The Walking Dead

Ja pomisliv deka go kasnaa Bob vo vodata, epten nekako gej se ponasa: Are you okay? Im okay now. Ili u crkvata kao one last kiss. I mislev iskoci nadvor da umre.
Ako e kasnat, jako se zaebaa kanibalistive.

Fala so ne me pingnavte deka sum u pravo. Ke mi spojlnavte prvite 5min.
First legit theory so bidne. Yay.

Jaka epizodava. Epten se brutalni, site prvi tri. Neznam so da ocekuvam za finale!

Искрено гледано мислам дека е малку преценета серијава. Значи љубител сум на вакви постапокалиптични серии и ја следам и оваа и ќе продолжам да ја следам, ама мора да се признае дека за толку многу сезони до сега и премалку работи се случија. Има некои епизоди каде што од почетокот до крајот се на се ќе има една-две небитни дешавки. Значи разбирам јас момент преживување, секој за себе, одење во крајност, поместување на границите на морал и прифаќање на работи од страна на луѓето кои пред апокалипста биле неприфатливи ама има и многу парадоскални ситуации. Па само 10 групи низ Америка да има како оваа на Рик, мислам дека веќе немаше ни едно зомби да остане кога ќе се погледне по колку убиваат во просек. Некако мора повеќе работи да се случуваат и имам надеж дека ќе биде позанимлива сега по најавиве за наредната епизода зошто ставрно не ми е јасно во кој правец се движи серијава, дали има некоја целина или ќе гледаме константно преживување на група луѓе се додека не им текне на продуцентите дека треба да ја завршат серијава.

Се надевам дека ќе прикажуваат паралелно што се случува со групата што замина за Вашингтон и останативе. Колку ќе отидат и тие за Вашингтон, веројатно ќе зависи од Керол/Меги/некој Х лик што го доведе Дерил.

Иначе единствено нешто што ме напиња во серијата е моментот со зомбињата. Многу се у позадински моуд. Претставуваат закана само кога се во голема група, иначе се гола вода. Исто и што не се кажува ништо како настанале тие срања во светот. Ова со Јуџин дава као малце надеж дека серијата ќе отиде кон насока борба за да се прекине зомбилендот, да се најде лекот и сл.

Dude you can't end it like that!

Иначе епизодава ептен беше еден checkpoint да се види до кај стигна групата. Брзото решавање на проблемите, поретките жртви, кои резултираат со побрутални методи, покажуваат дека веќе знаат да се снајдат у новиов свет. Очекувам сезонава значително помалце луѓе (од групата) да умираат. Веќе не примаат така лесно нови, а секад се мање-више таа бројка. Со смртта на Боб се прави простор за Морган, мада не би ме изненадило уште еден максимум да умре, можда Саша. Иначе за Морган очекувам да се сретне со групата што отиде за Вашинготн, не со таа шо остана, секад така се дешава.

Друга работа. Секад у групата има еден moral compass. Прво беше Дејл, после Хершел, а сега во тоа прерасна Тајрис. Интересно беше пошто другиве од старт си беа такви, а Тајрис работите кои се случија го претворија у ваков. Затоа и мислам дека долго време ќе се задржи у серијата, пошто ако примеќате, преживуваат само тие кои се менуваат и адаптираат, т.е стекнуваат некаков нов карактер како последица од настаните. Тие што остануваа исти од првото појавување, сите ги снема. Само што сега се појави и попот. Ова може у две насоки да отиде, или еден од нив двајца да умре па тој што ќе остане да биде единствениот moral compass, па само еден да го држи местото, или попот да го промени карактерот, т.е да почне да покажува јајца и да си останат двајцата подолго време. Интересен лик ми е у секој случај попчето, се надевам ќе си поживее малце.

TAINTED MEAAAAAAT! One Love - Bob Greene, Gone but not forgotten <3

Dude you can't end it like that!

Иначе епизодава ептен беше еден checkpoint да се види до кај стигна групата. Брзото решавање на проблемите, поретките жртви, кои резултираат со побрутални методи, покажуваат дека веќе знаат да се снајдат у новиов свет. Очекувам сезонава значително помалце луѓе (од групата) да умираат. Веќе не примаат така лесно нови, а секад се мање-више таа бројка. Со смртта на Боб се прави простор за Морган, мада не би ме изненадило уште еден максимум да умре, можда Саша. Иначе за Морган очекувам да се сретне со групата што отиде за Вашинготн, не со таа шо остана, секад така се дешава.

Друга работа. Секад у групата има еден moral compass. Прво беше Дејл, после Хершел, а сега во тоа прерасна Тајрис. Интересно беше пошто другиве од старт си беа такви, а Тајрис работите кои се случија го претворија у ваков. Затоа и мислам дека долго време ќе се задржи у серијата, пошто ако примеќате, преживуваат само тие кои се менуваат и адаптираат, т.е стекнуваат некаков нов карактер како последица од настаните. Тие што остануваа исти од првото појавување, сите ги снема. Само што сега се појави и попот. Ова може у две насоки да отиде, или еден од нив двајца да умре па тој што ќе остане да биде единствениот moral compass, па само еден да го држи местото, или попот да го промени карактерот, т.е да почне да покажува јајца и да си останат двајцата подолго време. Интересен лик ми е у секој случај попчето, се надевам ќе си поживее малце.

TAINTED MEAAAAAAT! One Love - Bob Greene, Gone but not forgotten <3

Мене пак на обратно ме влече. Се ми се чини дека отсега ќе гледаме друг Тајрис. Кога копаа гробовите и кога кажа дека патот до Терминус "го убил" мислам дека сакаше да каже дека конечно прифатил како функционира светот сега.

А Морган не би го очекувал скоро. Има голема временска разлика од кога Рик го преправи знакот до појавувањето на Морган пред истиот.

ЕВРИ БАДИ ХЕЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈТС КРИИИИИИИИИИИИИС

мислам дека Ноа ги сретнал Керол и Дерил и Керол сега глуми дека е повредена да види што се случува во болницата додека Ноа и Дерил ќе се вратат кај Рик и групата и заедно ќе ги нападнат..

И јас така мислам, Керол мораше да биде таа што ќе глуми дека е повредена пошто Дерил или немаше да го земаат или ќе го убиеја пошо е алфа мажјак ќе превземе контрола над болницата, како што рече Ноа дека не го земале татко му или брат му(!?).

Мех многу е досадно ова една група по сезона, сеа наредна епизода ќе ги гледаме get Eugene to Washington групата. Мора да ги мешаат ебаго по 16-17 минути за секоја група.

И од каде Бет стана бедес кога у затворот не излезе надвор цело време со Џудит се заминаваше и викаше we all got jobs to do. :D

И уште нешто, пред болницата кога бегаа имаше коли со крстови од позади, баш у таква како шо избега Бет, дали овие ја киднапираа одма таа епизода кога се разделија со Дерил?:confused:

Инаку се гледа дека е американско шоуво.
FREEDOM ABOVE ALL. :D

10799638_10152822485260789_1321530729_n.jpg

Не знаев дека зомбињава си ги мијат главите и си ги пеглаат косичките. Тотално лепршаво.

Имаат повеќе грешки у маскиве вака.
Едвај чекам секој понеделник за да глеам зомбиња што биле на фризер :)
Нема врска, интересна е сезонава. Само мрчам.

Oдлична сезона сега за сега.......големо подобрување од секој аспект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom