Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Си земав стартен пакет, се’ беше во ред.
Него, погледнете ја бројкава. Гунгула ќе биде. Лани мислам дека беа околу 600 полумаратонци, годинава скоро дупло повеќе. Закон :)
10251942_10152381510926435_8515520878001441494_n.jpg

800+ беа лани

Sent from my ST21i using Tapatalk

Треба со тие маички дс се трча од пакетот или може со било која и се разбира бројот ке си го носиш

Sent from my iPhone 5S (gray) using Tapatalk

Треба со тие маички дс се трча од пакетот или може со било која и се разбира бројот ке си го носиш
Може со било која маичка, (тука има линк од мојата) а бројот нормално дека мораш да го носиш и тоа според упатството што доаѓа со бројот. Мене ми е многу кул што под бројот го пишува и името на тој што трча.

Може со било која маичка, (тука има линк од мојата) а бројот нормално дека мораш да го носиш и тоа според упатството што доаѓа со бројот. Мене ми е многу кул што под бројот го пишува и името на тој што трча.

Топ ти е маичката, претпоставувам дека е наменета специјално за трчање, јас слабо сум спремен со опрема :) здравје другата година повеќе, сега ми е прв пат и пробно ке биде :)

Sent from my iPhone 5S (gray) using Tapatalk

Проспорт од јамница најдов во рамстор во капитол мол. Имаше уште само 5-6.
Иначе сега кога доаѓав наваму од железничка, по пат видов неколку 'екипи' што ги дотеруваат зеленилата, патиштата итн. Има ангажираност од јавниве претпријатија :-)
Се гледаме утре дечки. Среќно на сите!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Охоо солидно, претходна година 100тина маратонци имаше само, сега трипати повеќе.

Сега што направивме за утре, каде се чекаме и во колку?

Видов еден 107% црнец денес на кеј... трчаше во правилна форма, исправен како стап малце наведнат ама со нозете ми беше чуден, ко да ги мрдаше некако лево-десно...
најверојатно pro athlete и за нив излгеа нема одмор ден пред маратон :D

Ај некој од маживе да каже што прави за да ги заштити брадавиците при трчање? Денеска трчавме со дечкото и кога се соблече што да видиме, крвишта. Совет?
Лепат фластери врз брадавиците.

Никад не ми било јасно како тоа ви се иритираат брадавиците толку лесно :pos:

Нека залепи фластер и решен проблем. Во иднина нека не трча со памучна маичка...

Ќе им место кај да се остават ранци, торби и други лични работи?

Ќе им место кај да се остават ранци, торби и други лични работи?

Да, има шатори за таа намена.
Ама препорачливо е секогаш да одиш со некој што ќе те бодри за време на трката, а ќе може да ти асистира и да ти ги причува и личните работи.

Да, има шатори за таа намена.
Ама препорачливо е секогаш да одиш со некој што ќе те бодри за време на трката, а ќе може да ти асистира и да ти ги причува и личните работи.
За жал, сам ќе бидам па ќе мора да им се ’доверам’ на организаторите дека ќе ми ги чуваат стварите :D
А на кој принцип работи тоа знаеш? Како во Веро, Рамстор итн ти даваат бројче или?
Btw, Има одредено место за собир на кајганџии?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom