Не ја легнав ама вака исполнето не сум се осеќал одамна. Речиси ми доаѓа да пеам без причина.
Норвежанка(ништо посебно на изглед, плава)начекав во Скопје, договарање едно друго ај не денес утре, речиси, забораив дека е тука цел месец. Ми пишува некни ајде, се договоривме пешачевме едно пола саат си викам сон, ок е на изгкед,зборлива, добар впечаток ми остаи се изнасликавме објавив слики секаде
Седнуваме да јадеме на кеј
И почна да ми збори не работела она, од пасивен приход пари праела дрн дрн не ја ни слушав искрено, си викам оваа да ја претресеш 50 евра нема да најдеш у неа.
Искрен да бидам прво шо ми падна на памет е дека дое со мене да се изгребе за вечера и да ме откачи. Мислам дека не погрешив у проценката.
Живеела во 12 држави од Јужна Америка по некои сомнителни квартови кај шо полиција не смеела да стапне, па на сите континенти и цело време пасивно заработувала. Да да пасивна си била си викам
Следно у Њујорк ќе живеела, газдата и пишал да му ја чува вилата со базен.
Продолжува, во ниеден ресторан во Скопје во овие 20 дена не платила, дали ни било дел од културата тоа, . Сиииигурно, си викам без причина частиме странкињи, од генерација на генераџија сме такви
Дента јадела у 8 сабајле само, а ова беше 11 вечер.
И веќе ми е јасно колку е саат, идам до вц се враќам сметка побарала. И ме гледа така збунето, ја посегнувам по картичката, келнерот чека, викам I'll pay и девојкава така брзо стана од стол и продолжувам you'll join me to my place now?
Oh i dont know, i have to have this meeting online, later I'll text you. If it is after midnight maybe tomorrow if i find time.
Aha ok викам.
Келнерот чека и се вртам накај него и викам ok, we'll share. No, wait we'll not share everyone will pay what he/she ordered. Така зачудено ме погледна типкава, а келнерот прсна да се смее мораше во телефон да погледне да не му стане незгодно.
За мене наплати дабче и бургер 350 молим лепо
Она имаше околу 2500 ден сметка, чао пријатно.