Twilight

• Креатор на темата Креатор на темата icedevice
  • Време на започнување Време на започнување
Се мислев многу ама денес веќе не издржав и ја купив Twilight на англиски. Тука нема превод и слично и баш ме интересира дали е книгата толку добра колку ја фалат.

Ако на некого му се чита во оригинал може и од мене да ја добие (откога ќе ја прочитам).

Оваа книга Twilight многу популарна дојде и во моите раце. Ми ја подари другарка ми т.е само првиот дел, на англиски. Ја читам од пред некое време и при крајот сум. Не знам зошто ама книгата како да ми нема некоја којзнае каква содржина. Не предизвикува кај мене длабоко да се зачитам, замислам и да не сакам да ја пуштам од раце. На почетокот е прилично интересна, меѓутоа веќе на крајот почнува да станува досадно со сите тие борби меѓу вампирите, бегањето, визиите.... Научната фантастика е добра само за филм, а за во книга - ЈОК :nenene:

има некој превод за твајлајт 2...го симнав неможам рпевод да најдам нигде...

На 20 ноември искача Twilight 2

Да не знаете дали Њу Мун има излезено на мак?:uvo::uvo::uvo::nesum:
Едни водителки на радио ја спомнаа па да прашам.:tapp:

Излезе на македонски, 500 страници е. Денеска ја купив и веќе почнав да ја читам.

Е никако да го гледам, аман!
Ни книгата не стигнав да ја прочитам, а ни филмот. Содржината му ја знам, ама нешто не сум намамена :pos:

книгите не сум го прочитал не ни планирам a twilight filmot па незнам што кажам единствено што ми се допагјасе е музиката искрено другото досадно!

Го гледав само Twilight...и немам зборови...романтично:wub:

Книгите.. Ги обожавам :pipi:
Ги имам прочитано првите три, а сега ќе ја почнам и Braking dawn ... Бидејќи не уживам во читање книги на англиски, а за македонскиот превод слушнав лоши критики, решив да ги прочитам на српски, и искрено ме воодушевија :kesa: ..
New moon ми е некако најемоционано обоена, но Eclipse ми е фаворит сега за сега, посебно последните неколку поглавја бидејќи првите се и повеќе од досадни :tapp:

И мој совет до обожавателите на филмот ( и Twilight и New moon , а и Eclipse кој излегува за едно.. 170 дена :D ) ако сакаат и даље да бидат воодушевени од истиот - нека не ги земаат книгите во раце :helou:

Не знам зошто ама книгата како да ми нема некоја којзнае каква содржина.

Ја знам една работа - единствен начин за да стигнеш до пари денес е да успееш да ги излажеш разгалените дечиња да трошат пари на нешто, макар да е тоа и најголемата глупост. Зошто писателката знаела дека девојчињава денес паѓаат на такви финти, им го презентира вампирот, и одма настанува тука масовен култ кон типот, сите паѓаат на неговиот шарм, сите го сакаат, сите сонуваат за него... До кај стигнавме, до вчера сите трчаа по принцот на Пепелашка, сега човекот на нивниот живот е некој вампир именуван како Едвард, кој е ништо повеќе освен фикција. И не ти требаат некои детали, едното исто се врти цело време, приказната е лесна за сфаќање, малку ликови, го тупиш истото цело време и пишуваш негде 300 страни и стануваш бестселер автор!

Што не го читаат денешниве тинејџерки Достоевски? По? Шекспир? Иго? Они отидоа по вампирот!

Кога Мајер, Браун и Коељо станаа писатели, секој може да напише бестселер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom