Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто спор ко да е интернетов?

untitled292.png

Очигледно сум слеп, не забележав дека покрај Overview, имало Details... for future reference, ако на некој му затреба.
шо модем е ова?

Ако телефонот многу ама баш многу го користите а ви треба брз интернет.Подобро не го земајте пакетот Call&Surf.Зошто кога и да работиш на нет телефонската линија е да не речам блокирана и неможиш никаден да ѕвониш.Подобро земете телефонија од некој од кабелските оператори.

Ако телефонот многу ама баш многу го користите а ви треба брз интернет.Подобро не го земајте пакетот Call&Surf.Зошто кога и да работиш на нет телефонската линија е да не речам блокирана и неможиш никаден да ѕвониш.Подобро земете телефонија од некој од кабелските оператори.

Од каде ова ? Прв пат слушам некој на вакво нешто да се пожали. Исто и Јас поседувам Call&Surf Comfort+ и сум немал никакви проблеми, иако кај мене дома телефонот се користи многу често.

Не ни има некои проблеми ни со телефонската линија ни со интернетот. Остај го феникс :)

Од каде ова ? Прв пат слушам некој на вакво нешто да се пожали. Исто и Јас поседувам Call&Surf Comfort+ и сум немал никакви проблеми, иако кај мене дома телефонот се користи многу често.
Кога не ми е уклучен компјутерот не праве така.Кога е уклучен ногу тешко да заѕвониш некаден.Викат до телефоните е.Па на една линија 2 телефони користам неможе и двата да не се у ред.Па пред тоа користев само фиксна телефонија па се беше у ред.

Јас никогаш не сум имал таков проблем, а верувам дека после мене ќе се наредат уште 100 души што ќе те демантираат. Тоа ме тера да верувам дека проблемот е кај тебе :toe:

guys you wont believe this! ... користам MaxADSL10, се јавив да ми дигнат брзина, пошо нели понудата е таа... и пратете шо се дешава

значи овие од t-home се стварно мрднати! :)
а сеа па коа ке стаам Call & Surf, ке ми вика на speedtest дека не им брои мерачот толку висока брзина :vozbud:
прегризуем јазик, да не ми биде бетер од dialup после :)

Кога не ми е уклучен компјутерот не праве така.Кога е уклучен ногу тешко да заѕвониш некаден.Викат до телефоните е.Па на една линија 2 телефони користам неможе и двата да не се у ред.Па пред тоа користев само фиксна телефонија па се беше у ред.
таков проблем нема кај мене.
Единствено што сум забележал, кај еден другар кога ѕвонам(он е на телекабел телефонијата) понекогаш не го слушам сигналот дека ѕвони. Ништо не се слуша и одеднаш се јавува некој.Или понекогаш се слушаат 2 различни тонови.

Епа незнам.Првен ми ставија еден модем не го знам шо беше.Ај да не е до модемот наредната ден го сменија ми ставија од виа Thomson.И да е до кајмене треба да го средат.И да е само на овие мрежите од космофон и кабловските.Ами и на телеком кога ѕвонам ми праве така.

guys you wont believe this! ... користам MaxADSL10, се јавив да ми дигнат брзина, пошо нели понудата е таа... и пратете шо се дешава

значи овие од t-home се стварно мрднати! :)
а сеа па коа ке стаам Call & Surf, ке ми вика на speedtest дека не им брои мерачот толку висока брзина :vozbud:
прегризуем јазик, да не ми биде бетер од dialup после :)

ај тест на други места. дека у задње време спеедтест не покажува баш точно

Од сабајле од 9 до сега немав интернет, а и цела населба немавме, не знам дали низ Македонија имаше ваков проблем ?

Не верувам, најверојатно само во твојата населба бил проблемот. Јас барем цело време имав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom