Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ни јас немав проблеми. Туку гледам дека мерачот го средиле. Се упдејтира скоро на пола саат изгледа... :D

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:766 / 18.489 :vozbud:

Od deneska nemam 20 mbs nego 18 i pol .Valjda tolku mi drze linijata :))E sea duri leta netot :)))siminja so 1.8 mbs u sekunda :))) i so 2 ukluceni recivera linijata e 12 mbs(PREMIUM)

untitled.png

Симнување 100 мб за помалку од 40 секунди користејќи Call & Surf Comfort!
не обрнувајте внимание на тоа 1 minute remaining... секундарно го покажа...
it seems great to me!!! :smir:

Им се пожалив на КејблТел зашто интернетот ни е малу поспор и ни рекоа дека не е до нив, туку до нашиот рутер. Шо треба да направиме за да ни се зголеми брзината?

деновиве од рапидшер побрзо се симнува

Им се пожалив на КејблТел зашто интернетот ни е малу поспор и ни рекоа дека не е до нив, туку до нашиот рутер. Шо треба да направиме за да ни се зголеми брзината?

Што има врска Адсл со каблетел ????

деновиве од рапидшер побрзо се симнува

на некој од рапидшер му симиња побрзо...
на некој нетот му е бољи, му симиња побрзо...
...има поише опции коа ке видиш :smir:
peaceout!

на некој од рапидшер му симиња побрзо...
на некој нетот му е бољи, му симиња побрзо...
...има поише опции коа ке видиш :smir:
peaceout!
кај мене интернетот е секогаш со иста брзина...никогаш не паднал ниту се мењала брзината(освен кога го минам лимитот нели нормално).

имам d-link dsl 360R модем и поддржува 8 мега бита брзина,ко што гледав на нет,моја сопственост,купен од т-хоме,и сеа ги прашувам на 0800 12345 дали ако сакам поголема брзина(под претпоставка ако ми поддржува линијата поголеми брзини) треба да купам нов модем,одговорот беше да!неможело размена да се прави.еб*те политика глупава што ја имаат

имам d-link dsl 360R модем и поддржува 8 мега бита брзина,ко што гледав на нет,моја сопственост,купен од т-хоме,и сеа ги прашувам на 0800 12345 дали ако сакам поголема брзина(под претпоставка ако ми поддржува линијата поголеми брзини) треба да купам нов модем,одговорот беше да!неможело размена да се прави.еб*те политика глупава што ја имаат

Модемот ти е од нив (бесплатно) или ти си го плати ?

кај мене интернетот е секогаш со иста брзина...никогаш не паднал ниту се мењала брзината(освен кога го минам лимитот нели нормално).

ама брат, финтата е што јас денес го стаив нетот (Call & Surf Comfort)
и пошо претходно бев на модем, а сеа на рутер.. одма откако го поврзав мавнам скриншот на рапидшер.. и фала богу уште е со таа брзина, и не ми падна ниеднаш, за разлика од коа бев на модем, паѓаше 30-40 пати дневно :nesum:

Модемот ти е од нив (бесплатно) или ти си го плати ?

платен,моја сопственост.ко што гледав на нивниот сајт,можам да земам гага модем/рутер ако се префрлам на call&curf,али не е тоа тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom