Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш скоро насекаде, само пази кои бројки е батеријата 20 се првите две бројки кај сите плоснати а после тоа следи според дебелината на батеријата, имаш 16, 25, 32...Каде можам да најдам батерија од оние спласнатите? Конкретно ми треба за Гармин HRM.
Годинава не трчав бидејќи воспалив тетива, ама и јас сум на мислење дека Гевгелија е можеби најдобра улична трка кај нас, стазата е рамна писта, солиден број на трчачи, таква е и местоположбата на градот што може многу лесно да привлече тркачи од две соседни држави, добра конкуренција, добра атмосфера, формат на стазата што константно се разминуваш/мешаш со други тркачи, во одличен временски период организирана (ноември се тие идеалните 8-12 степени за трчање), стартниот пакет е реално скап за тоа што се добива (но ништо фрапантно споредбено со некои други трки). Така да, ова е меѓу малкуте трки во Македонија што би ги трчал со мерак пак, се надевам следна година.
Јас тренирам преку цела година мање више, зимски период намалувам километража колку да одржувам кондиција ~200K месечно, ама затоа вклучувам тренинзи за сила (стомачни, пленкови, нозе итн итн).Сакам да прашам како се спремате во зимскиот период (каде трчате освен на кеј) ако имаш на пример трка во пролет, Сакам да се пријавам на мој прв маратон во Белград на 18ти Април 2024 имам препорачана програма од 4 месеци.
Јануари и Февруари на кеј ке биде премногу ладно после 5,6 часот (после работа) да би можел ефикасно да тренирам, дали комбинирате со друг вид на тренинг или сл.
Секој совет би бил добар![]()
Ja imam 255kaТрчачи ајде еден совет.
Имам моментално Самсунг паметен часовник па сакам да го сменам со некој од гармин, гледам имаат попусти па додека траат дајте совет што да изберам. Конкретно се двоумам помеѓу forerunner 255 и forerunner 945 што е попаметно да се земе ?
Ќе го користам најчесто за трчање и велосипедизам, многу поретко за планинарење
Јадеме сè што е здраво а понекогаш и тоа што не е здравоПа ево сакам да прашам околу исхраната што како и колку јадете.
Избриши си ги трите погрешни размислувања што скоро сите почетници трчачи ги имаатСакам да почнам со трчање...
Ептен сум почетник немам кондиција.