The Walking Dead

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ја изгледав епизодава уште вчера и се разочарав ептен. значи серијава на моменти те држи ептен во неизвесност на моменти го дрват до немај каде!

малиов карл почнува баш да станува шериф што уствари и на никој не му одговара - до вчера беше копиљ сеа откако го рокнаа со пушката стана мужиште у пм.

криво ми е за стариот што ке умре ( најверојатно ) зашто единствено тој им шири позитивна енергија и ги чува од глупости.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
ја изгледав епизодава уште вчера и се разочарав ептен. значи серијава на моменти те држи ептен во неизвесност на моменти го дрват до немај каде!

малиов карл почнува баш да станува шериф што уствари и на никој не му одговара - до вчера беше копиљ сеа откако го рокнаа со пушката стана мужиште у пм.

криво ми е за стариот што ке умре ( најверојатно ) зашто единствено тој им шири позитивна енергија и ги чува од глупости.
Би било мале глупо целата серија да биде само акција и колење на шетачи......
Оваа епизода беше повеќе на Карл посветена,како дете расте во такви услови и во таква околина и дилемата дали да се убие тој другиот.Повеќе сакаа ваљда да ја покажат психолошката страна на живот во пост апокалиптичниот свет.......во какви морални дилеми се ставени,колку и што ќе успеат да задржат од тоа што биле,како ќе растат деца во таква околина..........
Иначе мислам дека после ова со стариот дека можеби ќе му дојде памет да не се курчи толку.

Само ме занима како ќе успеат да и стават крај на серијава.Отидоа предалеку за сако туку така да испогинат сите или да прекинат со снимање на епизоди..........Хепи ендинг најверојатно би требало да има целата серија (после кој знае колку сезони)........али како ќе успеат такво нешто да смислат неам појма.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Би било мале глупо целата серија да биде само акција и колење на шетачи......
Оваа епизода беше повеќе на Карл посветена,како дете расте во такви услови и во таква околина и дилемата дали да се убие тој другиот.Повеќе сакаа ваљда да ја покажат психолошката страна на живот во пост апокалиптичниот свет.......во какви морални дилеми се ставени,колку и што ќе успеат да задржат од тоа што биле,како ќе растат деца во таква околина..........
Иначе мислам дека после ова со стариот дека можеби ќе му дојде памет да не се курчи толку.

Само ме занима како ќе успеат да и стават крај на серијава.Отидоа предалеку за сако туку така да испогинат сите или да прекинат со снимање на епизоди..........Хепи ендинг најверојатно би требало да има целата серија (после кој знае колку сезони)........али како ќе успеат такво нешто да смислат неам појма.
по моја лична претпоставка сакале несакале ке мора да ја напуштат фармата. барем ја ко шо претпоставувам е дека ке им дојде поголема група на шетачи па ке мора да ја напуштат - не сите - газдата на фармата најверојатно ке го изедат со уште 2ца од прилика. мислам дека таа ќерка му ке остане со кореанецов и дибеков шо пукаше со нив ке остане и ке се вклопи со групата.

инаку да не се курчеше детено како што почна стариот ке беше жив 100% и се некако ми се врти у глава дека цела група ке се подели на 2 дела.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
У пичку матер, се напнав. Само шо изглеав епизодава. Кој кур се праеше фраер малион? Ако имаше муда толку, шо не го упуца зомбито? Барем ќе преживееш стариов или барем немаше да знаеме дека постои тоа кричрот. А треба да го скинат тој. Ептен антипатична фаца има, ќе ги заебе.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Леле колку ми падна жал за Дејл, па нормални ли се кој лик го убија! :mad:

Изгледа несогласување за хорнорар/понатамошно снимање. Како и да е, сите се жалите што има повеќе драма во последно време, ама мене тоа воопшто не ми смета...напротив доведува за пореален приказ на карактерите во серијата, и одвивање на истата....тоа што се опркружени од зомби, незначи дека проблемите во заедничкиот живот магично ќе исчезнат и сите ќе бидат сложни, се знае дека луѓето се терсене од поглед на комуникација и согласност кога се во групи, различни карактери, различни приоритети и ставови...љубомора, алчност,себичност, недоверба.

Да не идам офтопик се разбираме најверојатно, сите работи што се случуваат во серијава најверојатно би се оствариле и во било која друга слична ситуација кога е во прашање меѓучовечкиот однос во такви екстремни услови на живот.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Сеа зомбиво што го уби Дејл беше истот што малиот не го упука, али истата ситуација можеше да се случи и со друго зомби кое да речеме залутало натака. Зашто до сеа баш и не покажаа како на фармава се бранат од некое зомби коа ќе залута или дали имаа ставено огради од сите страни. Значи не дека малиов е нешто крив али он ќе си се осеќа виновен. Сакам постапоклаиптични серии ама 2 сезона ми е некако по затупена треба малце да земат некои сегементи да речеме од Џерико кој иако не беше со зомбија, беше постапоклаиптична серија и доста интересна.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Леле колку ми падна жал за Дејл, па нормални ли се кој лик го убија! :mad:

Изгледа несогласување за хорнорар/понатамошно снимање. Како и да е, сите се жалите што има повеќе драма во последно време, ама мене тоа воопшто не ми смета...напротив доведува за пореален приказ на карактерите во серијата, и одвивање на истата....тоа што се опркружени од зомби, незначи дека проблемите во заедничкиот живот магично ќе исчезнат и сите ќе бидат сложни, се знае дека луѓето се терсене од поглед на комуникација и согласност кога се во групи, различни карактери, различни приоритети и ставови...љубомора, алчност,себичност, недоверба.

Да не идам офтопик се разбираме најверојатно, сите работи што се случуваат во серијава најверојатно би се оствариле и во било која друга слична ситуација кога е во прашање меѓучовечкиот однос во такви екстремни услови на живот.
Не! И во стрипот умирал. И тоа на многу похард кор начин. Шетајќи низ шума го каснува некое зомби и овој крие од бандава. Оди вечерта да си умре поштено во шума ама налетува на група шетачи кои буквално го растргнуваат. Ако во серијата Шејн ја „плесна“ Андреа, во стрипот Дејл е тој :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Сеа зомбиво што го уби Дејл беше истот што малиот не го упука, али истата ситуација можеше да се случи и со друго зомби кое да речеме залутало натака. Зашто до сеа баш и не покажаа како на фармава се бранат од некое зомби коа ќе залута или дали имаа ставено огради од сите страни. Значи не дека малиов е нешто крив али он ќе си се осеќа виновен. Сакам постапоклаиптични серии ама 2 сезона ми е некако по затупена треба малце да земат некои сегементи да речеме од Џерико кој иако не беше со зомбија, беше постапоклаиптична серија и доста интересна.
фармата е од страна оградена и е надвор од населено место ако праштиш редовно ке знаеш. и за смртта на дејл 100% е крив малиот - во претходните епизоди газдата на рачнот кажа зашто не се мрдаа зомбите кои се во злизина на мочуриштето. не се доволно силни за да излезат од длабоката тиња која е наоколу мочуиштето па така ако малиот не се „заебаваше“ со зомбито немаше овој да успее да ја ослободи барем едната нога.
мене друго ми е прашањето. - кога тој дојде до местото прво го виде пола животно растргнато а пошто немаат зомбиа у близина значи тој е единствениот што се шетка наоколку - па добро мајку му стара ПОЛА животно го изел пола не и сеа од еднаш човек му се пријало? смешно е. и дефинитивно втораа сезона го затупа ептен!

Ф

Фил Ајви

Гостин
а и тоа зомбито како замка да му постави на Дејл со кравата, така изгледаше, значи тишина се слуша како расте тревата плус чистинка во радиус од 20+ метри околу него и демек не го приметил како се доближува до него, а знаеме дека зомбито штом забележи човек ги испушта тие звуци кои никако не се неприметни, не знам мене многу наивно ми делуваше

а за Карл што да се каже сепак е дете, треба да игра криенка и викторија во маало а не да лута по шуми и да спие во шатори, ете направи грешка и ја плати скапо, ако гледате така на мене глупо ми беше излегуваат од меаната, типот ги рока со снајпер како да нема утре, не знаат ни кој е ни што е и му текнало на good guy Рик да го спаси дури и ризикуваа да бидат фатени од шетачите, еве на пример да си заминаа тогаш не би дошло до никакви полемики и несогласици

како и да има доволно адреналин во епизодите, така нека продолжат

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Следнава епизода и Шејн умира. :mad:

Мене не ми е јасно што е со тие труповите полицајци што ги најдоа Рик и Шејн кога требаше да го убијат тој малиот. Нели рекоа не се гризнати и сл. Што е работата со тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
А да не го прашувате, што викате? WTF!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Мене не ми е јасно што е со тие труповите полицајци што ги најдоа Рик и Шејн кога требаше да го убијат тој малиот. Нели рекоа не се гризнати и сл. Што е работата со тоа.
Рекоа дека се изгребани.....едниот по лицето другиот по рацете.Скроз незначајна сцена од која успеаа да се направат 10000 теории за тоа од каде би можела да дојде заразата.Единствено што беше интересно со тие двајца е што кога беа легнати труповите еден до друг (шерифи иначе беа, не обични цајкнани,баш како Рик и Шејн) и му текна на Рик да не го остава Шејн сам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
4chan ме спојлна за Дејл.
lameass епизода. 12 angry man ли гледам?

Има фантастични драми ако сакам такви. Сакам зомбиња, хорор, крв, тензија и weirdly.. пукање.
Макар траела 2 сезони.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Заборавив да пишам за последната епизода. Има разлика од драма до драма во серија. Некои драми подигаат тензија и служат за разработување на дејството и ликовите. Некои пак, служат само како filler. Таква драма имаше во последната епизода. И Карл го направија ептен антипатичен. Знам дека е дете, ама тоа не значи дека треба да се однесува како морон. Ете, на крај Дејл го изеде стапот. И се надевам дека нема вечно да заглават на фармата.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ја изглеав 11-тата епизода.. Морам да кажам лош потег од страна на продуцентите, со самото тоа што Дејл умре, серијата дупло ќе изгуби на квалитет (ако ги прашувате оние на кои Дејл им беше омилен лик, вклучувајќи ме и мене). Тој ја разбиваше монотонијата во серијата некако и ширеше позитивна енергија. Ептен ми е криво. Иначе, Marick, зашо вака ми ја спојлна за следната епизода, јас мислев спојлерот е за 11 епизода, коа го отворив... мех.

Kajgana Shop

На врв Bottom