Краш Бооом Банг!!!!!!!!!!
Стоев збунета , не сватив што се деси , сите почнаја да викат , да ќтрчаат низ салата , се кренаја паники а јас стоев , не мрдав. Како можи да се плашат во клубот , јас тука идам од мала , мие како втора дома бев сигурна дека тука неможи ништо лошо да се деси.
Мирко ме врати во вистината , ми подади мокра крпа . Тој ја скинал кошулата , ми нареди да дишам преку крпата и да не се тргнам од него .
Се туркаја луѓе , се бараја , и сите одеа кон еден излез , се створи паника , и голема топлина. Стигнавме до скалите , тука јас се сопнав и паднав , ја изгубив неговата рака а тој беше истуркан надвор од големата гушва која само сакаше да стигни до излезот. Над мене падна уште некој , а под мене имаше девојка која плачеше на глас , во тој момент ми светна дека можи да завршам тука . Почна да ме пече грлото , да кашлам и се потешко да дишам , ги замизав очите , сакав само малце да се одморам , да мигнам за да имам сила да се борам .
Следниот момент се најдов надвор и слушнав : Ок е диши , дојде девојка до мене со ќебе , и почна малце да ми збори , ми каза дека другар ме спасил и дека тој е херој . На сите страни беше полно со болничарски коли , милиција и пожарни , ден денес ги паматам сирените , тие проклети сирени .
Станав да помогнам , на сегде имаше малди деца покриени со чаршави , на кој му заврши животот таа вечер , нивните мобилните телефони звонеа но немаше кој да крени . Мирисот. Никогаш нема да заборам како мириса горено тело , ден денес имам кошмари и се будам мирисајки го тој гнасен мирис.
Мама стигна сакаше да одиме дома , нејќев , никој не отидовме дома , помагавме да стигнат до градските болници кој веќе беа преполни и се бараше помош од блиските градови . Во цела трагедија имаше момент на свевтлина , на солидарност , застанавме сите и се грижевме и ако касно , многу касно сепак се грижевме . Таксистите застанаја да возат и носеа луѓе кон болниците , обични сограѓани носеа ќебиња, чај , кафе .
Останавме повеќето пред салата , се баравме , кој фали , која е тука , многу брзо свативме дека оваа вечер ќе не прати цел живот .