Токму така, Лева патика, Трипати на ден?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Кој не знае ова се имиња на одамна непостоечки бендови меѓу кои најпознат е „Лева патика“ поради нивната „Неправда“. Од „Токму така“ произлезе Бубо Каров, а од „Трипати на ден“ немам слушнато уште од осамостојувањето на Македонија, кога настапија на прославата на плоштад...Има ли некој жив човек што ќе ми помогне да стасам до нивните песни? Ги знае ли некој воопшто дотичниве?

Од Лева Патика, освен Неправда, друго на нет нема да најдеш.
А, за Трипати на ден искрено појма неам.

Сепак, што се тиче Лева Патика, знам дека имам касета со нивни песни. Само не знам колку формат како касета би ти користел:nesum:

Мислам дека има еден човек кој го знам и чува касети од ваквите групи :) баш ќе го прашам, ако има и ги бива, ќе добиеш копија па префрлај ја на цедеа или во ПЦ после :helou:

Еве една песна од Трипати на ден:

Ja iam od Penicilin - Cimer od '82ra.Ako ti brka rabota :D
Таа јас ја имам и на магнетна лента... тапанарот од Пеницилин ми е пријател.

Pa nepravda e najdobroto od niv...Konkord gi imam site ...ali isto najdobra stvar od niv e visoki stikli corapi crni....imam nesto i od bis bes....

I jas isto taka samo nepravda ja imam drugite pesni zaludno gi baram na internet:D

Еве една песна од Трипати на ден:

Таа јас ја имам и на магнетна лента... тапанарот од Пеницилин ми е пријател.
со стариот цимер се дружиш?
вила ја држеше пред помалку од година дена...

Од Лева Патика, освен Неправда, друго на нет нема да најдеш.
А, за Трипати на ден искрено појма неам.

Сепак, што се тиче Лева Патика, знам дека имам касета со нивни песни. Само не знам колку формат како касета би ти користел:nesum:

Јас имам цел албум од нив ги симнав од пред некој ден од македонскиот тракер. Ако сака некој може да му дадам линк, ама другите песни не им се нешо како незаборавната НЕПРАВДА :D

да си најдеш ти некој што работи у МТВ, поготово у архивата има чуда да најдеш верувај! Незнаеш каква ризница е тоа, за овие групи сигурно ќе најдеш некој.

Od ovie samo Leva Patika e popoznata grupa,drugive ne do tolku.A NEPRAVDA e vistinski makedonski evergrin:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom