И јас сум пријавен на десетката, се гледаме, а Крали Марко ми е желба одамна ама немам ниедна планинска трка истрчано ниту планински тренинг направено, дека мака мачам со повреди па си викам бегај уште тоа ми треба 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, Струмина чешма трејл...мислам дека се вика така. Таа е една трка до 20км, не е како КМТ.Веројатно на 10-километарската ќе идам, сакав и на Крали Марко, ама немав време да трчам планински, здравје понатака. Ноември ќе има во Штип планинска, можеби таму![]()
Партали секоја чест! Иначе за 30 секунди не го турнаа под два часа тогаш со Најк, два часа и триесет секунди истрча, што ќе беше на секако неофицијален рекорд.Маратонот во Берлин е специфичен. Сакам еден ден полумаратонот да го истрчам. Во добар период од тркачката сезона е, кога веќе влегува во есен сезоната и е тотално рамен, без денивелација. Затоа и претходниот рекорд беше таму, а и денеска Елиуд Кипчоге од Кенија го постави новиот светски рекорд од 2:01:39 - што е фантастично време. Ако не се лажам, Најки спонзорираше еден процес во кој овој маратонец требаше да постави време под 2 часа, што многу беше критикувано од јавноста која го следи овој спорт.
Пејсот е помалку од 3 минути по километар, што е лудачки според мене.
Секоја чест!
Прегледај го приврзокот 196851
Најјако е што ова ми звучи лесно изводливо и си велам, „е добро де шо, треба само 2 пати побрзо да трчам од моето просечно трчање“ xDПејсот е помалку од 3 минути по километар, што е лудачки според мене.
Па ако влезеш у многу активна фаза после долги години трчање и стигнеш до некој оптимален праг, некој пејс што често го држиш и ако почнеш на тоа да работиш за да го поправиш - тогаш 5 секунди ти личат дека се невозможни. Така да, ова дупло не значи баш тоа. Се поправа со спринтови и вежби на корпус, посебно стомачни и чучњеви и нормално, намалување на килажа.Најјако е што ова ми звучи лесно изводливо и си велам, „е добро де шо, треба само 2 пати побрзо да трчам од моето просечно трчање“ xD
Оу јес, посебна стока се тоа локалците, верувај ми. Ги читам коментарине од УТМБ, кога алпите живеат за тој настан и има луѓе у 5 сабајле што навиваат низ Шамони, а овде „кандидатите за ЕУ“ се бават со такви срања, иако организаторот секогаш, секогаш си ги собира лентите и не остава ѓубре зад себе. Ова со маркациите се случуваше на Шара, Прилеп...секаде...гној од народ сме, гној...на многу места немаши маркирано каде да се движи (организаторите кажаа дека локалните жители ги тргале)
И тоа не само на него, уште многу бесни брзи хиени ко него има со темна боја на кожата. Луда работа.
Трчаше ли?Можеш уште да се пријавиш @Almeida само без подарок од организаторот
НеТрчаше ли?
Викендов беше невиден пекол во Прилеп. Последниве неколку години е многу топло, ама сега идеше и над 35, ужасно тешко за трчање.
Не се сеќавам дека било вака топло порано. Убаво си го праеа околу 11 октомври околу празникот.Не
Имав уплатено за 34к, али оббрска итна излезе
Лани трчав 31 не баш спремен 5 саата ме фати влечкањето, а пекол беше иако беше 23-24 степени у 2 саат сомцето печеше поцрнев повеќе од на плажа кога одам.
Можам да замислам годинава како било на 33+![]()