The X-Files

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Третава епизода човече...една од најслабите епизоди воопшто во некоја серија. Какви мизерија е она? Каква беше првата а каква третата? Разлика небо и земја. Зошто не направија голема приказна која ќе биде поделена на епизоди, како Fringe на пример? Се убаво почна и место да продолжат со conspiracy theory и со новиот лик (Џеф од Комјунити :D ) тие залетаа на друга страна. Каква е четвртата, пак некој сосема друг, изолиран случај истражуваат? o_O
Четвртата и петтата беа добри. Не следи една приказна туку секоја е засебна. Многу потсетува на Fringe серијава.

Четвртата и петтата беа добри. Не следи една приказна туку секоја е засебна. Многу потсетува на Fringe серијава.
Како може да потсетува на Fringe, кога Fringe e правена да потсетува на X-files. X-files е почната со прикажување во 1993, а Fringe од 2008.
А околу третата епизода, ако ги изгледате сите сезони во секоја сезона ќе најдете по некоја таква епизода, мада првите сезони имаа по 24 епизоди и една до две такви епизоди не се приметуваа.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Како може да потсетува на Fringe, кога Fringe e правена да потсетува на X-files. X-files е почната со прикажување во 1993, а Fringe од 2008.
А околу третата епизода, ако ги изгледате сите сезони во секоја сезона ќе најдете по некоја таква епизода, мада првите сезони имаа по 24 епизоди и една до две такви епизоди не се приметуваа.

Не се возбудувај, знам која кога е направена но бидејки Fringe ми е прва гледана серија мене на неа ме потсетува. Старите X-Files не ми се гледани, само филмовите.

Не може да потсетува на Fringe, кога Fringe има во позадина голема приказна, во чија насока се однесуваат сите епизоди.

Не може да потсетува на Fringe, кога Fringe има во позадина голема приказна, во чија насока се однесуваат сите епизоди.
Тоа не беше случај на стартот каде секоја епизоди беше засебна.

Tolku od mene, ne ja gledam povekje. Shto beshe ova so poslednata epizoda??? Leleeee...

Најдобар одговор за сите кои јадат буреци за 3 епизода. Прво изгледајте ги сите сезони, и ке добиете една целосна слика за серијата.

Навистина се интересни коментариве. Fringe е целосно правена според моделот на X-Files. X-Files си имаат една главна приказна, и сите епизоди кои се во врска со главната приказна ги викаат mythology episodes, а останатите кои се неповрзани се monster of the week. За комичните епизоди, такви имаа по неколку во секоја сезона и беа навистина одлични и впечатливи меѓу "сивилото" на другите епизоди, особено бидејќи двајцата глумци се одлични во смешни ситуации. Третата од новиве шест, за мене како фан, беше ептен интересна и многу добро напишана. Мислам дека новиве епизоди ги правеле повеќе за оние кои порано ја гледале серијата, внимавале да има од секој тип на епизоди и се обидувале да стават многу референци на претходни случувања. Мислам дека за нови гледачи малку е потешко да се сварат новите епизоди, навистина делува како мешаница од жанрови. За мене, петтата беше најслаба, но од шестата очекувам повеќе.

aefc87235920d95cd68afb9b02e5db9d.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom