The Walking Dead

па нели 90минути финале ќе било?

a0pwQ2O_700b.jpg

Јaс мислaм декa Дерил е тoј штo гo изеде зa сите пaри.

Сo oглед нa тoa штo нaјaвијa крвaвo финaле, и ги пoдигнaa дo плaфoн oчекувaњaтa, a не гo пoнудијa oчекувaнoтo, ќе мoрa дa се вaдaт нa пoчетoк нa нaреднa сезoнa сo ГOТ стил убиствa нa нaјбитните и нaјинтересни ликoви зa публикaтa.

Мoждa евентуaлнo Мишoн дa иде јaбaнa, aмa мене прв пик ми е Дерил.

Некако се ми изгледа дека Јуџин е тој што си го доби. Штом Јуџин му ги даде пишани плановите за изработка на муниција на Рик, сигурно тој отиде јабана како да ја надживеа корисноста во серијава.

Па видете вака дечки,според изјавите не ми е логично еден од Јуџин или гејот да е жртвата. Ние сите мислиме дека еден од нив е. Па ај и Абрахам нека е.

Финалево не тресна од земја сите,не беше како што очекувавме. Али ќе видиме Октомври,кој е жртвата,каква ќе биде динамиката на новата сезоната итн...

Изјавите беа за тоа колку ќе е брутално финалето, за тоа како ќе има доста солзи и ќе е тешко за гледање, а тоа го добивме во последните петнаесетина минути. Реално никој не очекуваше таков брутален крај, ни самата група не очекуваше дека може да ги снајде тоа, едноставно се преценија самите себеси.

За тоа кој ќе е жртвата, едноставно може да биде секој. Јуџин и Абрахам имаа доста сцени во последните неколку епизоди, но што знам не мислам дека тоа беше за да наведува дека е некој од нив, не во онаква ситуација кога може да биде секој. Е сега ако биде некој од Дерил, Карл, Глен, Меги, Мишон или Рик (не ми се верува) ќе биде доста тешко за нас, публиката. Aко биде некој од другите, публиката полесно ќе го прифати тоа.

Како и да е, според мене беше доста лошо решение да не се покаже кој е жртвата. Се дигна голем хајп околу финалето, се кренаа очекувањата со сите тие изјави и со Неган, сите очекуваа некој да загине. За на крај така да заврши и сега 6-7 месеци да се чека за да се дознае, доста ќе падне интересот дотогаш. Впрочем и доста голем број фанови го мислат тоа, видете што прават на ФБ на TWD страницата, ги бомбардираа со коментари на секоја објава за тоа.

Катастрофа од епизода, ваљда следна сезона ќе се борат со Ниган и компанија па здравје после следната сезона може ќе излезе нешто некој лек, надеж, цивилизација... Зашто ова веќе станува безврска

Sent from my HUAWEI G700-U20 using Tapatalk

ТАПА.
Значи со овие клише моменти преку таквото, најсериозно.
Секоја сезона нов негативец, и нови скроз ИСТИ предизвици за рик и групата.
Имаше интересни делчиња, со jesus и тие таму. Се открија нови групи, има повеќе преживеани, не се само они.
Но, мора нешто ново да видиме набрзина, пошто вака стварно клише станува секоја сезона се исто само формата е друга. А како што глеам и наредната сезона ќе биде таква (ќе има борење со негативците а.к.а Saviours) и ништо друго .
Ме заболе курац кој загинал у таа бруталната сцена, најискрено.
А толкав потенцијал има серијава, жално е у оваа насока да иде.

Фората е што ни они немаат одлучено кој ќе е, чекаат фидбек, собираат реакции и на база на тоа ќе одредат.
Под претпоставка дека значајните правци во серијата ги носат чисто од финансиски и маркетиншки план(затоа и го вратија Глен), очигледно е дека немаат храброст да умрат еден од носечките ликови, така што јас прогнозирам дека тоа ќе е Саша или Росита, од едноставна причина што квотата за женски и црни карактери е препуна.
се на се филер финале.

baniram za stripovi muabeti da znaete fyi :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom