose uste tri godini.

Јас сум за. прочитајте ги претходните постој од тие шо се согласвет, па ќе знајте и јас шо мислам. Ако некој сакат да терат некој сопствен имиџ, нека го терат надвор. На школо сме да учиме. А и тие, металците, раперите, и тие ќе носет униформи, зш да не, пак может да си го задржет стилот. Металците ќе носет ланчиња, раперите ќе си набавет поголем број и ќе ги спуштет пантолите и то.. не е ништо страшно. нема да сме сосем исти а сепак ќе сме сите на исто ниво.

МаРиНа`Ох напиша:
Јас сум за. прочитајте ги претходните постој од тие шо се согласвет, па ќе знајте и јас шо мислам. Ако некој сакат да терат некој сопствен имиџ, нека го терат надвор. На школо сме да учиме. А и тие, металците, раперите, и тие ќе носет униформи, зш да не, пак может да си го задржет стилот. Металците ќе носет ланчиња, раперите ќе си набавет поголем број и ќе ги спуштет пантолите и то.. не е ништо страшно. нема да сме сосем исти а сепак ќе сме сите на исто ниво.
Пази да не.....:kez:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom