The Walking Dead

Значи тргајте го Дерил од анкетава, форумов ќе го запалам! Уште па и гласале за него... :mad:

Неган. :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Јас мислам Јуџин го јаде стапот. По redshirt логика :)

i have the perfect ending to this series....rick wakes up from a years long coma (like in the comics i think) and looks up to see carl, lorie and shane, older by 5 or 6 years. Rick starts freaking and telling them about all the stuff he has been through in his "coma dream" and then at the very end, Glenn is standing in the doorway of the hospital room, and says "which one of you ordered this pizza
:pos:

Само што ја догледав 6та сезона, па да си пишам заклучоци.
Како почна серијава, страшно беше. Првите 3-4 сезони беа Joy to watch. Ама после се едно исто се врти. А тоа е така бидејќи вакви серии не треба да траат повеќе од 5 сезони.Се везден одат некаде, некој умира и некој нов доаѓа во екипата. Како капак на се, режисерите не ни имаат храброст да "умртват" некој од главните ликови. Ќе видиме сега со Неган што ќе биде. Во главно, последните 2 сезони апсолутно ми го расипаа впечатокот и ептен високите мислења што ги имав за серијава.

Конечно решив да ја гледам последнава сезона и стигнав до полусезона и сега се мислам дали да ја догледам. Многу моронска ја направија и со некои дебилни потези само ни ја навредуват интелегенцијата, зошто очигледно вакви фори паѓаат само кај прости американци. Најмногу од се ме неривра што зомбињата ич не избалансирање. Понекогаш не можат да ги совладат, а некогаш само трчат покрај нив и немаат гајле.
Најдебилен пример е со Глен. Паѓа со тој Николас и зомбињата само Николас го јадат, а на Глен пола тело му е откриено. Заобиколен со зомбиња од сите страни и се бутна под контињерот без притоа ниедо зомби да го примети и седи таму дур овие не си отидат. Од кога тоа зомбињата си одат и го оставаат пленот? Во Александрија и во затворот со денови седеа зомбињата и не си одеа, а тука им текнало да си отидат.
Понекогаш се направени толку брзи, а другпат се влечат само. Во трета епизода кога му рипна зомбито на тој со писмото до жена му. Од нигде никаде искочи зомби со брзина на светлината, а притоа 5-6 души не го видоа. Абе ајде, никој не го слушна ни виде ни ништо.
Исто и со Мишон кога се прекачуваа преку оградата, зомбињата само ги допират и не ги касат. Да беше некој спореден лик, зомбињата одма ќе го растргнаа на делови.
А најдебилното беше со оној тренерот по аикидо. Немам видено по дебилно каснување. Наместо да го удри со тоа стапот по глава зомбито, он само се сврте и дозволи да го касне по грб. А претходно ги соладуваше по 2-3 зомбиња сам со стап.
Имаше уште неколку вакви дебилни моменти, ама не ми се трошат повеќе зборови.

Си ја догледав сезонава и вториов дел е многу подобар можеби и најдобар дел од серијава. Првиот дел се се одвиваше околу едни зомбиња и како што кажав претходно премногу работи што не ми се допаднаа. Вториот дел ултра интересен со нови ликови со многу адреналин и цело време посакуваш епизодата да не заврши. Можеби и тука имаше некои грешки и нелогичности што мене не би ми се допаднале ама тоа се паѓа во втор план поради што овој дел беше нај нај.
Финалето за мене добро беше, само требаа да покажат кого кикнаа зошто вака губи смисла ова во другата сезона. Мислам дека некој од Абрахам, Розита или Саша бидејќи премногу внимание им обврнаа и мислам нема да можат да функционират послем шпанскта серија што ја направија. Типувам за Розита.
Иначе навивав против групата на Рик во финалето зошто премногу во облаци ми се кренаа, мислеа дека се непопедливи па редно време е некој да ги спушти малце.
Неган мислам дека ќе го направат добар лик зошто цело време новиве групи ги прават непријатели па во секоја сезона гледаме Рик вс непријателите. Редно време е да сменат малце.

И на крајот сите зомбинња ќе умраат дал и од нуклеарка дали од мечот од Мишел,дали од стрелата на Дерил,дали од пиштолот на Рик,,ама на крајојт сите ке добиеме среден прст дали од некој глушец ,дали од некој пајак..дали од воскреснувањето од адмиралот...ТОП серија !!:гик:

Во следнава сезона мислам дека ќе го изневерам Дерил еднаш со чичко Неган. Срце е, ќе ми прости.
ех, ех, ех
класично женско

те попали неган со тоа тозбоганот?
си ги реди си ги ака кој сака од земја?
алфа мажјак е, ќе те заштити?
губи се!

ех, ех, ех
класично женско

те попали неган со тоа тозбоганот?
си ги реди си ги ака кој сака од земја?
алфа мажјак е, ќе те заштити?
губи се!

Ништо од тоа, i have a thing за бедес ликови што изгледаат добро. Рецимо Рик е бедес и според дефиницијата алфа мажјак, али е сув и не личи на ништо. Не туку ми анализирај и пушти ме да се палам како млада тинејџерка. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom