The Walking Dead

А не сте ми јасни сите да излезел некој лек да се ншло бла бла и демек тоа ќе ја спасело цивилизацијата. Па да беше некој вирус или нешто што е заразен и ги убива сите па ќе разберев да има логика. Овде по одредено време им станало јасно, откако некој ќе цркне по одредено време се претвара во зомби. Значи фино лепо кој како ќе рикне збрцај му еден нож во глава и решена работа, нема да има зомбиња. Плус што и самиве зомбиња се успорен снимак не гледам зошто по одредено време не би продолжил светот нормално да функционира. Затоа серијава по одреден период стана тешка глупост и реално овој хајп за истава е доказ колку лесно може да се продаде ефтина и дебилна приказна денес на народот.

Со кој плеер ги пуштивте последниве 2 епизоди ? Бс плеер не сака нешто не може да најде кодекси, а пробав и со медиа плеер не сакаше ни со тоа

Со бс си работеа јас на него се гледам

Еве што ми дава и со него ..

Could not demux ASF stream:
DRM protected streams are not supported.

VLC can't recognize the input's format:

The format of 'file:///C:/Downloads/The%20Walking%20Dead%20S06E16%202015%20HDTV%20x264%20-%20SPARKS/The%20Walking%20Dead%20S06E16%202015%20HDTV%20x264%20-%20SPARKS.wmv' cannot be detected. Have a look at the log for details.

The format of 'file:///C:/Downloads/The%20Walking%20Dead%20S06E16%202015%20HDTV%20x264%20-%20SPARKS/The%20Walking%20Dead%20S06E16%202015%20HDTV%20x264%20-%20SPARKS.wmv' cannot be detected. Have a look at the log for details.
Какво црно wmv, какви црни SPARKS. Ти којзнае каков фејк си симнал.
Ова треба да бараш:
The Walking Dead S06E16 PROPER 720p HDTV x264-KILLERS
The Walking Dead S06E16 PROPER HDTV x264-KILLERS

The Walking Dead S06E15 HDTV x264-KILLERS
The Walking Dead S06E15 720p HDTV x264-AVS

....
Затоа серијава по одреден период стана тешка глупост и реално овој хајп за истава е доказ колку лесно може да се продаде ефтина и дебилна приказна денес на народот.
Вака како што прогресира серијава заклучно со последнава сезона, може да се каже дека е дискутбилно најдобрата што иде моментално заедно со GOT. Подобра дури и од Викингс.

(Ефтина/паушална/репетитивна/дебилна- name it) приказна не е индикатор за тоа колку ќе биде квалитетен еден филм или серија, туку како сценариото е напишано и образложено, тоа дефинира квалитет. Ништо не си разбрал.

Вака како што прогресира серијава заклучно со последнава сезона, може да се каже дека е дискутбилно најдобрата што иде моментално заедно со GOT. Подобра дури и од Викингс.

(Ефтина/паушална/репетитивна/дебилна- name it) приказна не е индикатор за тоа колку ќе биде квалитетен еден филм или серија, туку како сценариото е напишано и образложено, тоа дефинира квалитет. Ништо не си разбрал.
Да си ми жив и здрав за ова! Баш заради сценариото и тоа како е образложено јас и Downton Abbey ја сметам за една од најдобрите, и можеби најдобрата во последнава деценија. Six Feet Under, Breaking Bad, TWD, GOT и Downton Abbey - за мене ова е врвот на ТВ екраните. ;)

Образложено ? Што е образложено ? Извини ама дупки во приказна и нелогичности не се добро сценарио. Така да нема логика да кажеш има дупки и нелогичности ама добро е сценариото. Беше добро до можда втора трета сезона, се навака е далеку о добро. Ама ајде сега зошто е интересно и популарно па не смее ништо лошо да се каже. Секогаш кога ќе ми текне на пример за серија која е добра од секој асепкт е Сопранови. Така да многу е далеку од тоа ниво.

Образложено ? Што е образложено ? Извини ама дупки во приказна и нелогичности не се добро сценарио. Така да нема логика да кажеш има дупки и нелогичности ама добро е сценариото. Беше добро до можда втора трета сезона, се навака е далеку о добро. Ама ајде сега зошто е интересно и популарно па не смее ништо лошо да се каже. Секогаш кога ќе ми текне на пример за серија која е добра од секој асепкт е Сопранови. Така да многу е далеку од тоа ниво.
100 лика свртеа овие неколку сезони и нон стоп има нешто ново, серијата е скроз балансирана на добро/лошо и hero/villain концептот, и како иде напред се пософистикувани се хероите од двете страни, попаметни, поиздржани, побрутални, пореални... складно на тоа и сезоните напредуваат на подобро.
Речиси и нема филер епизоди со ефтини клифхенгери колку да пополнат квота, нешто што е реткост во денешни услови.

Сценариски нелогичности за овој жанр не се исклучени, TWD не е биографски расказ, зомби апокалипса е сепак. Сопранови е нешто трето, споредбиве не ти чинат.

Да си ми жив и здрав за ова! Баш заради сценариото и тоа како е образложено јас и Downton Abbey ја сметам за една од најдобрите, и можеби најдобрата во последнава деценија. Six Feet Under, Breaking Bad, TWD, GOT и Downton Abbey - за мене ова е врвот на ТВ екраните. ;)

Ja u ovie nabroeni gledam nenormalno dobar character development. Pogotovo Walking Dead because plural, ne e samo eden Walter White.
Koga ke potkovat i iskovat dobar lik, da ti e milina da sledis.

Викед, за TWD збориш?
Не знам што ти е стварно, серијава е репетитивна и полна со филери како љубовта измеѓу Абрахам и црното, Рози и онај изгубнениот.
Сфаќам што сакаш да кажеш, ама серијава е две класи подоле од ББ, Сопранови и слични што ги наведе, немој у иста реченица ги вреѓаш колку е серијава неинвентивна и колку вртат едно те исто.
А и од друг аспект гледано, има многу дупки серијава и смешни сцени, ме мрзи да разглабам ама онака ме погоди како можеш серијава да ја ставаш во класа со ББ, криминал.[DOUBLEPOST=1460916039][/DOUBLEPOST]Еве да се надопунам, кој лик серијава го гради како Волтер Вајт? Никој, сите ликови го достигнаа климаксот, еве гледаме како се разводенува серијава со нови ликови, додека имаме ликови како Дерил кои се недефинирани веќе 6 сезони и не знааат на кај тераат со него, ама да е само он.
Единствен, значи единствен лик кој е разглабен до коска во серијава е Керол. Никој друг.

Викед, за TWD збориш?
Не знам што ти е стварно, серијава е репетитивна и полна со филери како љубовта измеѓу Абрахам и црното, Рози и онај изгубнениот.
Да.
Нека е така, ама љубовта измеѓу Абрахам и црното не е филер. Филери или филер епизоди се паушални епизоди без позначајни дејствија што служат како вовед до некоја разврска (случаи во 2 и 3 сезона).
Од зомби жанров, 6тава сезона е as perfect as it gets и нема нешто блиску толку добро.

Сфаќам што сакаш да кажеш, ама серијава е две класи подоле од ББ, Сопранови и слични што ги наведе, немој у иста реченица ги вреѓаш колку е серијава неинвентивна и колку вртат едно те исто.
А и од друг аспект гледано, има многу дупки серијава и смешни сцени, ме мрзи да разглабам ама онака ме погоди како можеш серијава да ја ставаш во класа со ББ, криминал.
Гледам назад што имам пишано, и неможам да најдам кај сум ја споредувал со Сопранови, ББ, ама океј. :unsure: Ако влеземе во споредби и компарации, секогаш инфериорно ќе се гледа на зомби серија во споредба со усложнета драма, јас лично TWD ја гледам како серија во жанрот, и не гледам многу подобри од неа.

Шестава сезона на мене најака ми беше. Најмалце филер моменти имаше за разлика од минатите сезони. Све си имаше некоја цел и логика позади. Речиси перфектна сезона да не беше слабото финале. Како и да е, ќе се вратиме следна сезона :)

12993383_10154633974011840_5492780909152165481_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom