True Blood

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Епа сеа, некој гледа Твајлајт, а некој Тру Блад.:)
Се канам веќе подолго време да ја загледам, ама чим ми заврши и официјално сесијава, седнувам посекако.
Си ги симнав првите две сезони, ко за почеток.

Епа сеа, некој гледа Твајлајт, а некој Тру Блад.:)

Тоа што имам аватар од Твајлајт, не значи дека го сакам филмот. Ми се свиѓаше сликата ко слика. Првиот дел го гледав само колку за информација и не бев многу воодушевена. Така да don't judge people by the avatar. :wink:

Тоа што имам аватар од Твајлајт, не значи дека го сакам филмот. Ми се свиѓаше сликата ко слика. Првиот дел го гледав само колку за информација и не бев многу воодушевена. Така да don't judge people by the avatar. :wink:

Ама јас воопшто не алудирав на тебе. Знам да ги џаџнувам луѓето.:wink:
Поентата ми беше (ако веќе морам да кажам:)), дека на денешницава премногу има млади луѓе кои што не виделе ништо повеќе од Твајлајт во животот, а има тооолку многу подобри филмови со таа тематика. Оваа серија е една од тие работи.

THIS JUST IN.
A fourth season of True Blood is confirmed. Production begins early next year with 12 new episodes slated for debut Summer 2011.

И јас почнав со серијата. Добра е за губење на време. Изгледав 9 епизоди, така да уште малку ке завршам со прва сезона. Има добра приказна, само некако изборот на глумците ми пречи. Суки ми е многу чудна, типката стварно лошо ја глуми...Ај ваљда ке се навикнам.

Најдобрата серија моментално и никој не ја прати. Shame on you! and you! you too!

Jас ја пратам, колку можам затоа што у задње време ретко сум пред пс :)

И да, заебаа малце работа со 3 сезона, за разлика од првите 2 (поготово првата) кои беа феноменални.

Трета сезона дефинитивно послаба од прва и втора. Затоа и нередовно почнав да ја гледам. После 6 епизода ништо немам гледано. Колку има излезено до сега?

True Blood e Ф Е Н О М Е Н А Л Н А!!!
Одамна барав серија што дејството не се врти околу 2-3 главни лика, туку околу сите ликови. Екстра глумци, неверојатна глума, одлично сценарио и дефинитивно најдобри ефекти.
На почетокот Sookie ми беше малку чудна, дури и на моменти како ретердирана, али треба време да се навикнеш на ликот, зошто не е како останатите ликови кои ги гледаме во други серии. Ми се свиѓа тоа што со текот на сезоните ги развиваат и ликовите и не стануваат досадни. Третава сезона е може малку послаба (ама многу малку) од првите две ама е подеднакво интересна. По легендарната Six Feet Under, Alan Ball не носи во свет исполнет со вампири, митолошки суштества, надприродни појави, и мноооогу секс :) преку кој индиректно ги осудува дискриминацијата, црквата, човечката нетолеранција и површност. По сите оние филмски и телевизиски шитови за вампири, True Blood e вистинско освежување.
Баш ми е мило што има огромен успех во Америка зашто серијава е bloody fangtastic !

True Blood e Ф Е Н О М Е Н А Л Н А!!!
Одамна барав серија што дејството не се врти околу 2-3 главни лика, туку околу сите ликови. Екстра глумци, неверојатна глума, одлично сценарио и дефинитивно најдобри ефекти.
На почетокот Sookie ми беше малку чудна, дури и на моменти како ретердирана, али треба време да се навикнеш на ликот, зошто не е како останатите ликови кои ги гледаме во други серии. Ми се свиѓа тоа што со текот на сезоните ги развиваат и ликовите и не стануваат досадни. Третава сезона е може малку послаба (ама многу малку) од првите две ама е подеднакво интересна. По легендарната Six Feet Under, Alan Ball не носи во свет исполнет со вампири, митолошки суштества, надприродни појави, и мноооогу секс :) преку кој индиректно ги осудува дискриминацијата, црквата, човечката нетолеранција и површност. По сите оние филмски и телевизиски шитови за вампири, True Blood e вистинско освежување.
Баш ми е мило што има огромен успех во Америка зашто серијава е bloody fangtastic !

Немам што да дополнам, освен несогласување со одреден дел како и претходните 2 постови. Мене напротив, трета сезона ми е најѕверска. Прва беше ок, но ми требаше време дур се навикнам Како што реков трета сезона ми е најдобра, а моментално ја гледам и six feet under 4та сезона и таа ми е на врвот, така да, секоја чест за Alan Ball.

Исто и за мене 3 сезона е најдобра до сега, особено поради ликот на Ерик, мислам најкул лик од сите е. Сцените со шведски јазик се fucking awesome. А последнава епизода беше најдобрата од оваа сезона. Ќе биде Ерик и компанија vs The King.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom