Twilight

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Се мислев многу ама денес веќе не издржав и ја купив Twilight на англиски. Тука нема превод и слично и баш ме интересира дали е книгата толку добра колку ја фалат.

Ако на некого му се чита во оригинал може и од мене да ја добие (откога ќе ја прочитам).

K

Kicky

Гостин
Оваа книга Twilight многу популарна дојде и во моите раце. Ми ја подари другарка ми т.е само првиот дел, на англиски. Ја читам од пред некое време и при крајот сум. Не знам зошто ама книгата како да ми нема некоја којзнае каква содржина. Не предизвикува кај мене длабоко да се зачитам, замислам и да не сакам да ја пуштам од раце. На почетокот е прилично интересна, меѓутоа веќе на крајот почнува да станува досадно со сите тие борби меѓу вампирите, бегањето, визиите.... Научната фантастика е добра само за филм, а за во книга - ЈОК :nenene:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
има некој превод за твајлајт 2...го симнав неможам рпевод да најдам нигде...

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Да не знаете дали Њу Мун има излезено на мак?:uvo::uvo::uvo::nesum:
Едни водителки на радио ја спомнаа па да прашам.:tapp:

Член од
25 октомври 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
knigite se mnogu poubavi od filmot, ali ove ke bide sega ista stvar kako Harry Poter, posle sekoja kniga izleguva film! :/

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Излезе на македонски, 500 страници е. Денеска ја купив и веќе почнав да ја читам.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Е никако да го гледам, аман!
Ни книгата не стигнав да ја прочитам, а ни филмот. Содржината му ја знам, ама нешто не сум намамена :pos:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
книгите не сум го прочитал не ни планирам a twilight filmot па незнам што кажам единствено што ми се допагјасе е музиката искрено другото досадно!

Член од
9 април 2009
Мислења
32
Поени од реакции
0
Го гледав само Twilight...и немам зборови...романтично:wub:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Книгите.. Ги обожавам :pipi:
Ги имам прочитано првите три, а сега ќе ја почнам и Braking dawn ... Бидејќи не уживам во читање книги на англиски, а за македонскиот превод слушнав лоши критики, решив да ги прочитам на српски, и искрено ме воодушевија :kesa: ..
New moon ми е некако најемоционано обоена, но Eclipse ми е фаворит сега за сега, посебно последните неколку поглавја бидејќи првите се и повеќе од досадни :tapp:

И мој совет до обожавателите на филмот ( и Twilight и New moon , а и Eclipse кој излегува за едно.. 170 дена :D ) ако сакаат и даље да бидат воодушевени од истиот - нека не ги земаат книгите во раце :helou:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не знам зошто ама книгата како да ми нема некоја којзнае каква содржина.
Ја знам една работа - единствен начин за да стигнеш до пари денес е да успееш да ги излажеш разгалените дечиња да трошат пари на нешто, макар да е тоа и најголемата глупост. Зошто писателката знаела дека девојчињава денес паѓаат на такви финти, им го презентира вампирот, и одма настанува тука масовен култ кон типот, сите паѓаат на неговиот шарм, сите го сакаат, сите сонуваат за него... До кај стигнавме, до вчера сите трчаа по принцот на Пепелашка, сега човекот на нивниот живот е некој вампир именуван како Едвард, кој е ништо повеќе освен фикција. И не ти требаат некои детали, едното исто се врти цело време, приказната е лесна за сфаќање, малку ликови, го тупиш истото цело време и пишуваш негде 300 страни и стануваш бестселер автор!

Што не го читаат денешниве тинејџерки Достоевски? По? Шекспир? Иго? Они отидоа по вампирот!

Кога Мајер, Браун и Коељо станаа писатели, секој може да напише бестселер.

Kajgana Shop

На врв Bottom