The Leftovers

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Како да ја ќариш Лив Тајлер - облечи се во бело, пуши цигара и опседнувај ја каде и да оди, ќутејќи. Ебате сектата.

Добра епизода, има потенцијал серијава ама ќе видиме како ќе се развие понатаму. Има LOST шмек доста, во ситниците како кратките флешбекови, мистеријата со животните и чудните групи на луѓе. Ќе ја гледам и понатаму, се надевам дека ќе се развие како што треба, зошто има голем потенцијал и глумата е на одлично ниво.

П.С. Шекил. :(

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Да не претеруваме, иако не сум голем фан на LOST ама пилотот беше врв и 10 пати подобар од пилотот на The Leftovers

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да не претеруваме, иако не сум голем фан на LOST ама пилотот беше врв и 10 пати подобар од пилотот на The Leftovers
Гледаш каде реков дека е ист по квалитет? Само реков дека го има шмекот, што е нормално, зашто истиот човек ја прави серијава. Јебал ве елитизам, мора да кажете дека нешто е боље што веќе го знаете од нешто ново.

H

HoT IcE

Гостин
Вчера го изгледав пилотот и сум импресиониран од атмосферата на серијава. Колку е депресивна, сите ликови депресивни па и одлична шминка сите изгледаат пропаднато, баш се добива оној впечаток дека сите изгубиле некого и неможат да се вратат во нормала.
Ми се допаѓаат како ги прават сцениве, многу добро ја билдаат мистеријава и ликот на Кевин. Многу интересни се флешбековите и секогаш морбидните сцени со еленот кој го гледа надополнето со прејакото пиано во позадина. Како и секогаш ХБО растура со саундтрак и серии. Не ме ни чуди зошто серијава се спредува со ЛОСТ затоа што уште од самиот почеток добиваме одличен пилот со многу мистерија, теории и прејака глума. Ќе видиме како ќе се развива серијава, ама мислам дека ќе биде лудница серијава.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ова се замрси уште толку, живо ме занима до кога ќе тепат вака и во кој правец ќе тргне, многу недефинирани ликови после втората епизода. Што всушност треба да претставува овој црнецот, не го сфаќам?

Колку ми се иритантни близнаците од Очајни домаќинки, и таму еве и тука сега не можам никако да ги поднесам:facepalm::facepalm:

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Таман па ништо не ми е јасно од серијата, ок да фураат мистерија и све тоа, ама у две епизоди повеќе ме збунија него што сфатив нешто. Освен дека главниот лик е шизофреничар како татко му?! Дека ликот со кого ги убиваа кучињата ми личеше како да му е имагинарно другарче. Или па кој знае...Може се трипам. Во секој случај не е лоша, ама фаворит од новите сепак ќе ми остане Halt and catch fire

H

HoT IcE

Гостин
Колку епизоди се планирани? Ако се 10+ таман иде дејствиево, ако се 10 шо знам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.111
Поени од реакции
46.055
kolku bese bedna vtorava epizoda :facepalm:
sram me fati sto ja izgleav.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
Таман па ништо не ми е јасно од серијата, ок да фураат мистерија и све тоа, ама у две епизоди повеќе ме збунија него што сфатив нешто. Освен дека главниот лик е шизофреничар како татко му?! Дека ликот со кого ги убиваа кучињата ми личеше како да му е имагинарно другарче. Или па кој знае...Може се трипам. Во секој случај не е лоша, ама фаворит од новите сепак ќе ми остане Halt and catch fire
По првата епизода и јас мислев дека типот му е имагинарно другарче, ама по оваа, сигурен сум дека не му е. Ќерка му го виде кога стоеше со него и и ги даде пивата или што и да беа. Само многу јако е што гласовите на татко му му кажаа дека испратиле некој за да му помогне. Што треба да значи тоа? Дека татко му комуницира со заминатите?

Дека е се забегано и максимално замрсено - е. Ама баш тоа ме прави да ја сакам серијава. Уште повеќе ме потсеќа на Lost!

@Io Sono Interista , @wot , @џимеј - гледате ли вие?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
А пак старчето татко му што се излапа со шефицата во полицијата, од кај па таа со него :pos:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Пак на иста фора серијава, пушти 10 паралелни приказни кои на прв поглед немаат никаква логика и чекај објаснување цела сезона. Изгледа ова е добитна комбинација да створиш почетен интерес, па после останува на серијата ако е квалитетна да направи име. You had my curiousity, but now you have my attention. Ме потсеќа на Alcatraz и Under the Dome многу повеќе него на LOST, LOST беше многу добра и мислам дека не е фер да се споредува со оваа.

Ќе ја гледам пошто сум sucker за мистерии и немам друга серија која моментално ја следам. Интересна делува на почеток, можеби не е на ниво на HBO но не ми пречи, расположен сум за една ваква light серија. Глумата во главно е ОК и музичето е напнато и одговара.

П.С. Arwen колку е остарена!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Zlate i jas ne sum ja pocnal, iako ja simnav edna nokj.. skeptik sum golem, cekam barem edna sezona.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мене не ми се ни гледа втора епизода, а да се надевам 30 епизоди како на Фринџ дека ќе се оправи серијата нема шанса

Kajgana Shop

На врв Bottom