The Event

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка си, не 9 туку 6.5 (последната епизода). Flashforward имаше 9 (значи 2.5 повеќе) и видовме што се случи.

Да, ама The Event се емитува на NBC. Оваа недела The Event е најгледана драма во главната демографија на оваа мрежа заедно со Law & Order: Special Victims Unit (а трета по вкупна гледаност).

Инаку серијата ми е стварно интересна и се надевам дека нема да ја укинат.

Епа неможе да ни кажат се што не интересира.
Важи!

Ја пропушташ поентата. Иако серијата е за евентот, така и се вика, досега ништо немаше во филмот за тој евент. Така да ја ја гледам серијата за карактерите, исто како лост.
derp.png

Јас еве ќе се самоцитирам од дискусијата со wot:

На крај краева нема ништо интересно тука па да ме копка, уште сега знам што е: Има некои вонземјани, појќето добри, по некој лош или обратно. Имаат смислено некоја голема ујдурма со работен наслов The Event. Има некои добри луѓе што ќе сакаат да ја спречат ујдурмата. Има и некои лоши луѓе кои па сакаат да ја бидне ујдурмата. На крај ујдурмата ќе ја спречат. Ако имаме среќа ќе ни кажат што била подетално. Тоа е тоа :)

Заборавив само да напоменам дека едно 20 души ќе знаат што е Евентот ама никој нема да ни кажува :) Таман некој да се реши и одма ќе снема струи, ќе паѓаат плафони :pos:

Ако за Lost дискутиравме дали е базирана на карактери или на мистеријата, за оваа сигурен сум дека нема ни да има дискусија, оваа ќе биде на карактери.
P.S. друштвото од Lost полека се собира или така ми се чини? :)

А се примаат некои шо не се во друштвото Lost. Инаку интересна епизода, па ќе видиме понатаму до кај ќе догураат.

Глеаше некој петта? Супер епизода. Се прашувам само дали
Софија е толку добра и невина ко што се прикажува.

The Event доби цела сезона од 22 епизоди, значи ќе уживаме до мај наредната година, а ако рејтинзите останат стабилни (оваа недела за прв пат нема пад во рејтинзите и гледаноста), може да се надеваме и на втора сезона. :)

И за да не ме кара чичко Интериста, секое утро во вторник има нова епизода (овсвен тогаш кога нема да има).:)

Глеаше некој петта? Супер епизода. Се прашувам само дали
Софија е толку добра и невина ко што се прикажува.

Е што беше толку супер? И зошто си го ставил тоа во спојлер?
Ај да ставам ја едно пророчанство во спојлер:
Ми се чини дека оној типот сака да ја снема Софија. Овие ја ставија воз и се надеваат дека ќе ги одведе до него. Што ако типот сакаше да ја стави сама во воз за да го дигне возот во воздух?
:) Патем, го викам „типот“ зошто му го заборавив името и ме мрзи да барам...

Е што беше толку супер? И зошто си го ставил тоа во спојлер?
Ај да ставам ја едно пророчанство во спојлер:
Ми се чини дека оној типот сака да ја снема Софија. Овие ја ставија воз и се надеваат дека ќе ги одведе до него. Што ако типот сакаше да ја стави сама во воз за да го дигне возот во воздух?
:) Патем, го викам „типот“ зошто му го заборавив името и ме мрзи да барам...

Дај бе не ме заебавај 3 саат беше.:) Малку да зацрниме, да се убие монотонија. Не, сериозно абер немам, во моментот така ми изгледало.
Иначе јака беше бе епизодава, посебно turning point-от коа
Вики ги упуца нејзините без око да и трепне.
А пророчанството твое држи место, истото го помислив, дури мислев дека и така ќе заврши епизодата, со
јака експлозија на возот
ама ме зезнаа. Ама мислам дека чим така не ја завршија, сигурно нема така да ја почнат наредната.

Очекував повеќе од серијава според најавите ама испадна дека е ептен без врска. Според мене серијава е толку слаба што не би можел да одберам еден цврст жанр по кој се води. Толку е clueless што дури од сега не ме интересира кој би бил The event.

Матер му ебеш, не знам дал да плачам, дал да се смеам, дал .... nevermind.:)

Која е врската меѓу Шон, и вонземјаните? Демек сакаат да не убедат дека сите се поврзани? Heroes/Lost картата? Не се ни знаат, ама сите се битни за приказната. И Софија шо типка е? Зошто баш неа да ја ослободат, кога главниот им нивни сега јасно кажа дека не прима веќе наредби од неа (читај: I don't care about her).

:)
Интересно размислување, ама ми изгледа на лик кој мора да преживее :)

Интересно размислување, ама ми изгледа на лик кој мора да преживее :)

ќе тера Софија до крај,него многу брзо се одмотува клопчето некако,ќе следат веројатно досадни епизоди

Тешко да ја убијат Софија. Многу некако делува како важна за вонземјаниве за неа да ја кикнат.
П.С.
Сестрава на Лејла е мртва или жива??? Мајка и сум сигурен дека ја убија, татко и го еве го се враќа од мртвите, ама за сестра и врска неам??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom