Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Како ви одат торентите, конкретно од бугарските торент тракери ?
Rapidshare download некој пробал, симнува како што треба ?

Кај мене торентиве навечер се ужас, ако закачиш по некој сидер на 500 и кусур достапни имаш среќа, брзината е ужас.
Пуштам download од Rapidshare со премиум акаунт, ќе симне 200 мегабајти и после се блокира, нејќе да слушне за симнување, страницата воопшто не ја отвара, DN resolution на rapidshare.com има, ping има, download јок. Request time out на порт 80 доколку се обидеш да симнеш нешто/отвориш.

историски момент песна од 4 мб ми ја симна за 3 секунди ! :D

Jas od ovoj mesec sum na TK. Prviot den simnav film so 1 MB/s ama posle toa ne mozam da krenam brzina poveke od 40kb/s (od istiot torent sajt - zamunda.net). Dali mozebi ima nekoj limit vo TK posto na rabota imam od Telekom i istite torenti odat besprekorno.

Цела вечер ме оставија без интернет мамата....

Све друго е ок ама овака коа ќе се деси многу ме нервира

Како ви одат торентите, конкретно од бугарските торент тракери ?
Rapidshare download некој пробал, симнува како што треба ?

Незнам од рапишер ама замунда или аренабг не верувам повеќе од мене да користиш, ама под 950 ми нема паднато. Буквално.

Jas od ovoj mesec sum na TK. Prviot den simnav film so 1 MB/s ama posle toa ne mozam da krenam brzina poveke od 40kb/s (od istiot torent sajt - zamunda.net). Dali mozebi ima nekoj limit vo TK posto na rabota imam od Telekom i istite torenti odat besprekorno.

До торентот е. Инаку и јас исто на почеток, и кога дојде први ми се рестартираше лимитот, ама брзината пак со 40. Муабетов бил да се рестартира модемот.
Брзината сама се смени другиот ден. :)

Аххххх изгледа ќе мора да си ги повлечам зборовите дека биле добри... Се повеќе и повеќе се случува ова...
Моментално интернетот е катастрофа едвај форумов ми го отвара а мајмуните секогаш кога има некој проблем го исклучуваат телефонот за техничка подршка... нека идат у курац

Денеска е на посебно ниво на катастрофалност. :P

Кај мене си е одличен.. само имаше малце некој проблем некои странски сајтови не ги отвараше.. Сеа е се во ред.
982768697.png

Сега се среди ама од 1:45 сабајлево до прееска или немаше или беше шит со 300кб...
13 саати без нет е многу

Prvpat vo zivotot da imam 8 mb so ovie TK, izgleda deka sredile, stom eden mesec si go izvadiv modemot od struja i ne im go plativ toj mesec. Eve nekolku denovi e nekako stabilen netot, nema prb. Se razbira imase momenti koga imav 0.20 mb, no barem bese stabilen, ne pagase, i ne mi se ima sluceno veke nedela dena da padne. Da ne zboram pred vreme, i da se nadevam deka sredile nesto.

Сте имале ли проблем со брзината да ви биде ограничена?
Кај мене е на 1мб откако сум со нив

На торент не ми оди повише од 450 кбпс :(

Земи регистрирај се на zamunda.net, најди некој активен торент со солиден број на сидери, пробај...Би требало да иде со 1 MB/s. Ако не иде толку значи или имаат некој проблем или не ти имплементирале 8 мегабита.

Земи регистрирај се на zamunda.net, најди некој активен торент со солиден број на сидери, пробај...Би требало да иде со 1 MB/s. Ако не иде толку значи или имаат некој проблем или не ти имплементирале 8 мегабита.

Па баш највише од таму симињам и толку ми вади...Не ми иде логика,кога ида правам спидтест брзината се движи од 6 до 8 мбпс ама пример да пуштам клип на јутуб или слично нема шанси да го гледаш.Или пример пушти торент ќе оди многу споро.

985399118.png

Каде се тие 8 mb/s? :nesvest:

Воопшто не сум задоволна во поглед на download и upload!
За сурфање е супер, кој ти дава 50 GB за 500 денари? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom