24
09.23 Септемврискиот ветер нежно го галеше небриченото лице на детективот Дик кој беше повикан од загрижен родител кој пријавил дека неговото дете е киднапирано.
Се обратив до МВР, но тие ми одговорија дека се доста сигурни дека ниту еден од нивните вработени не го направил делото, во моментов ќе се врши испитување на сите вработени, за подоцна да се започне истрагата. Ми одговорија дека ќе почнат со истрагата дури наредниот месец зошто во моментот голем дел од нивните вработени се под истрага, јас сум избезумена не знам што да правам!!-хистерично викаше младата мајка
Смирете се госпоѓо, ќе се обидам да го најдеме вашето дете.
Статистички е потврдено дека киднаперите се јавуваат на телефон по 24 часа од делото, но прво мораме да направиме неколку иницијални проверки.
Бидете смирени и одговорете најпрецизно што можете на следниве прашања. - одмерено одговори Дик
Кога последен пат ја видовте вашата ќерка? - праша Дик
Мислам дека тоа беше пре 12 часа.- одговори госпоѓата
Дали знаете дали вашата ќерка има дечко? - смирено праша детективот
Мислам дека во моментов нема, ние не сме толку отворени да зборуваме за тоа, таа секогаш беше интровертна и и беше непријатно да зборува за тоа.-почна да цимолка госпоѓата
Во ред е госпоѓо, за кого ќе гласате за наредните избори? - праша детективот
Ви се молам господине какво е ова прашање? - изненадено рече госпоѓата
За жал во последно време немам премногу работа како детектив, па имам неколку алтернативни извори за заработувачка како што се правење анкети, продажба на Авон козметика и колпортер на супер Бинго. Може да погледнете какви фарби имам на попуст во моментов, ќе ви ги дадам по набавна цена. - одговори детективот
Имате каталог? - праша госпоѓата
Да секако, повелете и погледнете. - сервилно одговори детективот во 10.05
...................................................................................................................................................
18.25
Значи сакате две венге двојка, црвен кармин, камен за чистење петици и ќе гласате за Обединети за Македонија? - малку уморено праша детективот
Да мислам дека тоа ќе биде. - одговори госпоѓата
Сигурни сте дека не сакате супер Бинго? - рече Дик
Не, дајте ми една грепка. - одговори госпоѓата
Дали би сакале да појдиме кај местото каде што мислите дека вашата ќерка е киднапирана? - рече детективот
Да тоа е на неполни 15 минути одовде.-рече г-ѓата
..............................................................................................................................................
(Црвената пезетка на полски плински уред иташе на местото на злосторството, паркот полека го обвиваше темнината која беше единствен сведок сега за сега на евентуалното брутално киднапирање)
19.48
Хмммм тука можам да видам дека имало некаква забава.-мудро одговори Дик чешкаќи се за брадата
Да, да изгледа роденденска еве гледам едно издишано бабуле, до него има и пакетче Тројан.-рече г-ѓата
Не фаќате ништо, тоа се докази кој се неопходни за истрагата.-рече оштро Дик
Јас ќе ги соберам доказите и ќе направам анализа после дома, мислам дека е време да одиме. - рече детективот
23.56
(Емисија Јади Бурек)
Здраво Јанко до телефон е детективот Дик, јас сакам само да направам апел ако некој видел девојка во близина на жена парк со црвена коса од 15 години која е облечена во црна блуза со натпис "Ко је јебао, јебао је, сутра се удајем" и патики адидас да се јави во вашате емисија.
Полека пријателе ова е сериозен муабет не може така, режија дај бе ваму камерата и да поченеме одново.
Не може така непрецизни податоци зошто ова се сериозни обвинувања.
Прво колку години има точно девојката, 14 и 11 месеци, 15 години и 3 месеци, полека пријателе.
Второ дали патиките адидас се правени во Малезија или во Кина?
Дали црвената коса е природна или пак е фарбана?
Благодарам г-н Јанко, навистина не знам да одговорам на овие прашања, знам мајка е ми купи две фарби од Авон. - рече Дик
Благодарам и на вашето јавување г-не Дик, сега одиме со едно клипче кое ќе ве умри од смеење. Режија пуштај! -одговори Јанко
Алооо!!
Здраво Јанко! - овде Спасе анонимен гледач од Бутел
Кажи Спаска?
Во врска со киднапираново дете да кажам дека на местото каде што е опишано имаше некаква собиранка од некој интернет форум. Беа собрани полно деца, сите беа паметни, убави, развиени, фудбалери, аикидо мајстори, филозофи женските беа со пропорции од 90-60-90, додека мажите беа со пениси од по 18 см најмалиот, затоа и претпоставувам дека беа од некој интернет форум. Мислам дека таму го видов дејчето.
Фала г-н Спасе, сега да кажам дека јас имам право да се декларирам како сакам, и дома менував дограма. Смрт за педерите и неверниците.
07.45
..................................................................................................................................
тиииииттттт тииииттттт
Молам - одговори г-ѓата
Госпоѓо од уверливи извори дознав дека вашата ќерка била на форум собиранка и се сомневам дека е киднапирана. - рече Дик
Ах да, сега ќе проверам да не е вратена дома, Дик дали имате уште од фарбите на попуст, колешката од работа ме праша.......................
09.23.
Ах детективе еве ја тука била, јас џабе се вознемирив...............и ако има некој парфем од тие што се со мирис на јасмин........