Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
VMRO напиша:
Za da ne se zabelezuvaat socijalnite razliki pomegu ucenicite, da nema komentari od tipot: "...vidi kako e oblecen/a; garderobata mu e eftina; ne e poznata marka...itn itn". Za da se izbegne isto taka problemot deka sekoj den treba da se oblekuva razlicna garderoba i da se izbegnat konflikitite so roditelite, bidejki ne sekoe dete razbira dali roditelot moze ili ne moze da si dozvoli da odvojuva od svojot budzet za razlicnata garderoba na svoite deca, zatoa e podobro vo skolo site da izgledaat podednakvo.
И шо демек униформите не се плаќаат? Да не ги даваат тие онака.. колку ај на ви униформи?? Никако униформи бе.. па не сме сите исти за исто да се облекуваме. На школо го поминувам најголемиот дел од денот преку цела недела, и не сакам да сум исто облечена со 3.000 ученици. Кога ќе видам дека некоја има иста блуза ко мојата само во различна боја, таа блуза не ја облекувам никогаш повеќе за на скул а камоли да сум иста со илјадници. Ма нема шанса бе.. башка не на секој му стои униформа.

П.С. Админи, поставете анкета. Заборавив јас.

The`bItCh напиша:
И шо демек униформите не се плаќаат? Да не ги даваат тие онака.. колку ај на ви униформи?? Никако униформи бе.. па не сме сите исти за исто да се облекуваме. На школо го поминувам најголемиот дел од денот преку цела недела, и не сакам да сум исто облечена со 3.000 ученици. Кога ќе видам дека некоја има иста блуза ко мојата само во различна боја, таа блуза не ја облекувам никогаш повеќе за на скул а камоли да сум иста со илјадници. Ма нема шанса бе.. башка не на секој му стои униформа.

auuu izvini vaka ali ondak ti si imas nekoi kompleksi...i bas radi takvite ko tewe treba da ima uniformi zosto se furate deka ste nesto posebni...sto ako imas ista maicka so nekoj,mozda i on nejke da ima ista maica so tewe pa mora da ja nosi zoso nema pari da kupi druga...
i uniformata e unisex,vo najrazlicni velicini i nema zosto da ne mu odgovara na nekoj!I pak kje kazam odnesuvanjeto,interesite,zboruvanjeto i voopsto tvojata licnost e ona sto te oddeluva od drugite,a ne oblekata taka da preispitajte se malce...so muabetive pokazuvate deka imate nekoi glupi predrasudi!

Браво бе доти4ната како заклучи.. имам комплекси, предрасуди, се фурам, шмизла сум. Ти фурај си и носи униформа - уникатна си ДА!:wink:

The`bItCh напиша:

хехехех,
ако е така,
на форумов те читаат 2000 луѓе, секој ден, а имаш СКОРО ИСТ ник како мојот. Те молам никогаш повеќе не се појавувај на форумов.
Глупости брееее....
И што ако те видат во иста маица со некоја друга? Сите 7 часа, ќе мислиш дали на неа и стои боље таа блуза? Јас завчера бев со другарка ми у град, и си купивме исти панталони. И што? Пак ни стојат далеку различно.
А имаш една мала грешка...
на школо СИТЕ сте ИСТИ!
Надвор слободно можеш и гола да шеташ, ако мислиш дека така ќе бидеш подобра и позабележана од другите!
Сите викате...
облеката не го прави човекот бла бла...
реков јас тоа ви се само излитени фрази за да бидете "популарни" на форумов. Али ај полека полека почнавте да се издавате.

The`bItCh напиша:
Браво бе доти4ната како заклучи.. имам комплекси, предрасуди, се фурам, шмизла сум. Ти фурај си и носи униформа - уникатна си ДА!:wink:

Уникатна е, верувај.
По зборењето, однесувањето, движењето, учењето, смеењето...буквално во се е уникатна. Исто како и ти. Една униформа нема ништо да смени, освен што конечно ќе заличи на ученик.

The`bItCh напиша:
pa da unikatna sum nadvor od skolo...tamu ne se ni trudam da bidam posto tamu sum da ucam,a ne da prodavam moda...i pak kje kazam ne me pravi unikatna oblekata tuku mojot karakter i odnesuvanje,a nekoi sto neznaat kako da privlecat vnimanie pa menjaat sekoj den nova bluza od poznata marka togas toa e niven problem...aj sea kje si furam posto 500pati dadov mislenje deka sum ZA uniformi
pozdrav:wink: !!!

ThA-BiTcH напиша:
хехехех,
ако е така,
на форумов те читаат 2000 луѓе, секој ден, а имаш СКОРО ИСТ ник како мојот. Те молам никогаш повеќе не се појавувај на форумов.
Глупости брееее....
:pop:
И што ако те видат во иста маица со некоја друга? Сите 7 часа, ќе мислиш дали на неа и стои боље таа блуза? Јас завчера бев со другарка ми у град, и си купивме исти панталони. И што? Пак ни стојат далеку различно.
Јас тие 7 часа не седам во училница.. мислам чисто информативно. Во моето школо има ходници, вецеа, скали, прекрасен двор, сала во која држиме час по физичко.. значи не седам само на едно место ало! И не сакам да се разминувам со некој кој е скоро исто облечен како мене.

А имаш една мала грешка...
на школо СИТЕ сте ИСТИ!
Ма немој? А што подразбираш ти под тоа сите сме исти? Ако сме сите исти на школо .. зошто сите не поминуваме само со еден успех? Па нели исти сме.. за еден петка за сите петка така? Еден во униформа сите униформа. Не сме исти..
Надвор слободно можеш и гола да шеташ, ако мислиш дека така ќе бидеш подобра и позабележана од другите!
Сите викате...
облеката не го прави човекот бла бла...
Па облеката не го прави човекот. Самиот начин на облекување е сопствен имиџ..
реков јас тоа ви се само излитени фрази за да бидете "популарни" на форумов. Али ај полека полека почнавте да се издавате.
:lud::lud::lud::pop:

bravo ej nea ja pogreba mene crveno mi dae ali ne gldeam deka dade nekoe razumno objasnuvanje zosto ne bi trebalo da se nosat uniformi osven toa deka kje bide narusen tvojot taka narecen stil zatoa e krajno vreme drugite da se izjasnat...sfativme deka si posebna bravo za tewe

The`bItCh напиша:

Јас тие 7 часа не седам во училница.. мислам чисто информативно. Во моето школо има ходници, вецеа, скали, прекрасен двор, сала во која држиме час по физичко.. значи не седам само на едно место ало! И не сакам да се разминувам со некој кој е скоро исто облечен како мене.
Ааааа фала што ми кажа, јас не учам школо, па не знаев како иде тоа.

The`bItCh напиша:
Ма немој? А што подразбираш ти под тоа сите сме исти? Ако сме сите исти на школо .. зошто сите не поминуваме само со еден успех? Па нели исти сме.. за еден петка за сите петка така? Еден во униформа сите униформа. Не сме исти..
Оффф лелелеееееееееееее ко на дрво да зборам а не на човек!
Не знам за успехот дека сме сите исти! Али ај преспиј, размисли, па напиши ако ти текне на што мислев.

The`bItCh напиша:
Па облеката не го прави човекот. Самиот начин на облекување е сопствен имиџ..
Да, секој си има свој имиџ точно. Козметичарката кај мајка ми, знаеш каков имиџ тера? Абе пич*а и пол е, али мора да носи униформа, РАБОТИ! А колку што гледам, не и е одземено ама ич од нејзината убавина! Пак е истата и прекасна.[/quote]

ЗА!

Затоа што пред се' по убаво (по пристојно) изгледa, а потоа затоа што едноставно во училиште децата не би смееле да се делат на по убаво/елитно/шмизлински/богато облечени и „клошарски” облечени. Такви делби не се на арно, а сите знаеме дека ги има. Сите треба да бидат исти, барем во училиште. Надвор, кој како сака нека си се облекува.

На крајот на краиштата, училиштето ги поставува правилата, а ти ако сакаш да учиш во тоа училиште ќе ги почитуваш, па макар носел и сукњичиња, Офчко.

Башка, ги видов униформите на ДСУ Орце Николов. Одлични се!
Баш онака... Naughty school girls! :-)

P.S:
Единствено нешто што не ми се допаѓа е „напумпаната” цена.
Униформите би требало да бидат подостапни, ако не и „гага” и воопшто да не се остави простор за профитирање на директорот или професорите.

The`bItCh напиша:

Униформата ке ја платиш околу 2000 денари...нека е и 5000 денари де....испери-облечи ке биде... а не да бараш фард, енерџи, дизел...нешто што некои родители не можат да го дозволат, а на тој начин нивните деца ке се разликуваат на школо од соучениците....уствари што го тупам, кога објаснив во мојот пост зошто сум за.

800 денари се униформите, тие како на сликата на Дотичната, што ги носат во Орце Николов.

ПС:
Поставив анкета која ќе трае 20 дена. Зачленувајте ги школските другари. :)

dobro jas licno mislev deka kje im wese najpametno da najdat nekoi sponzori da ni gi napraat bespari ili barem poeftino,a i da bidat pokvalitetni ali pretpostavuvam moite idei se prenapredni za naseto opstestvo...za zal :)

doti4nata напиша:
dobro jas licno mislev deka kje im wese najpametno da najdat nekoi sponzori da ni gi napraat bespari ili barem poeftino,a i da bidat pokvalitetni ali pretpostavuvam moite idei se prenapredni za naseto opstestvo...za zal :)

абе сега не се преценувај до толку :pos:

Ја до пред некое време бев против воведувањето униформи.Али униформата на дотичната дефинитивно ме разубеди.Многу ми изгледа шема, башка класика е...Учам у ЈБТ и сите знаете какви деца има се таму.Има кремци, кремки неможам више да ги глеам у панталони од 20.000!!!Редно време е да се воведат униформи у Јосип Броз.

Башка кои идеш дотеран на школо, пак у петок ќе бидеш исто облечен ко за у школо:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom