Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
ЗА ЗА и ЗА.У средно како претседател на клас секогаш се борев за униформи и креациите ни беа на Розе Трајчевска.Но во мое време не успеав да се изборам за тоа ама глеам сеа ќе има.МИЛО МИ Е и се радувам што конечно нешто паметно ќе се направи во средниве.Нема више облакање ко за пред МТВ или ко за у контејнер од сеа сите исти.Повторно да кажам ЗА!

P.S.Зошто нема анкета?баш би било добро да има

ThA-BiTcH напиша:
portret6xo.jpg

:oftopic: Бре doti4nata овдека џоа дипломиран инженер за улични незгоди во јавното стопанство личи. :) :)

Не бе, се заебавам супер е... само да си стаела темни наочарчиња. :)

jas sum za uniformi, i ke kazam deka vo gimnazijata vo koja jas zavrsiv nikogas ne e zgasnata tradicijata da se nosat uniformi i den denes se nosat, a jas zavrsiv pred 5 godini.

vodkamixx напиша:
:oftopic: Бре doti4nata овдека џоа дипломиран инженер за улични незгоди во јавното стопанство личи. :) :)

Не бе, се заебавам супер е... само да си стаела темни наочарчиња. :)

ne we pa i ti vaka pojse sum ko bubalica,baska temni ne mu vrsat rabota na slpec ko mene :kez: :icon_lol:

Dani^^^ напиша:
ЗА ЗА и ЗА.У средно како претседател на клас секогаш се борев за униформи и креациите ни беа на Розе Трајчевска.Но во мое време не успеав да се изборам за тоа ама глеам сеа ќе има.МИЛО МИ Е и се радувам што конечно нешто паметно ќе се направи во средниве.Нема више облакање ко за пред МТВ или ко за у контејнер од сеа сите исти.Повторно да кажам ЗА!

P.S.Зошто нема анкета?баш би било добро да има

:oftopic: Леле кузнае како си се карала у твое време.. :kez:

Офчар напиша:
:oftopic: Леле кузнае како си се карала у твое време.. :kez:

:oftopic:Знаат тие што беа со мене у генерација :icon_lol::icon_lol::icon_lol: т.е класната моја највише :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Za da ne se zabelezuvaat socijalnite razliki pomegu ucenicite, da nema komentari od tipot: "...vidi kako e oblecen/a; garderobata mu e eftina; ne e poznata marka...itn itn". Za da se izbegne isto taka problemot deka sekoj den treba da se oblekuva razlicna garderoba i da se izbegnat konflikitite so roditelite, bidejki ne sekoe dete razbira dali roditelot moze ili ne moze da si dozvoli da odvojuva od svojot budzet za razlicnata garderoba na svoite deca, zatoa e podobro vo skolo site da izgledaat podednakvo.

Јас сум против униформи .
Да бидеме реални секој е различен и не постои таква униформа која ќе ги направи сите ученици исти,занчи од таа гледна точка униформата како психолошко средство е нефункционална ,една реална функција на воведувањето униформи е тоа што постои голема можност во нашата корумпирана држава или подобро да кажам нашиот КОРУМПИРАН МЕНТАЛИТЕТ некој да профитира од набавка на тие униформи.

VMRO напиша:
Za da ne se zabelezuvaat socijalnite razliki pomegu ucenicite, da nema komentari od tipot: "...vidi kako e oblecen/a; garderobata mu e eftina; ne e poznata marka...itn itn". Za da se izbegne isto taka problemot deka sekoj den treba da se oblekuva razlicna garderoba i da se izbegnat konflikitite so roditelite, bidejki ne sekoe dete razbira dali roditelot moze ili ne moze da si dozvoli da odvojuva od svojot budzet za razlicnata garderoba na svoite deca, zatoa e podobro vo skolo site da izgledaat podednakvo.

ако така тргнеш да не се коментира кој што носел значи ќе треба не само облеката да се унифицира туку се од пенкала , преку тетратки па до училишни ранци. И што сме добиле тогаш еден вид војска , војска од ученици во која ќе има се кажува како треба да се облекуваат со што треба да пишуваат со што да идат нашколо а со што да се враќаат од школо итн. Значи полека но сигурно ќе се дојде до моментот каде што ќе треба и сите исто да размислуваат, а бидејќи ова не е можно значи и дека целава логичка последица не е можна односно не е логична последица, што пак значи дека воведувањето униформи е само желба на луѓе ,на кои сликата или идејата во која сите ученици се исто облечени им изгледа симпатична.

Доти4ната а каде учиш?
Знам брат ми носеше униформи во Турскиот Колеџ и беа со кошула сако и панталони+џемперче кој сака!

Mene bas mi se svigaat uniformite sto gi nosime!ama mozea da bidat barem malku podobri(ustvari potesni).
toa maicine ko shatori se...

vlatko напиша:
Доти4ната а каде учиш?
Знам брат ми носеше униформи во Турскиот Колеџ и беа со кошула сако и панталони+џемперче кој сака!

orce :)
nie imam samo maicka i siroka e epten ali aj i dzemper,neame pantaloni i toa e malce glupo ali sepak barem mrdnavme od mrtva tocka :)

Јас сум за униформи дефинитивно...најчиста работа...нема разлики нема оптеретување што ке облечам утре за школо...убава работа е комлетна униформа, но со стил да е направена...и на секого да му одговара.:icon_lol:

:oftopic:
Прашање до некои фаци на темава.....

ОД ШТО ПАТИТЕ ВИЕ?????

Едни за едни против....Оние што се против униформи кога ќе завршат средно ќе се запишат на ФОН ќе им опнат униформи и ќе ги направат што вели Офчар, ”овци” па ќе ни кажуваат друга приказна. Оние кои се сега за униформи, незнам што ќе прават натаму а и не е битно пошто веќе ги класифициравме во ”офци”.
Прво у старт идеата и објаснувањето е глупо. Ако се носат униформите за да се изедначат разликите во социјално-економскиот статус тоа е ЧИСТА глупост. Сите ќе бидеме исти али Маја од прва клупа има мобилен од 45о евра, а ја немам за геврек.И како ќе се сокрие таа социјална разлика. Кога ќе има екскурзија од 150 евра и кога пола ќе идат пола нема да идат зашто немаат пари како ќе ги униформираме тогаш разликите во школо.
Униформирани се и у Собрание, ама со костими од по 1300 евра и сите ги мрзат башзаради нивните униформи.
Униформа како знак на припадност кон училиштето, ама зад униформата да стои нешто. Да стои квалитет, традиција, вредност, знак на распознавање, такви работи а не глупи објаснувања дека така ќе ги скриеме разликите како не бе. На крај на краиштата од чисто практични причини е се тоа ОК.
За удобноста на уиформите, не се секирајте има да ви ги скројат најудобни на свет, ако е тоа главната причина која ќе влијае на вачиот подобар успех. Мене идеава на ми се допадна кога почна да се заговара од други причини. Некој пгооре спомна, мене ми е идеата лоша поради, тендерите, набавките, поради пријателството на директорот на гимназијата со директорот на Астибо, Окитекс и други фирми. Не ми се допаѓа зашто ќе има заврзлами ќе има вртење пари, провизии и слични гомненици.

На крај ќе речам дека сепак сум за униформи, особено ако се како на Алиша Силверстоун и Лив Тајлер од веќе легендарниот спот на Аеросмит супер ќе биде, само да не се зголеми процентот на педофили по школиве. (последниве редови не ги земјате здраво за готово) :) :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom