Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
ThA-BiTcH напиша:
Па тогаш ич нека не се носи.
Глуп предлог офчаре:icon_lol::icon_lol:
Подобро е...
Кој сака нека носи униформа и нека ги почитува правилата на училишето, а кој несака да учи и носи униформа не мора- и онака не е задолжително средното:icon_lol:

мори, читај си го потписот.. нели неќеш офца да бидиш..

кој сака нека биде црна офца.. кој сака нека биде униформисана офца.. и на крај само пар луѓе ќе бидат униформисани..

а на школите и онака им е да ги зберат парите.. по 800 плаќаа у орце нели? абе бродови све..

Баш е закон да има униформи, парите што ќе ги давам за облека за школо ќе ги трошам на нешто друго (на пр. облека за надвор) башка и нема да се разликуваат богати и сиромашни што многу ми се свиѓа, и тн.

STO KE NI SE UNIFORMI BE?AKO SO TOA SAKAAT DA NE NAPRAAT SITE EDNAKVI JA GARANTIRAM DEKA NEMA DA IM USPEE!AKO NEKOJ IMA PARI I AKO NEMOZE DA POKAZE DEKA GI IMA U SKOLO KE POKAZE NADVOR!U SKOLO KE SEDI SO UNIFORMA AMA NADVOR KE IZLEZE U STO SAKA!

M.C. напиша:
STO KE NI SE UNIFORMI BE?AKO SO TOA SAKAAT DA NE NAPRAAT SITE EDNAKVI JA GARANTIRAM DEKA NEMA DA IM USPEE!AKO NEKOJ IMA PARI I AKO NEMOZE DA POKAZE DEKA GI IMA U SKOLO KE POKAZE NADVOR!U SKOLO KE SEDI SO UNIFORMA AMA NADVOR KE IZLEZE U STO SAKA!

ako de.
nadvor koj kolku saka neka pokazuva.
fintata e da ne se primetuvaat razliki megju decata vo UCILISTE.

ThA-BiTcH напиша:
Јас сум за носење на униформи. Штета што кај нас во школо нема.
Прво, секаде во светот носат униформи, затоа што се работи за углед на ученикот и школото секако. Се знае како треба еден ученик да е облечен. Кога ќе ги видам во школо со гол стомак, миничи, деколте, на ношто не ми личат!
УНИФОРМА треба да се носи и .

А тоа што викаш дека ќе опне златен ланец, голем кур, него ќе му го украдат кога тогаш, а не мене:icon_lol: (плус, забрането е од страна на училиштето било каков накит да се носи за време на часови, али ај)

Потоа, има деца кои немаат толку пари за да се облакаат во марка и се тоа, а има други кои доаѓаат во школо како за на бал. Епа треба на тоа да се стави крај. Училиштето не е место каде што децата треба да се докажуваат кој поубава облека има и кој има подлабок џеб. Значи јас сум за униформи, по можност без џебови:star:
Пер...
Не тролувај......
Ако сакам по боксерици ке одам.....:pishtoldz

П.С....Најсмешно ми е...Учениците со униформи....А професорите ко мисири си се облакаат како сакаат......
Па зарем не ви доаѓа тоагаш едно кисело и чудно чуство дека некој со голем и тап предмет ве онади у задникот?:lud:

Всушност ме боли дали ќе воведат...ја не планирам да носам :icon_roll
И тоа не е укинување на демократија...со балканскиов менталитет кој веќе го покажуваат и децата, најдобро решение е :icon_roll.

MSV напиша:
Пер...
Не тролувај......

П.С....Најсмешно ми е...Учениците со униформи....А професорите ко мисири си се облакаат како сакаат......
Па зарем не ви доаѓа тоагаш едно чудно чуство како некој со голем и тап предмет ве онади у задникот?:lud:

ne bas i pak kje kazam jas nosam uniforma,site u skoloto nosat i malce lugje se bunea ali eve sea i oni se mirni...a site vie sto se pravite svoi ili so nekoj poseben stil samo se furate so toa deka neznam so uniformi ve praat site isti,vi go rusat stilot i sto uste ne...ako imas svoe jas kje go zadrzis bez razlika na oblekata taka da dzabe se bunite...i pak-TREBA DA SE NOSAT UNIFORMI ako nisto drugo barem za ne se setaat goli poso jas licno koga kje vidam tipka so macika ko prsluk i minic u skolo epten ne mi ide...skolo e za ucenje,a na koj ne mu cini ic neka ne se zapisuva i gotovo :icon_lol:

ThA-BiTcH напиша:
ako de.
nadvor koj kolku saka neka pokazuva.
fintata e da ne se primetuvaat razliki megju decata vo UCILISTE.
ABE SEKOJ SI IMA SVOE MISLENJE AMA MOETO E TOA!A U SKOLO MOZE NEKOJ DA DOE SO POSKAPI PATIKI OD DRUGITE ILI SO POSKAP MOBILEN...

Ја сум за униформи, и кој рекол дека сите ќе бидеме исти? Јас сум си јас и таа униформа нема да смени ништо освен тоа што децата чии родители немаат толку пари за да можат да си купуваат скапа облека и слично ќе се осеќаат подобро а не како црни офци. И школото не е место каде ќе се покажуваме кој колку има и што има!

definitivno neshto sho mu trebashe na skopje gimnzija so unoformi prekrasno

MSV напиша:
Пер...
Не тролувај......

Па зарем не ви доаѓа тоагаш едно кисело и чудно чуство дека некој со голем и тап предмет ве онади у задникот?:lud:

Ја кај шо завршив основно и професорите носеа униформи, и тоа БЕЛИ :icon_lol:

doti4nata напиша:
ne bas i pak kje kazam jas nosam uniforma,site u skoloto nosat i malce lugje se bunea ali eve sea i oni se mirni...a site vie sto se pravite svoi ili so nekoj poseben stil samo se furate so toa deka neznam so uniformi ve praat site isti,vi go rusat stilot i sto uste ne...ako imas svoe jas kje go zadrzis bez razlika na oblekata taka da dzabe se bunite...i pak-TREBA DA SE NOSAT UNIFORMI ako nisto drugo barem za ne se setaat goli poso jas licno koga kje vidam tipka so macika ko prsluk i minic u skolo epten ne mi ide...skolo e za ucenje,a na koj ne mu cini ic neka ne se zapisuva i gotovo :icon_lol:

Мене ми е празник ако видам таква типка бе...иам кого да ругам цел ден.

Ми помина тој средношколски период, ама пак да си кажам - ПРОТИВ
Еднаквост ама ич нема да има... може некој што ќе гледа од страна ќе си мисли дека се еднакви, ама учениците меѓу себе се знаат, и униформите нема да го сменат тоа.школото не би требало да е такво место, ама е! плус за некои луѓе облеката им е идентитет.не зборам за оние секогаш облечени во марка и најскапо... повеќе нив би можела да ги наречам униформирани...зборам за металци, панкери, даркери и што уште не... јас си имам сопствен стил и се поистоветувам со него... не сакам да бидам овца (како што вели Офчар :))и да се преправам дека сите сме исти а не сме.
misc786le.gif

Goddess of Chaos напиша:
Мене ми е празник ако видам таква типка бе...иам кого да ругам цел ден.

e i toa so vikas :kez:
ama shala na strana ima razliki i so ova kolku tolku se prikrivaat...

а за шмизли со кратки маички и миничи има друг лек... нека им забранат така да се носат бе... нека ги бркаат од школо, нека им ставаат казни или нешто... не мора поради такви шмизли сите да страдаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom