Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Значи моментално можам да играм само на Телекабел серверот се работи за Кантер страјк сорс, на ниеден друг сервер неможам да играм. Дали знае некој шо е финтава и до кога ќе биде вака?:tapp:

Generalno nema vrska so problemite so netot, ima vrska so tvrdenjata na nekoi tuka deka ima traffic shaping t.e. limitiranje brzina na torenti, jutjub itn.

А што, демек нема? Не правам некој математички мерења или нешто слично, тргнувам од едноставната селска финта, споредба. Телекабел - T-Home. Знам дека има разлика, брзината, опрема, лево десно, да не навлегувам во детали, нема потреба, истите работи што ги пуштам јас преку телекабел кои сецкаат или пак споро се полнат, кај другар ми на T-Home му идат без никаков проблем, youtube, life streeming и слично. Незнам која им е поентата на кабелциве, даваат брзина и услуга, а те кинат во корен. Да се подобар ќе видиме, бидејќи најново инфо е дека од среда оваа ќе било средено се, бидејќи имале нова опрема, понова од новата :kesa:

Generalno nema vrska so problemite so netot, ima vrska so tvrdenjata na nekoi tuka deka ima traffic shaping t.e. limitiranje brzina na torenti, jutjub itn.

Па според тестот на Glasnost се потврдува тоа види и сам еве ти кај мене како е.
http://img13.imageshack.us/img13/5340/73519496f.jpg

После ќе се чешаме зошто ни сецка youtube и зошто торенти не се симнуваат. Со повеќе од 150 торент не иде со илјадници seederi, уклучи енкрипција на торентите и менувај портови секој пат, брзините се менуваат.
Не ми требаат такви тестови да ми потврдат нешто што е очигледно за компанија што ме ограничува и ми краде од download и upload бидејќи не може да си го исполни ветениот пакет.
Не знам кај ми лета интернетот со 5 филмови симнато месечно...

@Strujata
Ако со истиов ник играш на серверите, те знам од другите сервери како админ и јас сум админ на некои од нив со години.
И исто како тебе не можам да играм од пред 3 дена на други сервери освен на телекабел, кај што ме банираа неписмените дечишта демек чит сум имал, а форум немаат како секој нормален сервер за побуни.
Очигледно портовите за други сервери ги изгасиле пошо толку памет имаат.

@Bidikov
Поминаа 20 дена откако призна дека имаат проблеми телекабел, па демек ќе ни пишеше кога ќе се сределе.
Гледам уште ништо не си пишал... Глобални проблеми со месеци траат кај нив или едноставно ги мрзи да ги средат?

Па според тестот на Glasnost се потврдува тоа види и сам еве ти кај мене како е.
http://img13.imageshack.us/img13/5340/73519496f.jpg
Downloadot ti e biten ili upload ? procitaj go toj boldiraniot text pod download za "noisy data" i ko ke stikliras Start Testing sledniot pat procitaj ja recenicata :
Note to all users: To allow accurate measurements you should stop any large downloads that might run in the background.

Извесен човек приклучен на Телекабел кабловска и интернет, пошто не платил неколку сметки го исклучуваат. Од неодамна ја издава пола куќа (цел спрат) под наем. Прашањето ми е дали потстанарите може да си вклучат сами Телекабел на нивно име (за нивниот спрат) те дали би им дозволиле од Телекабел пошто сопственикот нејќе да го плати заостанатиот долг?

Downloadot ti e biten ili upload ? procitaj go toj boldiraniot text pod download za "noisy data" i ko ke stikliras Start Testing sledniot pat procitaj ja recenicata :
Note to all users: To allow accurate measurements you should stop any large downloads that might run in the background.

A jas testovite da ne gi pravev dodeka downloadirav filmovi? Da ne vide na slikata nekade utorent ili bitcomet ili slicno vo start desno?
Ako pravis test dodeka downloadiras testot nema da zavrsi, i ke rece deka ima precki. A ovoj test e zavrsen. Pisuva so CRVENI bukvi: YOUR ISP APPEARS TO RATE LIMIT YOUR UPLOADS.
I da imam 30 Mbita brzina download, a da imam 10 kb Upload, jabe mi e internet.

За сурфање се топ ,
торенти , знаат понекогаш (~25% од случаевите) да имаат необјасниво мала брзина, ни надминат лимит ни ништо.
За мултиплејер се шит невиден , дури ми се дешавало да не може да се приклучи , а кога по некоја среќа ќе се приклучи , има лаг огромен. (искуство на Sony Ps3)

Ti druze ko da se raspravas so mene ili taka mi se cini? Ako ne ti cini testot javi im se u TK ja samo ti kazav sto mislam za slikata a ti kako sakas tolkuvaj si ja...Usput Glasnost im smetal na nekoj cim mi go izbrisale postot so linkot do GLasnost taka da gjabe muabet praime za ova ;)

Денес ставив во станот од овој интернет и лично сум максимално разочаран. Можеби од Т-Хоме дома ми даваат 15 GB али никогаш не сум имал проблеми со конекција. прееска идат тие дечките што местат и ги прашувам колкава е брзината, ми вика 6-8 Mbit/sec ме гледа у очи и ме лаже. Еден клип на youtube немозам да стримувам, чекам да се полни. Како што видов кај сите е вој проблемот.
Само сакам да ми се каже дали некогаш ова ќе се смени или има некое чаре

Што бришете постови бе. Ако треба само да ги фалиме кажете

Ако не си приметил, горе на странава има рекламен банер од ТКабел, исто така форумот Кајгана е хостиран на сервери на ТКабел. Напрај си сам рачуница.

И после јас се чудам зошто форумов на моменти не ми го отвара или е ептен спор......

Ако не си приметил, горе на странава има рекламен банер од ТКабел, исто така форумот Кајгана е хостиран на сервери на ТКабел. Напрај си сам рачуница.

И после јас се чудам зошто форумов на моменти не ми го отвара или е ептен спор......

Постовите се бришат ИСКЛУЧИВО кога се оф-топик (што во просек е секој 6-7 пост) ...

Тоа што има банер е бидејќи компанијата регуларно одлучила за маркетинг соработка, исто како што КАЈГАНА МЕДИА купува интернет од македонските провајдери ...

Брзината на форумот скоро секогаш е поврзан со оптеретеноста на серверите ... искористеноста на линковите за жал сеуште ние само 30-50% од моменталниот капацицте (дај боже да ги напуните за да купиме повеќе иако и сега имаме најголеми линкови ама секогаш можеме да земем уште) ...

Како што може да се види во изминативе 38 страни од темава далеку од само фалење е работата - према тоа сус ќерата да не вадам пумпарица-бановача ...

yawn.jpg

Користам интернет од Телекабел еве веќе 5 години(одкога почнаа со понудата за кабловски интернет во Битола),можам да кажам горе долу сум задоволен од искористеното...
Сепак голема замерка за последните неколку месеци-ИНТЕРНЕТОТ Е ТАПА:nesvest:
Преголем број на корисници,не можат да го покријат цел град со инсталираната опрема и се јавува пад во одредени реони,се случуваше и порано да падни брзината,ама сега е зачестена појава...:tapp:...
Џабе понуда од 50 gb download,кога не можиш да ги искористиш...:kesa:...
Мора нешто да средат,вака не оди:nesvest:

Постовите се бришат ИСКЛУЧИВО кога се оф-топик (што во просек е секој 6-7 пост) ...

Тоа што има банер е бидејќи компанијата регуларно одлучила за маркетинг соработка, исто како што КАЈГАНА МЕДИА купува интернет од македонските провајдери ...

Брзината на форумот скоро секогаш е поврзан со оптеретеноста на серверите ... искористеноста на линковите за жал сеуште ние само 30-50% од моменталниот капацицте (дај боже да ги напуните за да купиме повеќе иако и сега имаме најголеми линкови ама секогаш можеме да земем уште) ...

Како што може да се види во изминативе 38 страни од темава далеку од само фалење е работата - према тоа сус ќерата да не вадам пумпарица-бановача ...

Повторно си ми избришал пост. Што има оф топик у тоа што реков дека сте го скинале форумот на ТК кога почнаа луѓето да се жалат за нетот. Барем ти знаеш убаво за што зборам. Уште на времето се правеше дека немаш никаква поврзаност со телекабел.

ОФ ТОПИК Сакам да земам ресивер од ТК. Но бидејќи ќе давам пари на суво (немаат договор, за да не се замараат за ништо послем тоа). Ме интересира, ако некој го има ресиверот, дали каналите што ги даваат тие 65 или 80, постојано се истите, а фреквенциите им се менуваат или ветуваат едни канали, после одреден период ги менуваат со други?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom