- Член од
- 13 март 2011
- Мислења
- 2.281
- Поени од реакции
- 2.001
ne bese tolku filmceto kolku so facata na Stan poso ne i bese vistinski tatko i samata emocija koga mu rece deka go saka....toa bese toa..
Ти па отече со Стен
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne bese tolku filmceto kolku so facata na Stan poso ne i bese vistinski tatko i samata emocija koga mu rece deka go saka....toa bese toa..
Ти па отече со Стен
idi glej ja linden kako pusi cigari
Што се замарате... оди една страна поназад џимеј целата ја има прераскажано, ќе ви заштеди време и мегабајтиСо дечко ми почнавме да ја гледаме. Изгледани прва и втора епизода. Ни се допаѓа на двајцата, продолжуваме.
The Killing S03E01-E02 PDTV XviD-TM
WTF? season 3???????
Данската е супериорна во однос на америчката.Поголема тензија и мистерија од сите аспекти, на моменти дури апла напнато ко у трилер ко 7 да речеме, има каде каде подобра глума. Америве ископирале се до детал од музика, кадри и реплики, буквално истите реплики се. Данската има 20 епизоди во прва сезона и секоја епизода трае саат време, убиството се решава уште во прва сезона. Сега ја почнав втора сезона и се разработува сосема нов случај. Прво ја изгледав данската а од америчката видов само нешто, па и од тоа што го видов делува очајно глупо, освен кинематографијата.
p.s.
Wallander, The bridge се слични скандинавски крими мистерии, па кој сака нека повели.![]()
Си гледал копија на данската.sve toa super....ali najvise zavisi koja prva si ja gledal...ja ja gledav amerikanskava...i kolku saka neka e bolje danskata nema sansi da ja gleam...
Си гледал копија на данската.![]()
Зошто Адидас е секогаш поквалитетна спортска облека од Адибас?Па што?![]()
Важи.Темава не е за данската серија, мислев дека ти е јасно тоа до сега
Зошто непочитување? Си плаќаш за правата и си снимаш за своја публика. Ако биле навредени авторите, немало да дозволат некој да им снима нивни материјал.Зошто Адидас е секогаш поквалитетна спортска облека од Адибас?
Хм зошто? Прво е непочитување на одлично напишано дело, не дека и данската си нема маани. Значи земаш совршен трилер и буквално го шминкаш за да биде поприкладен за американска публика и го претвораш во лимонада (до душа и од Твин Пикс земале некои работи), почнувајќи од главниот лик и инспекторката која е лика и прилика на една секси и забавна девојчица и е сосема спротивна од Сара Лунд (а оваа е Сара Линден
) која во принцип е неконформиста од типот на "идеме до крај без оглед на последиците" за разлика од Американката. И што е најважно во Forbrydelsen ја има тензијата, постојано те држи на работ, секоја епизода изобилува со нови докази, осомничени, напнати сцени што даваат чувство дека во секој момент серијата ќе ја премине границата од крими драма во хорор, јас толку плот твистс немам сретнато уште од времето на Лост. Исто така дејствието е реално, баш ко да е земено од нечиво секојдневие, а и поприлично ги одсликува Скандинавците и нивниот менталитет ако го тргнеме на страна фактот дека е ова ТВ серија и невообичаени нешта сепак се случуваат.
Важи.
Али ако не беше данската и темава немаше да постои.![]()