The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Сестра ми ме тераше да ја гледам серијава уште од кога почна да се емитува, и сега видов зошто. Отиде експресно за 3 дена, ме зарази со атмосферата, напнатоста пресвртите и најмногу од се, Сара Линден:love:. Знам дека и Џимеј се вљубил во неа ама јас ќе ја женам:). Значи се топев кога Линден ќе се насмевнеше, таква насмевка не се сеќавам дека сум видел на друго место, па како си ги џвакаше мастиките а бе милина, па џемперчињата... мераци. Исто и Холдер беше топ, многу јак лик, како и сите други.
За дејствието во серијата, ги читав коментарите од тие што ја чекале премиерно и кај дел имаше реакции поради развлеченост, убеден сум дека ако одеднаш сте ја гледале подруго ќе ви било, креаториве замислиле дека дејствието ќе трае 26 дена, ама ти ако ја гледаш со толкави паузи една по една епизода, нормално дека ќе се жалиш зошто чекав една недела за да гледам како Линден си го бара синот цела епизода. Мене од тој поглед ми беше апсолутно погодена, нормално дека ќе има погрешни траги во истрага за убиство и сигурно во реалноста не ги откриваат за 5 дена убијците. Исто и музиката на крајот од епизодите беше прејака, едвај чекав да ја слушнам.
Завршна оцена, не би ја ставил во рангот на Сопранос, Жицата и ББ, ама многу блиску, нијанси, 9.5/10. За сите, а посебно за тие што се по детективските приказни, ова е задолжителен материјал.:) Во скоро време и оригиналот обавезно ќе се гледа.

А, и морам да кажам кога го гледав Стен таткото, само на Луи ме потсеќаше, исти движења и градба, исто и Ричмонд беше плукнат Фил од модерн фемили, само сериозен.:D

И мислите заборавив...
tumblr_m0dd2sFhpC1roe11qo1_500.gif

ауу ќе се отрујам бе, што ви е со таа линден убава, нормални ли сте????????

Да бе озбилно, не влегував во темава да не прочитам некој спојлер кога што да видам имало машки заљубени во Линден. :ROFLMAO: Ај да ве разберам во Холдер, ама брате Линден?!?!?

glasses_gif.gif

Да бе озбилно, не влегував во темава да не прочитам некој спојлер кога што да видам имало машки заљубени во Линден. :ROFLMAO: Ај да ве разберам во Холдер, ама брате Линден?!?!?

glasses_gif.gif
џимеј сака да ја жени :)

Ја изгледа комплет?

џимеј сака да ја жени :)

Ја изгледа комплет?

Јесте пред пола саат последната епизода ја смачкав.
Цело време имав впечаток дека гледам Твин Пикс, само без она Линч елементите ака овде ќе ставам чудовиште, овде џин. :) Две сезони, едно убиство на средношколка, па таа имала таен живот, во Твин Пикс имаше ескорт дами и овде, не знам многу сличности. Ќе да Данецот што се инспирирал за сценариото серијава му била омилена.

Кинаман начисто ме освои, страшно згод... овај добар актер:D

П.С
Знаев дека има некој од фамилија вмешан во убиството, ама се ми се чинеше дека мајката ќе излезе, не тетката. Како ја шетаа женава, ми делуваше како да бега заради грижа на совест, а она уствари се пронаоѓала себе

ауу ќе се отрујам бе, што ви е со таа линден убава, нормални ли сте????????

20E05DD463932AFA82ECFAD621FA8.jpg

Да, се сложувам. Може и Данката не е мис Данска али е бе брате мртва озбилна, дали два пати се насмеа во цела серија. :) И кога гледа накај камера и ќути од толку што е сериозна мислиш шамар ќе ти врзе. :D

Абе луѓе, можеби жената не е на ниво на Ен и Џоли, ама видете ја бе, права жена е. Во серијава ја имаа направено никаква, пошо нели таква и улогата и беше, со подочњаци, исцрпено и бледо лице, а океј светла е ... итн итн...
Mireille+Enos+HBO+Luxury+Lounge+Honor+60th+hoEYE67XmYhl.jpg

Mireille+Enos+2009+Lucille+Lortel+Awards+U80kkhFmt9fl.jpg

:love::love::love: Hi there, gorgeous.

Која двојка се човече:pos::pos::pos:

Доста за физичкиот изглед, :D get over it не сте пубертетлии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom