Tonchie
BATTERY +
Едит, од организаторот ми пратија нов линк на кој се регистрираат странците и успешно пројде регистрацијата.
2 години сум надвор од Македонија и веќе се чувствува
2 години сум надвор од Македонија и веќе се чувствува

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај некој од маживе да каже што прави за да ги заштити брадавиците при трчање? Денеска трчавме со дечкото и кога се соблече што да видиме, крвишта. Совет?
Многу сте трчале
Нека не користи памучна маица....јас додека сфатам, на полумаратонот лани маме ми се еба, не можев да се бањам 3-4 дена на раат.
Пржи![]()
2000 денари.
Овие се спринтерки , ако ги планираш за маратон не сеКај има вакви да се купат кај нас?
![]()
И да не има некој трчано? Да кажи како е.
Од кај испадна дека овие се спринтерки?Овие се спринтерки , ако ги планираш за маратон не се![]()
Од кај испадна дека овие се спринтерки?
Не се спринтерки, туку „шемаџиски“ патики кои се носат на боса нога и треба да овозможат (демек) најприродно трчачко искуство, кое треба да наликува на тоа со боси нозе.
Ама, многу луѓе се жалат на повреди по носењето на овие и доста брзо ги баталуваат. Исто така, тешки се за одржување и лесно се усмрдуваат.
Немаат добра анатомска подлога и затоа доаѓа до тие повреди .Од кај испадна дека овие се спринтерки?
Не се спринтерки, туку „шемаџиски“ патики кои се носат на боса нога и треба да овозможат (демек) најприродно трчачко искуство, кое треба да наликува на тоа со боси нозе.
Ама, многу луѓе се жалат на повреди по носењето на овие и доста брзо ги баталуваат. Исто така, тешки се за одржување и лесно се усмрдуваат.
Ако ваква патика користиш за чучњеви тогаш алал да ти е, уште еден од низата катастрофални киксови, но ок, се учи од грешкиЈас ги користам за вежбање,добри се затоа што имаат рамна подлога и ми служат за кревање на мртво и за чучњеви.
А за трчање ги пробав не се баш нешто посебно,повеќе ги користам free runs.
И се доволно високи (накај кошаркарски) за зглобот да ти го држат стегнат, да не дојде до повреда. Остави го Шварценегер, тој е едини што вежбал босоног.И ако ги видиш сите патики за дигање тежини се со рамна тараба и имаат подлога.