The Walking Dead

Добро беше,али не многу возбудливо....или гејот или Јуџин според мене. Друго не знам што да исмоментирам. Тоа е,ќе чекаме нова сезона 7ма. Кога знае некој?

и јас мислам дека е Јуџин, не за џабе последниве неколку епизоди му дадоа повеќе Screen Time и од Дерил и некој други главни ликови.

у пм ќе биде интересно кој ке чека до октомври сеа па

Abe gluposti. Pola epizoda ko reality show, koj ke ispadne od kukjata velikog brata, the weakest link, pack your knifes and go sranja.
Pa I zavrsi so cliffhanger. Nek se ebat so taa palkata site.

Fucking amateur hour. Tenzicna epizoda ama koj kur.
Kolku samo bese najjaka sezonata, zaso sea sakaat da mi skrsat film ej...

Dzubrinja.

Целата тензија и моментите како оној на Морган и све тоа го уништи крајот со најглупиот клифхенгер евер сиин.
Губам интерес за серијава, кој ги ебе.

Се согласувам со сите погоре, слабо финале, многу слабо финале. Прво делот со Керол, тотално непотребен, и нелогичен, како Керол наеднаш стана непресметлива, не и се живее, глупости. Важно Морган пак уби човек, може има шанси за неговиот каректер да напредне.

Епизодата беше тензична, со секоја нова блокада до заробувањето во шумата, Неган, изгледа ќе биде интересен лик, но целата епизода беше непотребно развлечена.

И капак на се, најглупиот клифхенгер, ефектот ќе биде нула, толку зборување, толку хајп, демек финалето ќе биде нешто невидено, жими таквото, ако не е некој важен лик (Дерил, Мишон, Меги) тогаш со клифхенгерот ефектот нема да се осети воопшто, ако е некој лик како Јуџин или педерот, што вреди клихенгер и чекање со месеци за спореден лик, разочарувањето кај публиката ќе биде огромно.

Јас сепак мислам дека ликот кој имаше блиска средба со Лусил е... Џон Сноу

Стварно лоша епизода. По тоа дека едвај ја преживеале актерите, очекував нешто налик на масакрот во затворот од страна на Гувернерот, а добивме еци пеци пец и глупав клифхенгер.

И што мислите, кој е убиениот?
Мои претпоставки:
1. Абрахам 50%
2. Дерил 20%
3. Глен 15%
4. Јуџин 10%
5. Арон 5%
...
Меги, Саша, Мишон, Розита, Рик, Карл - 0%

Само да не ги чепкаат Дерил, Рик и Карл па и Меги......ама мислам дека еден од гејот или Јуџин отидоа.

п.с. Овие витезиве демек, од кај Исус бандата се?

Последно уредено:
Каков булшит крај еј. Обид за да го дигнат публицитетот повеќе, а само си го спуштија. Можеби најглупиот потег од било која серија досега. А огромен потенцијал имаше сезонава да ја направи The Walking Dead една од најјаките серии досега. Али со овој потег си остана просекче.

Искрено не ми е ни гајле кого убија, пошто кога ќе почне следната сезона, на сите реакцијата ќе ни биде „ааа него/неа значи... епа јебига“. Нема никаков хајп, хајпот умре со епизодава. Сеоски Џон Сноу ending.

Многу возбудлива и тензична беше епизодава ама мораше да ја упропастат со крајот..
Последните 10 минути беа одлични, Неган како и очекувано одличен беше и во најјакото крај.
Па да им ебам се по список на продуцентите за да привлечат гледачи со евтина финта ја уништија една од најбитните сцени во серијата и сега искрено ич не ми е битно кој ќе умре :tapp:

Мислам дека најголем проблем им е што тотално погрешно ја проценуваат публиката. Сметаат дека серијата им е јака на фановите ради неизвесноста кој ќе умре следен. Не е толку до неизвесноста, колку што е до конечниот концепт на умирање, пост-апокалиптичен свет каде што корисен лик за групата, кој исто така е fan favorite, умира. И сите се прашуваат како ќе се одржи групата во живот без него, па и каков ефект сето тоа ќе има врз самата приказна. Тоа е моментот што ја прави серијата да се истакне од другите, а не самата неизвесност. Пошто серии кај што секој може у секое време да умре ги има колку сакаш, оваа не е ништо поразлична.

Како очекуваат до Октомври да кријат кој е среќникот? Во денешно време вакви работи одма се дознаваат. Доволно е неколку слики од снимањата да протечат и да видиме кој фали.

Интрото на Неган мене ми беше одлично. Целата таа игра на мачка и глушец низ епизодата прекрасно доловено. Каков само 180 пресврт им се деси на Рик и компанија. Од we can take anyone до pissing their pants. Ко ќе видиш и лесно поминаа со оглед на тоа колку Saviors тие убија.

Во fade to black на крај се слуша Меги како вика по Глен

ме кренаа у вис со пеизодва и на крај коа видов еци пеци пец ме акнаа од земја .... мислам дека режисериве ко да се у недостаток на инспирација или веќе незнаат у кој правец да ја тераат серијава... оваа глупост со керол во последниве епизоди (особено оваа) ама воопшто не им требаше.. ИЧ ИЧ ИЧ !!! какви све работи не претрпе и помина и какви све психоделични чинови направи на моменти - па падна од немај каде....

искрено посакувам рик да биде преебаниот у следнава сесија.. ( едноставно почнува да ме нервира во последно време) и незнам дали има некој истомисленик ко мене но мислам дека многу по интересна ке биде серијава ако се дознае дека има некаков лек за вирусот кој постои или барем некаква надеж. ова се претвори само во преживување и ништо повеќе.

Серијава е одамна нелогична ама ај....
Има некои интересни моменти и акција и доста публика што сака пост апокалиптични серии (иако мислам дека имало многу подобри идеи и серии со постапокалиптична тематика кои не успеале).. Али со вакви зомбиња успорени до макс и со дојдено сознание дека откако некој ќе цркне се претвора во зомби не гледам причина зошто по некое време светот не би се вратил во своевидна нормала... Да беа тие од World War Z или rage вирусот од 28 days later можеби и пологичен ќе беше ваков запуштен свет...

А за самава епизода па по толку чекање нешто да се деси оваа епизода они на крај завршуваат вака без везе, па можеа бар да покажат кој го средија и самото фаќање он Ниган и што понатака ќе беше доволен clifhanger а вака стварно просечна дури и досанда епизода...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom