Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Сабајле во 7 и 10 пати си ги протрив очите да видам дали сонувам:nesvest:

Attachments

• brzina.jpg
    brzina.jpg
    102 KB · Прегледи: 45

Значи овој проблем перманентно го имам последниве 3 дена. Брзината и Пингот се супер меѓутоа Teamspeak-от и Steam-от постојано ми паѓаат(connection lost). Да не знае некој што е проблемот? :(

Ти пишав на предходната страна ама кој да чита....... Брзината и пингот не ти се супер, интернетот не ти е супер. Затоа ништо не ти работи.

Ти пишав на предходната страна ама кој да чита....... Брзината и пингот не ти се супер, интернетот не ти е супер. Затоа ништо не ти работи.
Те прочитав али не е до тоа, проверив на сите европски сервери пингот ми е сосема солиден 60-70, значи нешо друго е

Еве ти за Франфуркт(ја земав Германија пошто највише на Германски сервери играм)

Епа тогаш имаш загуба на пакети. Јас кога бев на ТК имав огромна загуба на пакети, накај 15%, ниедна игра не се играше. Укуцај ја во Command Prompt командава: ping www.google.com -t, остај го да врти 10 минути, па прекини го со Ctrl+C. Ќе ти каже колку пакети губиш во просек.

Овие од ТК, не те оставаат барем месец дена да уживаш со добра брзина и стабилен интернет. Недела дена беше се ок нетот, вчера немав цел ден нет, наводно имало некој проблем денеска се уклучувам да видам, и што ке видиш, катастрофа.
993312863.png

Еве нешто што ископав од телекабел од техничка.Пакетот што е од 2500 Хајперспејс брзината му е околу 60 мбпс даунлоад и 9 мбпс аплоад но зависело колку може максимум брзина да крене до вас.Така да тие што имаат можност пример 2 или 3 да си плаќаат по пола на нив ќе им се исплати.Исто му реков дека мрежата не им е најсаглам и дечкото рече дека е стварно така но и дека тој не е крив бидејќи тој само работи таму(па и така е).Само ми спомна дека во местата каде има проблеми со downstream на сигналот таму ќе имало ремонт.Еве пример јас имам многу добар downstream и кога нетот ми е слаб на спид тест секогаш е околу 6мбпс додека кај тие што покажува 0.40 и слично кај нив е лошо.Па ајде што знам можеби нешто ќе сменат...

993987036.png

Иде горе долу, не е коска, p2p и слично - не баш, ама не е секојдневно она што беше, а беше ригорозна тапа, ај баш да видиме како ќе тера понатаму.

Еве нешто што ископав од телекабел од техничка.Пакетот што е од 2500 Хајперспејс брзината му е околу 60 мбпс даунлоад и 9 мбпс аплоад но зависело колку може максимум брзина да крене до вас.Така да тие што имаат можност пример 2 или 3 да си плаќаат по пола на нив ќе им се исплати.Исто му реков дека мрежата не им е најсаглам и дечкото рече дека е стварно така но и дека тој не е крив бидејќи тој само работи таму(па и така е).Само ми спомна дека во местата каде има проблеми со downstream на сигналот таму ќе имало ремонт.Еве пример јас имам многу добар downstream и кога нетот ми е слаб на спид тест секогаш е околу 6мбпс додека кај тие што покажува 0.40 и слично кај нив е лошо.Па ајде што знам можеби нешто ќе сменат...

Техничка поддршка уште многу одамна признаа дека целата мрежа била оптеретена.
Хајперспејс е како што знам неограничен, т.е. симнуваш со онолку бендвит колку што е локално слободен во моментот [не велам дека не можеби има максимално 60Mbps ограничување сепак милам дека ограничувањето во овој случај првенствено лежи во DOCSIS-от], и се разбира поради тоа што веќе се работи за поголеми потенцијални брзини зависи уште повеќе од квалитетот на сигналот што го имаш, ограничен е во поглед на количина на пренесен сообраќај, мислам дека беше 200GB.

993987036.png

Иде горе долу, не е коска, p2p и слично - не баш, ама не е секојдневно она што беше, а беше ригорозна тапа, ај баш да видиме како ќе тера понатаму.

Техничка поддршка уште многу одамна признаа дека целата мрежа била оптеретена.
Хајперспејс е како што знам неограничен, т.е. симнуваш со онолку бендвит колку што е локално слободен во моментот [не велам дека не можеби има максимално 60Mbps ограничување сепак милам дека ограничувањето во овој случај првенствено лежи во DOCSIS-от], и се разбира поради тоа што веќе се работи за поголеми потенцијални брзини зависи уште повеќе од квалитетот на сигналот што го имаш, ограничен е во поглед на количина на пренесен сообраќај, мислам дека беше 200GB.

Да 200 гига даваат и ми спомна дека ти нудат да земеш некаков побрз модем што подржува DOCSIS 3.0 ама не ми текна да прашам колку се плаќа.Telekabel,Robi invest,Angels FM и што уште не и да неможе да вложи барем 20 000 евра за мрежа не ми е јасно.Ама тоа е,македонска алчност за пари.

Кај мене е смрзнат тоа бројачот симнувам колку сакам

Кај мене е смрзнат тоа бројачот симнувам колку сакам

Бројачот како што гледам океј си работи - кај мене.

HTTP сообраќај кон SpeedTest стои вака во моментов:
998965845.png

~100ms до Лондон малку дупчи ама ај.
998967616.png

За други протоколи во моментов не зборувам.
Сега кога ќе дојдат од работа и останатите од школо ќе згусти HTTP нешто повеќе, а потоа ноќеска ќе се олабави до некаде, потоа како што иде покасно [т.е. рано сабајле] ќе пушти уште повеќе ...ииииииии такаааааааа.

Луѓе баталете ги овие, џабе се жалите тука, стајте си на T mobile (а ми се чини и било кој друг провајдер, бидејќи полош од телекабел нема) и ќе видите повеќекратна разлика во квалитет, стабилност и бирзина. Дур не почнат да губат корисници интензивно кур дека нешто ќе сменат. Ако користите интернет за било што повеќе од фејсбук и мејл мењјате ич не му мислете, посебно ако сте се излажале да го земете пакетот до 1500.
Од лично искутво како 2 годишен корисник на телекабел и нов корисник на t мобиле ви го кажувам ова. Торентите што на телекабел не сакаа да мрднат со денови, сега шибаат и се завршуваат за пола саат... ;)

Луѓе баталете ги овие, џабе се жалите тука, стајте си на T mobile (а ми се чини и било кој друг провајдер, бидејќи полош од телекабел нема) и ќе видите повеќекратна разлика во квалитет, стабилност и бирзина. Дур не почнат да губат корисници интензивно кур дека нешто ќе сменат. Ако користите интернет за било што повеќе од фејсбук и мејл мењјате ич не му мислете, посебно ако сте се излажале да го земете пакетот до 1500.
Од лично искутво како 2 годишен корисник на телекабел и нов корисник на t мобиле ви го кажувам ова. Торентите што на телекабел не сакаа да мрднат со денови, сега шибаат и се завршуваат за пола саат... ;)

Јас па обратно ... и сега што ... чим се сега на друг провајдер немаш аргументи за збориш каков е интернетот ...

Незнам зошто кај тебе не мрдале.. кај мене никогаш и не престанале да мрдаат :)
Eве во моментов..
dh3mes.jpg

1000339710.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom