Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Многу мажи видов денеска со крв на маиците[DOUBLEPOST=1399814466][/DOUBLEPOST]И да, ептен гужва на 5к. И за вода беше хаос. Немаа чаши, дури тоа девојчето што беше задолжено за вода вика еј ќе ги собереме овие од земја и ќе ги измиеме што ...

На 5км незнам како беше за тоа ама на полумаратонот имаше доволно, може 10 шишиња вода испив

Sent from my iPhone 5S (gray) using Tapatalk

Ги проба некој новите барови на Виталија какви се? И од кога ке ги има во продажба ако знае некој ?
10334390_864841766865035_3081468310328851245_n.jpg

Ги проба некој новите барови на Виталија какви се? И од кога ке ги има во продажба ако знае некој ?
10334390_864841766865035_3081468310328851245_n.jpg

Ги пробав, едно цело изедов од тие со црно чоколадо што се и некако чуден вкус имаа. Многу се големи и на крај кога го изедов како да ми лутеше нешто. Не би си купила од тие. Додека овие со бело чоколадо, пробував само мали делчиња и доста добро беше. Такво би си купила :D

Добро, овој феномен никогаш нема да го сфатам. Дај ве молам просветлете ме.

Прво место на трката од 5км, тој и тој со време од 16 минути и 31 секунда.
Со ова темпо и според моите математики, доколку дечкото трчал 2 саати 14 минути и 24 секунди (ова време е на првиот маратонец) ќе поминел само 40.6км...
Стварно не ми е јасно... Не треба да е многу побрз првиот на 5км трката??????
До гужвата ли е?????

Добро, овој феномен никогаш нема да го сфатам. Дај ве молам просветлете ме.

Прво место на трката од 5км, тој и тој со време од 16 минути и 31 секунда.
Со ова темпо и според моите математики, доколку дечкото трчал 2 саати 14 минути и 24 секунди (ова време е на првиот маратонец) ќе поминел само 40.6км...
Стварно не ми е јасно... Не треба да е многу побрз првиот на 5км трката??????
До гужвата ли е?????
Како да е многу побрз бе? Знаеш шо значи за 16 мин да истрчаш 5км.... Многу ретко кој може и треба стварно да си атлета.
И сигурно со тоа темпо за 2 саати и 14мин нема да истрча 40.6км, туку со тоа темпо ако трча 2:14:24, ќе умре. (освен ако не е Вилсанг :))

Многу мажи видов денеска со крв на маиците[DOUBLEPOST=1399814466][/DOUBLEPOST]И да, ептен гужва на 5к. И за вода беше хаос. Немаа чаши, дури тоа девојчето што беше задолжено за вода вика еј ќе ги собереме овие од земја и ќе ги измиеме што ...
Јас кога стигнав се истрошија сите чаши и овие ни истураа во раце да се шплапнеме по лице :) Место да даваат асално шишенца ко лани :)

Сте ме сликнале и мене :) фала до фотографот што го сликал таткоми

Нема проблем, поздрави до тебе и до него и честитки за успехот! :)
Овие фотографии (до сега) се направени од мене. За 20-тина минути галеријата ќе биде надополнета со уште 100+ фотографии :)

Нема проблем, поздрави до тебе и до него и честитки за успехот! :)
Овие фотографии (до сега) се направени од мене. За 20-тина минути галеријата ќе биде надополнета со уште 100+ фотографии :)

Епа фала до тебе, дали може да те замолам црно белата да ми ја пратиш на маил ако ја имаш во добар формат?

Sent from my iPad 4 using Tapatalk

Епа фала до тебе, дали може да те замолам црно белата да ми ја пратиш на маил ако ја имаш во добар формат?

Sent from my iPad 4 using Tapatalk
Ја имам, ама во дигитален негатив е... Треба пак да палам тоа софтверите и да ја едитирам, а ми пукна глава денес од средување :pos:
Ако не е проблем, да оставиме за друг ден, мора да станам сега...

Ја имам, ама во дигитален негатив е... Треба пак да палам тоа софтверите и да ја едитирам, а ми пукна глава денес од средување :pos:
Ако не е проблем, да оставиме за друг ден, мора да станам сега...

Ич да не се замараш кога ке можеш овие денови, ако заборавиш ке те потсетам :) tnx

Ете ги резултатите. 1:58:31 чип тајм. Презадоволен од прв настап :-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ете ги резултатите. 1:58:31 чип тајм. Презадоволен од прв настап :-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Кај ги најде? на официјална страна само за маратонот има и 5км

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom