The Lord of the Rings: The Rings of Power

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Навистина, толку пари фрлија во првава сезона и нема ништо што изгледа скапо.
Првава сезона ти е како Фелоушип оф д рингс. Нема да има мн акција. Барем до сега е така.
Интересно беше тоа со Балрогот од Мориа што се подразбуди.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
И така првата сезона заврши, се измешано парам парче.
Не знам што да кажам, не сум воодушевен - просечна серија за сега.
Цела прва сезона се вртеше околу нагаѓање кој е Саурон.
И на крај го извадија Гандалф пред време.
Автоматски споено мислење:

И така првата сезона заврши, се измешано парам парче.
Не знам што да кажам, не сум воодушевен - просечна серија за сега.
Цела прва сезона се вртеше околу нагаѓање кој е Саурон.
И на крај го извадија Гандалф пред време.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.188
Поени од реакции
8.263
незнам каква е музиката во книгите ама овде е 10/10 откина све им ебам ја

кој ке чека сега 2години за нова сезона

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Првава сезона е серија што ќе се гледа 1 год.
Ако сакаат ремек дело како на Питер Џексон што ќе се гледа 100 год тогаш едноставно треба да ја раскажат приказната - толку е едноставно.
Овие режисериве наводно го увиделе тоа па ќе се поправеле во втора сезона, може затоа им треба повеќе време.
Музиката да, најдобра им е од сите аспекти на серијава.
За сега не е ништо култно што ќе се памети.
Уште една инстант серија - за жал.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.789
Поени од реакции
1.700
Ја изгледав сезоната и како некој кој нема апсолутно ништо читано од Толкиен, а филмовите ги има гледано последен пат, пред неколку години и доста работи се заборавени, не беше воопшто лоша, се гледа дека ова им е вовед во повеќе сезони, и почнува некако споро. Нешто што ми сметаше е тоа што серијата очекува гледачот да е добро запознаен со универзумот, што јас реков дека не сум. И одвреме навреме во некој дијалог ќе се спомне некој збор, за кој ти појма немаш и мора да читаш по вики. Пример овој таткото им држи говор и вика ние поминавме пат од Ered Mithrim до Ephel Duath и сега ВТФ, јас треба да гуглам каде се тие места на мапата да имам отприлика некоја идеја каде се наоѓаат местата во тој универзум. Или овој братучедот во Нуменор им збори, ние сме тие и тие и набројува некои поими, кои мора да ги најдеш. А посебно мора да знаеш некои поими (тука Амазон помага и има тривиа секција на секоја епизода) како што е тоа Силмарион, какви се тие дрва од злато и сребро во нивната татковина, и целата ситуација од првата ера, кој е претходникот на Саурон, Ару, Валар, брат и сопруг на Галадриел. Многу ме нервира ова, не можам да пратам нешто ако не сум запознаен со тоа. Слично беше со ГоТ но не во толкава мера.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.386
Поени од реакции
9.587
@Zlatikevichius шо е оваа дискусија за книгите нели не е дозволено во темата или за кого како. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.764
Поени од реакции
36.685
@Zlatikevichius шо е оваа дискусија за книгите нели не е дозволено во темата или за кого како. :D
Избришани се сите несоодветни мислења, не е за кого како. Ве молам сите доколку сте заинтересирани да дознаете било што во врска со делата на Толкин, да коментирате во соодветната тема во подфорум: Уметност, литература, јазик. Оваа тема е исклучиво за Rings of Power.

Инаку, @Zlatikevichius оди на работа (да, и во недела). Затоа, во иднина наместо да мудруваш, пријави ги несоодветните мислења и кога ќе бидам онлајн, ќе ги разгледам пријавите. Фала.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Избришани се сите несоодветни мислења, не е за кого како. Ве молам сите доколку сте заинтересирани да дознаете било што во врска со делата на Толкин, да коментирате во соодветната тема во подфорум: Уметност, литература, јазик. Оваа тема е исклучиво за Rings of Power.

Инаку, @Zlatikevichius оди на работа (да, и во недела). Затоа, во иднина наместо да мудруваш, пријави ги несоодветните мислења и кога ќе бидам онлајн, ќе ги разгледам пријавите. Фала.
На многу нивоа ти е погрешно ова што го правиш у темава.

Не може сосема да го игнорираш канонот.
Серијата е нераскинливо поврзана со канонот.
Можеш ти да се трудиш дискусијата да не премине во дискусија за книгата, ама е невозможно да се игнорира канонот.

Kajgana Shop

На врв Bottom